Skocz do zawartości
IGNORED

NAD T747+ 2x nad 217THX polaczenie

troll oslo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje podpowiedzi lub pomyslu ma polaczenie klockow

Posiadam:

Nad t747

Nad216

Nad216

Canton ergo 906dc

Jamo centralny i tyl

Teraz mam polaczone tak

Nad 747 do canton na H.F. Pre out na kazdy z 216 te na bro jako monoblock i do cantona na L.F

Z 747 ciagne tez centralny i tyl

Myslalem by cantona zasilic tylko z 216 po kazdym na jeden blosnik w bi amping ale wtedy nie mam w co wpiac wyjsc z 747, tych nie moge wylaczyc w setupie receiwera ( moge deaktywowac centralny i tyl ale nie lewy i prawy przod)

Jakies madre rozwiazanie-podpiwiedzi?

A mam jeszcze wolny nad 214 ale to juz bedzie za duzo klockow ... Chyba...

https://www.audiostereo.pl/topic/102269-nad-t747-2x-nad-217thx-polaczenie/

Prawdopodobnie najlepsza opcja to sam Nad 216 jako monoblok na stronę. Tylko nie bardzo rozumiem, dlaczego miałoby się nie dać tak podłączyć ?

Myslalem by cantona zasilic tylko z 216 po kazdym na jeden blosnik w bi amping ale wtedy nie mam w co wpiac wyjsc z 747, tych nie moge wylaczyc w setupie receiwera ( moge deaktywowac centralny i tyl ale nie lewy i prawy przod)

Wpinasz normalnie pod pre out przecież. Co ma wspólnego z zasileniem frontów, praca centralnego i tyłów ? Po co miałbyś je deaktywować ? Przecież wystarczy włączyć tryb "stereo" jeśli chcesz słuchać muzyki z samych frontów.

to z deaktywacja glosnikow to chodzi mi o to by w

amplitunerze deaktywowac wyjscie pradu na kolumny przednie nie pre out, by amplituner nie produkowal niepotrzebnej mocy bez ujscia do glosnikow, skoro te beda podlaczone do koncuwek 216....

kurcze moj polski ma zaleglosci i nie umie sie dokladnie wyrazic...

ale za dawnych czasow jak glosniki nie byly podlaczone do wzmacholka a ten chodzil to palily sie koncowki... taka mysl mi pozostala...

bycmoze bledna,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.