Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma- zakup tylko na najbliższy czas ?

tomek36

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam lekturę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejna spektakularna klapa OLED. W ubiegłym roku buńczucznie zapowiadano na Olimpiadę w Londynie 200000 sztuk. Oczywiście nic z tego nie wyszło. Teraz się mówi, że w 2014 trafi na światowy rynek może... 7000 takich telewizorów. Powód stale ten sam: technologia droga i trudna w produkcji. Jest 40% odrzutów już na etapie fabrycznym.

Państwo plazmowcy: uszy do góry!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie to w ogóle nie rusza. Zanim nowa technologia stanie się powszechna i dostępna cenowo dla przeciętnego Kowalskiego trochę wody w Wiśle upłynie.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

Gdyby OLED wszedł na rynek (jak się pierwotnie przechwalano) wszedł na rynek 10 lat temu - to dziś byłby powszechny i dostępny cenowo dla każdego. Rzecz w tym, iż od tego czasu inauguracja OLED jest co roku odsuwana o kolejny rok.

Widziałem wczoraj w Media Markt w Poznaniu mój cel (P50ST60E) za 4999,00. Waham się, bo zakupu planowałem dokonać gdzieś za pół roku, pytanie- czy wtedy będą jeszcze dostępne, czy już dawno wyprzedane ? ... Może warto kupić go teraz ...

Apropo, są jakieś informacje o kontynuacji produkcji na rok 2014 i serii (jak mniemam) "70" ??

! Teraz wszedłem na stronę internetową MM i przy zamówieniu przez internet kosztuje 4699,00 !

A P65ST50 (zeszłoroczniak, ale jaki duży :-) kosztuje 7299,00 ... Tylko te możliwości sieciowe ma słabsze, nie ?

Ale zgryz !!

Spokojnie nowych telewizorów nie zabraknie, źródeł zakupu jest sporo, czasami trzeba tylko na nie poczekać. I znając życie im dalej od premiery tym taniej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jeśli wierzyć spekulacjom prasowym Panasonic zastanawia się nad zakończeniem produkcji plazm i przyszłoroczna seria 70 ma być jakoby (według tych źródeł) ostatnia. Decyzje ponoć jeszcze nie zapadły i kto wie czy nie będą chcieli jednak kontynuować w sytuacji, gdy OLED przesuwają się "na Świętego Nigdy".

Tak czy owak seria 60 napewno będzie dostępna nie tylko za pół roku, ale i za rok. I to na znacznie korzystniejszych warunkach, gdyż teraz wejdzie z ceną nowości. Tyle że za rok będziesz miał dylemat czy nie kupić właśnie wprowadzanej na rynek serii 70.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.