Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

A to ciekawe, bo istnieje cała masa użytkowników z przyjemnością słuchających muzyki na Koss Porta Pro. Też miałem styczność z tymi słuchawkami i czego jak czego, ale zbyt siarczystych wysokich nie doswiadczyłem - czułem własnie raczej ich niedobór. Na pewno dźwięk gładki, miły dla ucha, ale bez hiperanalitycznych pretensji.

Trochę temu przesłuchiwałem różne słuchawki do przenośnego odtwarzacza, nauszne, "trochę mobilne". Rozwarzałem właściwie 3 modele: Kossy Porta Pro, AKG K420 i Senki px-200(o ile się nie mylę). Kupiłem AKG. Prawdę mówiąc wszystkie te modele grają słabo, ale przecież w tej cenie (i w ogóle... :P ) liczy się kompromis i mniejsze zło. Wszystkie grają na swój sposób, "specyficznie" i nie każdemu się będą podobać. AKG mają słabą scene, powtórzę się: "specyficznie" reprodukują talerze, ale i tak wole je od Kossów które grają plastikowo, o wykonaniu nie wspomnę. Nie rozumiem skąd taki zachwyt tymi słuchawkami..

Testowałem też Creative Aurvana Live! uważam że grają całkiem ok, przynajmniej lepiej od tamtych, ale są zamiknięte i za duże. Na podróże.

“Kejseren er i garderoben!”

Cześć,

Chciałbym zakupić jakieś zamknięte, nauszne słuchawki i chciałbym, abyście pomogli mi coś wybrać.

Poszukuję słuchawek przenośnych, gdyż będe ich używał wyłącznie mobilnie na mp4.

Od słuchawek oczekuję wygody (więc odpada AKG), nieprzesadzistego basu i szerokiej sceny, gdyż słucham głównie metalu.

Zastanawiam się nad Creative Aurvana Live i Denon AH-D310.

Lecz nic nie wiem o Denonach, bo nie ma opinii na ich temat.

Możecie polecić mi któreś z w/w słuchawek , lub ewentualnie podać jakieś inne typy ?? :)

Wiesz... słuchałem Denonów AH-D510 i był dźwięk przytłumiony, bez dynamiki, zatem sądze iż w przypadku niższego modelu jakim jest 310 może być jeszcze gorzej - nie polecam. Polecam CAL! - są o wiele lepsze, zresztą to rebrandowany wyższy model Denona (AH-D1100).

<><

Witam, szukam słuchawek nausznych do 120 zł. Będą używane nie tylko w domu, ale i na zewnątrz. Fajnie jakby były białe, ale nie jest to obowiązkowe. Przeglądałem na allegro w tej granicy cenowej i kompletnie nie wiem, które się nadają.

Witam serdecznie,

szukam dobrych słuchawek które umilą mi podróżowanie (wcześniej posiadałem SENNHEISER HD 202, były całkiem dobre w porównaniu do standardowych, ale urwał się kabel i THE END)

Mam kilka typów oraz kilka wymogów odnośnie sprzętu. Największy problem mam z okablowaniem dlatego szukam czegoś z odpinanym kablem np.Beats by DRE (one maja super okablowanie ale noszenie dodatkowych baterii na głowie to dla mnie dziwadło, są przekozackie w brzmieniu ale ..) Potrzebuję pomocy bo nie wiem czy jak kupię dobre/drogie słuchawki czy moje mp3 zdoła (wiem że nie w pełni) wykorzystać możliwości zakupionego sprzętu, jest to Sony NWZ-E454 (wg. mnie średni sprzęt no ale szukam słuchawek)

Oto moje typy:

AKG 99

A-T ATH-M40fs

A-T ATH-M35

A-T ATH-PRO5mk2

Senn hd205

SENN HD380

SENN HD448

SENN HD215

SHURE H440

Z góry dzięki za każdą pomoc

Witam

Nie wszyscy w domu tolerują jazz więc postanowiłem sprawić sobie słuchawki, moje pytanie brzmi czy możecie mi polecić coś do 200zł ?

Z góry dzięki za pomoc

do 200zł CAL...

Jeden z najlepszych wyborów, ale do domu poleciłbym chyba raczej koss ur40. Ewentualnie jeśli budżet pozwoli to philips shp8900. W domu to raczej otwarte słuchawki bym brał

W domu to raczej otwarte słuchawki bym brał

No nie zawsze, bo np. ja mam półotwarte i Żonka narzeka, że słyszy moja muzykę jak wieczorem leżę obok niej w łóżku i słucham. Na razie wytłumiłem je nieco (trochę tkaniny do środka muszli), ale wciąż trochę dźwięku "wycieka" - powoli zaczynam się rozglądać za zamkniętymi.

<><

No nie zawsze, bo np. ja mam półotwarte i Żonka narzeka, że słyszy moja muzykę jak wieczorem leżę obok niej w łóżku i słucham. Na razie wytłumiłem je nieco (trochę tkaniny do środka muszli), ale wciąż trochę dźwięku "wycieka" - powoli zaczynam się rozglądać za zamkniętymi.

To się nie zastanawiaj i bierz CAL, W cenie do 300-400 zł ciężko o coś lepszego, chyba, że dostanie się coś używanego. Ale i o to ciężko. Dobre słuchawki.

Witam, szukam słuchawek nausznych do 120 zł. Będą używane nie tylko w domu, ale i na zewnątrz. Fajnie jakby były białe, ale nie jest to obowiązkowe. Przeglądałem na allegro w tej granicy cenowej i kompletnie nie wiem, które się nadają.

Ja używam i polecam Philips SHP5401, kosztują około 80 zł teraz, polecam posłuchać, ja wziąłem w ciemno i nie żałuję.

To się nie zastanawiaj i bierz CAL, W cenie do 300-400 zł ciężko o coś lepszego, chyba, że dostanie się coś używanego. Ale i o to ciężko. Dobre słuchawki.

Słuchałem i mam mieszane uczucia (wąska scena, brzmienie typu fun - ok dla rocka i popu, a ja słucham głównie jazzu) - z zamkniętych, które słuchałem bardziej odpowiadały mi AKG K271 (chyba lubię firmowe brzmienie AKG) oraz Sennki HD 280 Pro i 380 Pro (to tak w kolejności od moim zdaniem najlepszych do najsłabszych).

Edytowane przez Bednaar

<><

witam mam problem z wyborem sluchawek mam 700zl i pod uwage bralem

beyerdynamic dt 990 pro (250)

audi technica ath m50 ale sa gorsze o tych 990 pro

sennheiser hd 280pro

SONY MDR-V6 albo Sony MDR 7506

Shure SRH840

AKG K 271 mk II

i teraz nie wiem ktore sa najlepsze z tych wszystkich

sluchawki beda podlaczone pod saffire pro dsp

witam mam problem z wyborem sluchawek mam 700zl i pod uwage bralem

beyerdynamic dt 990 pro (250)

audi technica ath m50 ale sa gorsze o tych 990 pro

sennheiser hd 280pro

SONY MDR-V6 albo Sony MDR 7506

Shure SRH840

AKG K 271 mk II

i teraz nie wiem ktore sa najlepsze z tych wszystkich

sluchawki beda podlaczone pod saffire pro dsp

Z wymienionych mam shure 840, swietne nauszniki, bardzo wygodne,świetnie izolujące o potężnym i niemęczacym brzmieniu, jednak ja używam ciagle superluxów 681 rekablowanych-wigor, niesamowite rozciągnięcie i neutralność. Polecam, a za zaoszczedzone pieniażki można kupić co się chce ;-)

Witam,

moje ostatnie słuchawki SoundMagic PL21 odmówiły jakiś czas temu posłuszeństwa i chciałem kupić coś nowego.

Źródło:

iPod Touch 3G z plikami Apple Loseless (*m4a).

Cena:

coś z przedziału 100-200zł

Muzyka:

ogólnie rock, takie zespoły jak na przykład Muse

Czego oczekuje:

- chciałby, żeby dźwięk był w miarę przestrzenny na ile to jest możliwe a nie płaski,

- nie zależy mi szczególnie na basach a już na pewno nie chcę, żeby zalewały całość,

- lubię się przysłuchiwać perkusji w utworach, nie wiem czy to ma coś do rzeczy.

Wiem, że za taką cenę cudów nie będzie ale chce tylko dobrać najlepsze słuchawki do iPod'a ;)

Modele, które mnie zainteresowały:

- SoundMagic e10

- Nuforce NE-700X, NE-770X

- a-Jays Four

Pytanie tylko, które najlepiej zagrają z iPodem 3G

Pozdrawiam

a-jays'ów nie słuchałem, z Touchem całkiem nieźle zgrywają się Nuforce. Poprzednio miałem Cowona iAudio X5 z Phonak Audeo, teraz przesiadłem się na coś tańszego, bo jednak sporadycznie słucham muzyki na słuchawkach i posiadam Nuforce NE-700M (to samo co X tylko, że z mikrofonem), szukam właśnie odtwarzacza i słuchałem niedawno iPoda Touch 2G i z Nuforcami było całkiem nieźle, ale wybór jednak padnie na Sony.

Ja polecam MEElectronics M9 stosunek ceny do jakosci i to zarowno wykonania jak i dziweku jest wzorowa. Tylko trzeba zaznaczyc ze sa to cieple sluchawki i maja duzo "dolu".

Dorzucę trzy grosze.

Też szukałem (szukam) dokanałówek. Na co dzień noszę okulary i nauszne odpadają, a zwykłe pchełki wypadają mi z uszu.

Mam starego Iriver H10 20GB a na nim tylko Flac.

W tej cenie raczej szkoda kupować słuchawek. Najpierw miałem taniutkie Creativy. Potem Sennheisery CX400, 500, Nuforce, i inne w podobnej cenie. Wszystkie łączy ta sama wada - szeleszczące wysokie. Może do popu jeszcze ujdzie, ale rock lub jazz brzmi bez powietrza, jednostajnie.

Kupiłem trochę droższe Ultimate Ears superfi5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jestem do końca zadowolony. Ogólnie jest dużo lepiej, ale wciąż brakuje im jakości tzw. armatury. Wciąż szukam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez konradskala

a-jays'ów nie słuchałem, z Touchem całkiem nieźle zgrywają się Nuforce.

Miałeś może okazję słuchać takiego zestawienia? Jak to się sprawdza? Zastanawiam się czy warto zainwestować w 700X, które mają metalowe obudowy czy może raczej darować sobie to 50zł i jednak kupić 770X. Ogólnie to skłaniałem się właśnie w stronę nuforców

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

rozważ podniesienie budżet - zdecydowanie warto

Ukryta Zawartość

200zł to już absolutne maksimum a prawie 400zł to już przesada.

A- Jays'y odpadają, słuchałem ich z iPhone'm 4S i jak dla mnie to jakaś tragedia.

Ukryta Zawartość

Witam!

Przeglądając forum ciężko jest mi skompletować taki zestaw, tak aby mp3 i słuchawki z sobą współgrały gdyż jestem kompletnie zielony w tym temacie.

Budżet jakim dysponuje to ok. 500 PLN. Czy dysponując taką kwotą da rade skompletować jakiś przyzwoity zestaw? Coś co będzie grało lepiej od powszechnego zestawu telefon + słuchawki...

Słuchawki chciał bym aby były nauszne, muzyka jakiej słucham to rock/ metal i chciał bym aby były ukierunkowane głownie pod te rodzaje muzyki.

Co do słuchawek i mp3, wygląd mnie kompletnie nie interesuje... Najważniejsze aby grało jak należy!

Mam nadzieję że pomożecie, doradzicie.

Pozdrawiam i z góry dziękuje!

Odtwarzacz jak wyżej, ale słuchawki (do muzyki jaką preferujesz) polecam CAL. Również słucham metalu i w tym gatunku spisują się naprawdę dobrze(miałem i miło wspominam). Oczywiście w swoim przedziale cenowym.

Witam.

Niestety moje słuchaweczki EP830 zostały zgubione. Jakoś w trasie musiałem je gdzieś zapodziać i już przepadły. Dodatkowo do nich miałem PILOT NOKIA AD-54 ( bodajże model AD-54, sprawdzałem i ten model nie jest kompatybilny z moją nokia 5800 ( tylko z 5700 ), ale ten model chyba też zadziała??

Przejdźmy do rzeczy:

EP830 - były dla mnie słuchawkami fenomenalnymi, miałem je ponad rok.

Ale teraz oczekuję jeszcze czegoś lepszego. Wiadomo nie będę kupować ponownie tych samych słuchawek.

Muzykę którą słucham to:

* dupset

* hip-hop

* techno

Moje typy:

* KDX200 Koss

* SoundMAGIC PL50

* AKG K340

* NuForce NE-700X

I najważniejszy:

Fischer Audio Eterna, bądź Fischer Audio Silver Bullet

Które słuchawki będą najlepsze pod mój typ muzyki? Może jakieś inne typy?

• Pokaż nowe odpowiedzi