Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do amplitunera Sansui QRX7500

Leon_on2

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna jestem posiadaczem amplitunera Sansui QRX7500, który podłączyłem do kolumn Pioneer HPM-40. Zastanawiam się, jak poprawić jakość dźwięku i postanowiłem zmienić kolumny. Rozważam zakup kolumn Pioneer HPM-100 lub Pioneer HPM-110 bądź kolumny Sansui (ale nie wiem które).

Proszę, napiszcie, co o tym sądzicie, które kolumny będą najlepsze do tego amplitunera.

https://www.audiostereo.pl/topic/102884-kolumny-do-amplitunera-sansui-qrx7500/

Moze lepiej kup wmacniacz stero zamiast nowych kolumn bo amplituner to żadna rewelacja do stereo

chyba troche sie zagalopowałeś, to jest dobry amplituner, zastanawiam sie czy go słuchałeś, że sie wypowiadasz....

co prawda nie jest to seria G ale gra bardzo fajnie.słuchalem go kiedys z infinity 122 i 150 i gralo bardzo fajnym basem.

Standardowo powinieneś zacząć od tego, czego słuchasz, jaki masz duży pokój itp.

Pokój jest raczej niewymiarowy, zbyt długi w stosunku do szerokości, czyli 6m na 3m.

Preferuję raczej muzykę łagodną, głównie spokojny pop, ewentualnie ballady rockowe.

Jeśli chodzi o jakość amplitunera, to przyznam,że przed kupnem tego modelu zastanawiałem się nad amplitunerem Sansui AU-717. Zdecydowałem się jednak na Sansui QRX-7500 i nie wiem, czy to była właściwa decyzja.

Chciałbym, aby kolumny jak najlepiej współgrały ze sprzętem.

Wracam do tematu, ponieważ nadal nie wiem, jakie kolumny wybrać. Przeglądałem różne informacje na ten temat i zastanawiam się nad następującymi modelami kolumn:

Pioneer CS-88A

INFINITY S M-150

Sansui SP-5500X

Pioneer HPM-100

Być może są inne, które brzmieniowo współgrałyby z moim amplitunerem.

Liczę na wskazówki.

Witam, wg. mnie najlepsze z tego co wyszukałeś będą niewątpliwie hpm-100, tylko nie wiem czy Sansui przy 35 Watach (DIN) da im rozwinąć skrzydła. W twoim pokoju i do tego amplitunera szukałbym kolumn mniejszych , np. HPM-60, lub jakieś JBL z tamtych lat z serii L36, 40, 46 itp.

Witam, wg. mnie najlepsze z tego co wyszukałeś będą niewątpliwie hpm-100, tylko nie wiem czy Sansui przy 35 Watach (DIN) da im rozwinąć skrzydła. W twoim pokoju i do tego amplitunera szukałbym kolumn mniejszych , np. HPM-60, lub jakieś JBL z tamtych lat z serii L36, 40, 46 itp.

Dziękuję za wskazówki. Mam okazję kupić kolumny HPM-100 lub HPM-110. Nie wiem,które lepiej współgrałyby z moim amplitunerem.Które z nich są lepsze i dlaczego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.