Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe 8-11k

lajt

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie zbulwersowały niektóre wpisy w tym wątku, że aż się zarejestrowałem. :-D

Do pokoju 22m2 nie da się skompletować porządnego zestawu za 11 tys?

Anthem MRX 300, Panasonic DMP-BDT500 i do tego któryś z zestawów paczek bazujących chociażby na Mordaunt-Short Aviano 6, Taga Platinum v.2 F-100 czy Dali Zensor 5 to dla was nie jest granie na wysokim poziomie? O używkach nawet nie wspominam.

Nie wiem czy niektórym z was należy gratulować zasobności portfela, czy posądzić o brak wyobraźni i zdrowego rozsądku...

Nie wiem czy niektórym z was należy gratulować zasobności portfela, czy posądzić o brak wyobraźni i zdrowego rozsądku...

Też nie wiem, na swój portfel nie narzekam chociaż ciężko na niego pracuję, ale nauczyłem się nie zaglądać w ten sam portfel ale innych:)

Brak wyobraźni jeśli już się upierasz to propozycja Twojego sprzętu w kontekście wymagań autora czyli bardzo wysokiej jakości.ale słuchaj dalej może zrozumiesz różnicę. ampli które podałeś nie słyszałem , ale słyszałem procesor Statement najwyższy model. Nisko mierzysz. Ale fajnie że się zarejstrowałeś żeby dokopać snobom:)

lajt

Zestaw Monitor Audio Gold GS20 GSLCR GSFX - jak najbardziej to dobry pomysł

Ja polecam z używek zapolować na:

1500zł Procesor Rotel RSP-1066 lub 1068

3000zł Końcówka Rotel RMB-1075

4000 Paradigm Studio 60v.3

1500 Paradigm Studio 20v.3

800 Paradigm Studio 470v.3

Dowolny Blue-Ray

Za 10 tys mozna zlozyc calkiem niezle stereo sh, oczywiscie macie obydwaj racje, ze za te kwote kino bedzie budzetowe i slabe dzwiekowo. Ale jesli kino ma dawac glownie mozliwosc ogladania fimow i dekodowania dzwieku wielokanalowego ( chocby 5.0 czy 5.1) to nawet budzetowe zestawy z dobrym tv spelnia te funkcje. Wtedy stereo daje jak najlepszy dzwiek , a kino jest do ogladania i efektow surround. Wash and go jest dobre tylko w szamponie:)

Pełna zgoda, ale nie doczytałeś. Do kina używam dwóch końcówek trzy i dwu kanałowej. Za chwile dojdzie jeszcze jedna dwu- kanałowa bo z ciekawości rozbudowałem do 7.1 o gxfx-y i na razie jest tymczasówka. Kino napędza procesor. Do stereo jest osobny pre stereo i cd, kino ma opcję HT bypass, a końcówka oczywiście dwukanałowa . Sub raczej tylko w kinie ale może chodzic i w stereo. Fronty te same w kinie i stereo. ekrany wysuwane i odsunięte od ściany 1,5 mb, żeby fronty były równo z ekranem i centralnym, a jednocześnie w stereo nie stały przy scianie. Oczywiście lekkim kompromisem jest rozsunięcie frontów bo ekran 2.4:1 na 3mb , a w stereo lepiej gra jak jest lekko wężej. Z tym że stereo to 20% a kino to priorytet wiec akceptuje niedostatki. System jest więc rozdzielony i sprawdza się w stereo na powiedźmy 70-80% a w kinie na 100%. Ponieważ kino stawiam dużo wyżej to nie wystarcza mi funkcja dekodowania i tylko obejrzenia filmu.

Ale tez szanuję wypowiedzi że kino mało ważne dla fanów stereo. Rozumiem to doskonale tylko ze priorytety mam odwrócone.

Ale tez szanuję wypowiedzi że kino mało ważne dla fanów stereo. Rozumiem to doskonale tylko ze priorytety mam odwrócone.

Jasne, w takim przypadku stereo jest milym dodatkiem, a poziom Twojego kina - pozazdroscic:)

Jesli Lajt tez preferuje kino , to zapewne po tej dyskusji zlozy cos niezlego w okolikcach 10 k pln w oparciu o porady kolegow.

A osfp niech sie tak nie bulwersuje, jak poswieci na to hobby wiele lat, to mu Mordaunt-Short czy Taga nie beda sie kojarzyc z wysoka jakoscia dzwieku:). Ale serdecznie witamy w gronie miosnikow dobrego obrazu i dzwieku.

Konto w trakcie usuwania

No to taka propozycja mieszcząca się w budżecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do tego amplituner:

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa propozycja.

Suba zawsze można później dokupić, bo to też jest pewien wydatek i szkoda aby na dzień dobry mocno uszczuplił budżet, a nie warto kupować pierwszego lepszego.

Nowy sprzęt będzie daaaleko odbiegał jakością od tego. Może nawet jeszcze da się coś utargować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa propozycja.

Suba zawsze można później dokupić, bo to też jest pewien wydatek i szkoda aby na dzień dobry mocno uszczuplił budżet, a nie warto kupować pierwszego lepszego.

Nowy sprzęt będzie daaaleko odbiegał jakością od tego. Może nawet jeszcze da się coś utargować.

Popieram pomysl, za te kase to dobra okazja.

Konto w trakcie usuwania

Barwą dźwięku.

Czytam forum i widzę jak się wszyscy zachwycają 905, mnie nie przekonuje.

Tak się składa że moje obecne kolumny były kupowane jako używane od osoby która miała właśnie podłączone to Onkyo i przy zakupie podczas odsłuchu zastanawiałem się czy je kupić, ale cena atrakcyjna to wziąłem.

Pomieszczenie u sprzedawcy było lepiej zaadoptowane z punktu widzenia audio niż u mnie.

Dźwięk z Onkyo jakiś suchy bez wyrazu, trochę nachalny. Po podłączeniu do mojego słabego Denona 3806 kolumny zagrały lepiej dla mnie, bardziej przyjemnie, równie szczegółowo i detalicznie, ale nie męcząco.

Stąd nie jestem zwolennikiem Onkyo do muzyki.

Ja zastanowiłbym się nad jakimś tanim ampli z pre outem

Kupowanie taniego amplitunera z pre-out nie ma sensu opory są tak duże, że przyrost jakości będzie żaden lub prawie żaden.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.