Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

A może Fostex T-7?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Sennheiser HD555 lub HD595 powinny spełnić twoje oczekiwania i są w dodatku, jak dla mnie, bardzo wygodne. Dodam jeszcze że warto zainteresować się firmą Ultrasone. Posiadam osobiście model HFI-550 (kupione kiedyś w sklepie za niecałe 400zł) i są to naprawdę nieźle grające słuchawki. Moim zdaniem lepsze niż np. CAL (Creative Aruana Live), które są bardzo polecane na różnych forach. Też je miałem (CAL) i nawet pofatygowałem się zmienić w nich kabel oraz wtyk ale jak dla mnie niewiele to dało. Co nie zmienia faktu że słuchawki zacne jak na swoją cenę. Kiedyś kupiłem za 180zł. Ultrasony nie są za to zbytnio wygodne i trochę ciężkawe. Polecam również posłuchać Bayerdynamic'ów. Np. DTX 910. Seria DTX jest gorzej wykonana od DT (bardziej plastykowa hehe) ale wciąż gra nieźle i posiada bardzo przystępną cenę.

Ja też polecam Sennheiser HD555 dobre lekkie i nie drogie.Teraz chyba za około 299 zł można je kupić.Słuchawek to tak za bardzo nie dają do posłuchania chyba.

Sennheiser HD595 już troche droższe około 550 zł.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Również posiadam hd 555 i również je polecam. Są wygodne i "dobrze" grają. Odnośnie ceny to już są tańsze chyba niż twierdzi frost1971.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Sennheiser HD 555 na ceneo jest od 282zł (w Warszawie na odlewniczej) i to byłby chyba bardzo dobry wybór jeśli dokradłbyś komuś 30 zł. senków hd202 stanowczo i zdecydowanie nie polecam. Pomijając to że są okropnie nie wygodne, mocno ściskają uszy i ból czuć po chwili, to dźwięk jest tragiczny. HD 555 zakrywają cale ucho, nie uciskają zbyt mocno, dobre do długiego słuchania. Poza tym to konstrukcja otwarta (nie męczy uszu przy długim słuchaniu).

A co do wyboru przewodowe czy bezprzewodowe? Stawiałbym na przewodowe. Dla czego? Lepsza jakość dźwięku.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

HD202 tez nie polecam, natomiast z czystym sumieniem polecam HD201. Słuchawki zamknięte, taniocha a brzmienie naprawdę dobre. Swego czasu porównywałem z konkurencją do circa 300zł i naprawdę były najlepsze. Nie mówię żebyś leciał je kupić ale przynajmniej posłuchaj bo warto.

Jestem Europejczykiem.

HD555 w euro rtvagd za 295 chyba. Mam hd600 ale HD 555 do słuchania na co dzień są lżejsze i mniejszy nacisk na uszy.

Jestem Europejczykiem.

Sennheiser HD555 ceny od 282 zł do 399 zł

Ukryta Zawartość

Może i można kupić taniej za tyle (299 zł) widziałem jakieś półtora miesiąca temu na allegro.

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

A co możecie powiedzieć o Grado SR60i trochę droższe niż tamte ale jeszcze akceptowalna cena, dodam że nie jestem przekonany co do używanego sprzętu

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich. Zdecydowałem się na zakup nowych słuchawek. Dotychczas używałem AKG K26P. Na nowe mam zamiar przeznaczyć ok 250 PLN. Chciałbym aby to były słuchawki nauszne, najlepiej półotwarte lub zamknięte (sporo podróżuję w pociągach, autobusach itp.). Słuchawki generalnie będą używane poza domem, od czasu do czasu z komputerem. Mój sprzęt grający to Ipod nano 3g, ewentualnie Nokia 5530XM. Słucham wielu gatunków muzyki, od Michael'a Buble do Acid Drinkers. Rozglądam się już od jakiegoś czasu. Słuchawki na które do tej pory zwróciłem uwagę to:

- Creative Aurvana Live!

- AKG K520

- AKG K430,

- Sennheiser HD418, 428

- Beyerdynamic DTX 710

Z góry dziękuję serdecznie wszystkim wszystkim za każdą opinię, wskazówkę, propozycję. Pozdrawiam

Zwiększ trochę budżet jeśli możesz i posłuchaj GRADO SR-60i, naprawdę warto !

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zwiększ trochę budżet jeśli możesz i posłuchaj GRADO SR-60i, naprawdę warto !

Grado SR60i, bardzo fajne słuchawki, ale otwarte, nie nadają się do "outdooru" niestety. Poza tym kosztują jakieś 4 stówki, trochę za dużo ...

Do moderacji: może by ktoś zrobił wątek "Słuchawki do ..." i przenosił tam wszystkie kolejne tematy pojawiające się co kilka dni nt słuchawek do 200, do 250, do 250, do 300zł itd.?? Bo masa tego się pojawia. A jest wątek takiego typu o wzmakach i kolumnach, do którego przenosicie kolejne mnożące się wątki i jest większy porządek. Bo dużo tych wątków o słuchawkach i to w dokładnie takich samych cenach, jeden wątek byłby mądrym rozwiązaniem, pozdrawiam

Mateusz

Do moderacji: może by ktoś zrobił wątek "Słuchawki do ..." i przenosił tam wszystkie kolejne tematy pojawiające się co kilka dni nt słuchawek do 200, do 250, do 250, do 300zł itd.?? Bo masa tego się pojawia. A jest wątek takiego typu o wzmakach i kolumnach, do którego przenosicie kolejne mnożące się wątki i jest większy porządek. Bo dużo tych wątków o słuchawkach i to w dokładnie takich samych cenach, jeden wątek byłby mądrym rozwiązaniem, pozdrawiam

Mateusz

Co z tego że za każdym razem "dokładnie w tych samych cenach" skoro za każdym razem z innym komputerem i kartą dźwiękową :D:D A tak na poważnie, trochę wyrozumiałości dla "świeżaków" ;)

Witam

Chce kupić słuchawki nauszne zamknięte do 200 zł. Będę używać je zazwyczaj w drodze do szkoły ale w domu też. Słucham reggae, a odtwarzacz jaki mam to iPod touch. Na razie moim faworytem jest akg k518 dj są małe i maja dobry bass z tego co czytałem. Możecie mi podpowiedziec czy je brać czy nie? A jak nie to jakie inne.

Dziękuje.

Raczej nie polecam tego modelu. Dosyć mocno uciska uczy. Jesli mają to być komfortowe słuchawki to bardziej bym polecał:

Ukryta Zawartość

Dynamika jest w nich również na prawdę niezła.

Ukryta Zawartość

CALi nie chce bo są za duże, a o tych shure pierwszy raz słyszę. Dobrze izoluja? I czy nie są też duże? W porownaniu z tymi akg k518 są ogromne

Szkoda, że nie chcesz większych, droższych i otwartych, ze wzmacniaczem do tego, to poleciłbym Ci HD800...

Było sporo wątków na ten temat. Najczęściej przewijają się w nich: CAL, K518dj, Fostex T-7, czasem też Philips SHP5401, Sennheiser HD438, PX200, Technics RP-F290, i jeszcze kilka innych modeli (jakieś denony, jakieś beyery). Sam musisz zdecydować, nikt nie wybierze za ciebie. Jak nie przypasują, zwyczajnie zmienisz. A im więcej modeli przejdzie przez Twoje ręce, tym lepiej - będziesz potrafił precyzyjniej określić swoje preferencje dźwiękowe.

• 3 tygodnie później...

Witam. Wczoraj padły mi słuchawki creative ep-630 grały przez 4 lata z nokią n95. Jakie słuchawki dokanałowe mi polecacie? beyerdynamic? senheiser? 200zł max

Chciałbym kupić słuchawki nauszne do komputera najlepiej z mikrofonem i słuchawki dokanałowe do telefonu. Mam do dyspozycji 100 zł. Wiem, że za tą cenę nie kupie nic specjalnego ale zawsze cos. Jakie polecacie?

• Pokaż nowe odpowiedzi