Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam stereo do muzyki klubowej, elektronicznej.

Romuald

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam stereo, które spełni moje oczekiwania, które mam mocno sprecyzowane.

A, więc potrzebuje zestaw stereo do pokoju 4.5m. na 6m.

Muzyka, jaką słucham to muzyka klubowa, elektroniczna.

Mimo, że może wam się wydawać, że taki gatunek to szmira/kicz, ale ja w tym widzę jednak coś ładnego i jestem wybredny. Mam dobry słuch i zależy mi nie tylko na mocno uwydatnionych niskich tonach, lecz na wszystkich dźwiękach.

Lecz w przypadku takiej muzyki i moich upodobań musze mieć możliwość w dosyć znaczny, wzmocnienia dźwięku według nastroju. Tak jak to się odbywa w klubach muzycznych czy tym podobnych miejscach.

Zapewne Wy preferujecie, co innego i to nazywacie profanacją, ale- pomóżcie panowie! Przez lata siedzicie w sprzęcie to na pewno wiecie, który jest stworzony dla mnie.

Jak potrzeba będę odpisywał na jakieś pytania.

Z poważaniem.

Cerwin Vega to do łupanki głośnej. Jak nie potrzebujesz mocy poruszającej wnętrznościami, ale wciąż sporej, to możesz spokojnie wybrać coś lepszego, nawet do takiej muzyki. Do tego wzmacniacz, amplituner, jakieś źródło dźwięku masz ?

A gdyby ta chciał czasami przyłoić jak w klubie? tam gdzie kończą sie możliwości mocowe "domowych kolumn" to pro audio czuje sie świetnie i można jeszcze głośniej. Potęga bez kompresji mocy,brzmienie czytelne mocne bez zniekształcenia.

Ja jak chce właśnie takiego uderzenia to używam wzmaka estradowego 250W8ohm a tak na codzień słucham lampy albo jeszcze czegoś innego bo zależy mi na jakości oczywiście i zwyczajne poziomy głośności wystarczą.

Jak ktoś potrzebuje naprawde łoić to polecam mieć dwa wzmacniacze estradowy i audiofilski,no chyba że kogoś stać na Mark Levinson albo inne bardzo mocne końcówki mocy.

No i oczywiście kolumny zrobione na przetwornikach pro audio albo te CerwinVega.

Jest też opcja jakieś dobre monitorki i potężne subwoofery dwa,może aktywne ale to ja sie już nie znam na takich.

Ancient Audio Vintage są kolumnami na przetwornikach pro audio ale to inna półka cenowa i wcale nie przeznaczone do łojenia choć mają warunki do tego.

Chce kupić wszystko:

CD

Wzmacniacz

2 kolumny

tylko nie wiem jakie

Brzmienie lubie ciepłe, mocne, soczyste

coś na styl grania w luksusowych klubach muzycznych

A co z tą mocą ? Jakiej potrzebujesz ?

Nie znam się na mocy. Naczytałem się o tym i już nic nie wiem.

Ale mam punkty odniesienia. Mój brat ma pianokrafta E-810 i chciałbym aby dźwięk był kilka krotnie mocniejszy niż ten pianokraft. Nie tylko głośniejszy ale mocniej uwydatnione dźwięki. Ja na tym pianokrafcie słuchałem z basem maksymalnie na plus i treble też były podkręcone na jedną trzecią. Głośność dawałem na godzine 10

było prawie OK ale to wszystko było za jałowe, mdłe

taki sprzęt nie nadawał się do klubowej myzyki

Takie Monitor Audio MR6, nie polecam bo nie znam ale spora powierżchnia membran basowych, układ trójdrożny.

W tym kierunku trzeba szukać jeśli mocowo ma być nieźle.

Takie kolumny chyba wystarczą,i cena ok jeśli na całość jest 4000zł. Jakiś lepszy wzmacniacz kiedyindziej można dokupić a póki co wybrać dobre kolumny.

Do takiej muzyki i do Twoich upodobań pomyślał bym nad takim zestawem:

Kolumny Magnat Quantum 677 lub Magnat Vector 207

Wzmacniacz Yamaha AS 500

CD Yamaha CD S300

Będziesz miał mocne i dynamiczne brzmienie. Nie będzie brakowało basu i średnica z wysokimi też będzie świetna.

Nie znam się na mocy. Naczytałem się o tym i już nic nie wiem.

Ale mam punkty odniesienia. Mój brat ma pianokrafta E-810 i chciałbym aby dźwięk był kilka krotnie mocniejszy niż ten pianokraft. Nie tylko głośniejszy ale mocniej uwydatnione dźwięki. Ja na tym pianokrafcie słuchałem z basem maksymalnie na plus i treble też były podkręcone na jedną trzecią. Głośność dawałem na godzine 10

było prawie OK ale to wszystko było za jałowe, mdłe

taki sprzęt nie nadawał się do klubowej myzyki

tak jest w przypadku orginalnych kolumn z zestawu e810 gdyby tam podpiął jakieś odpowiednie podłogówki to byś sie zdziwił

• 1 miesiąc później...

Podepne sie do tematu, zeby niepotrzebnie nie zakladac nowego.

Posiadam Harmana Kardona HK670 podpietego do komputera(obecnie karta Asus Xonar, ale rDAC w drodze :) ) i potrzebuje do tego dobrac kolumny, ktore nadawalyby sie do muzyki dyskotekowej (60-70% calosci sluchanej muzyki), rowniez techno, elektronicznej (czasem slucham rowniez muzyki symfonicznej i innej,zatem kolumny musza tolerowac inne gatunki rowniez).

Kolumny, ktore obecnie posiadam tj. Tannoy M3 do tego typu muzyki z tym wzmacniaczem sie zwyczajnie nie nadaja. Poszukuje czegos co mogloby je zastapic w cenie okolo 1200-2000PLN, przy czym bardziej sklanialbym sie przy tej nizszej cenie.

Nie zalezy mi na nowych, nawet bardziej wskazane bylyby uzywane, choc nowymi dobrej jakosci nie pogardze :)

Lubie dobrze zarysowany bas (dosc potezny i nisko schodzacy, ale nie jakis lomot, raczej dynamiczne uderzenia), ale cenie tez duza szczegolowosc nagran i dobrze slyszalne wysokie tony, ale nie syczace jak z kolumn Tonsila sprzed wielu lat.

Dodam tylko,ze mieszkam w UK, i ze to na tym rynku bede raczej dokonywal zakupu.

Zapomnialem dopisac, ze pomieszczenie w ktorym slucham ma okolo 25 m2 (tannoy m3 wydaja sie zbyt slabe zeby dobrze brzemiec w tym pomieszczeniu) i nie jest jakos szczegolnie zaadoptowane do sluchania muzyki, ale ma wykladzine dywanowa na calej podlodze i troche umeblowania.

Posiedzialem troche na ebayu i poszukalem takich propozycji, tylko nie jestem pewny co by pasowalo do moich wymagan :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak Wam sie wydaje, da sie cos z tego wybrac dla mnie? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może Pylon Amber

Ukryta Zawartość

Nowe w salonie to koszt 2 tyś. Jeżeli sam byś się pobawił w DIY, to koszty zamknęły by się w około 500zł , a resztę kasy można przeznaczyć na elektronikę.

Ukryta Zawartość

Coś wiem na temat, bo w najlepszych klubach siedze niemal co weekend a słucham głównie elektroniki, obecnie najchętniej house z placków.

Wydaje mi się, że za 4tys. nie da się złożyć sprzętu satysfakcjonującego wymagającego klubowicza.

Ale można już całkiem nieźle namieszać. Kolumny brałbym JBL ES100, wzmacniacz zintegrowany z setką watów na pokładzie i reszta na daca usb pod komputer, ewentualnie jednego z wygodnyc squeezeboxów.

Największy kompromis w takim systemie to kolumny nie ma szans na wierny bas z paczek używanych za mniej niż ok 4-8tys. z tym że te za 4 będą potrzebować wzmacniacza za 8 a te za 8 adowolą się piecem za 2k. Nic z małymi membranami nie pociągnie dołu z dostateczną swobodą w tym budżecie. Na dużych głośnościach zawsze słychać będzie męczarnie jakie przechodzić będą stosunkowo małe membrany. Suby w klubach mają 15-18" i dzięki temu tak swobodnie w najlepiej nagłośnionych lokalach pchają powietrze. W Warszawie są może 3-4 miejscówki, gdzie nie ma lipy pod względem nagłośnienia, co widać po paczkach jakie wiszą na ścianach - d&b technologies, void, topowe JBL. Takie systemy kosztują i zestrojone też grają referencyjnie.

Najlepiej to przeprowadź się do Warszawy i nie będziesz musiał sprzętu kupować - zawsze coś się dzieje.

Coś takiego za 4k można złożyć z używek, żeby było w miarę ok, jednak apetytu się nie zaspokoi.

Podepne sie do tematu, zeby niepotrzebnie nie zakladac nowego.

Posiadam Harmana Kardona HK670 podpietego do komputera(obecnie karta Asus Xonar, ale rDAC w drodze :) ) i potrzebuje do tego dobrac kolumny, ktore nadawalyby sie do muzyki dyskotekowej (60-70% calosci sluchanej muzyki), rowniez techno, elektronicznej (czasem slucham rowniez muzyki symfonicznej i innej,zatem kolumny musza tolerowac inne gatunki rowniez).

Jak Wam sie wydaje, da sie cos z tego wybrac dla mnie? :)

Ukryta Zawartość

Będziesz zadowolony w 100%. Rewelacyjne kolumienki do elektronicznej muzyki, znakomity bas, miękki i ciepły środek (lekko cofnięty), delikatna, szczegółowa góra. Ogólnie grają efektownie i nie męcząco, przyjemnie. Wadą jest nieco gorsze odwzorowanie wokali (jednak to porównując do droższych kolumn, a nie w tej klasie do 2-3 tys.).

Ukryta Zawartość

Ale można już całkiem nieźle namieszać. Kolumny brałbym JBL ES100, wzmacniacz zintegrowany z setką watów na pokładzie i reszta na daca usb pod komputer, ewentualnie jednego z wygodnyc squeezeboxów.

Pytanie brzmi: Jak bardzo nie chcialbym tego uslyszec :)

Tez slucham troche klubowej muzyki i calkowicie jestem odmiennego zdania, bo za 4tys zl mozna juz zlozyc zestaw grajacy przyzwoicie. Chyba ze rozmawiamy o bitwie na hałas czy bas, to fakt E100 tutaj sie nadadza, ale nic wiecej. Ale kto rozkreci taka muze bardzo glosno i gdzie? Przeciez nawet na osiedlu domkow zaraz by sie policja zjawiła.

?👈

Ukryta Zawartość

Będziesz zadowolony w 100%. Rewelacyjne kolumienki do elektronicznej muzyki, znakomity bas, miękki i ciepły środek (lekko cofnięty), delikatna, szczegółowa góra. Ogólnie grają efektownie i nie męcząco, przyjemnie. Wadą jest nieco gorsze odwzorowanie wokali (jednak to porównując do droższych kolumn, a nie w tej klasie do 2-3 tys.).

No widzę,ze faktycznie oferta wygląda bardzo ciekawie, zwłaszcza ze ostatnio ładnie cena spadła (prawie dwukrotnie). W sumie na zlotowki kolumny kosztują tylko 750PLN, nic tylko brać :)

Nawet jak się nie sprawdza, to nie będzie jakaś ogromna strata.

Ukryta Zawartość

To cena za sztukę :)

He he, dobrze ze mnie uświadomiłeś bo prawdę mówiąc nie przeczytałem dokładnie całego ogłoszenia i bylem przekonany, ze to cena za parę :)

Ale bym się zdziwił jak by mi przyszła jedna kolumna tylko :D

Do takiej muzyki i do Twoich upodobań pomyślał bym nad takim zestawem:

Kolumny Magnat Quantum 677 lub Magnat Vector 207

Wzmacniacz Yamaha AS 500

CD Yamaha CD S300

Będziesz miał mocne i dynamiczne brzmienie. Nie będzie brakowało basu i średnica z wysokimi też będzie świetna.

popieram, tylko Magnaty weź z Niemiec - rodzimy rynek producenta to i ceny dużo, dużo niższe, a bezawaryjne są, więc gwarancja się nie przyda

Zamiast POTŁUKÓW z Niemiec kup Magnaty z polskiej dystrybucji firmy Elco-Exim.

Poczytaj na forum jakie ludziska mieli problemy z Magnatami kupionymi w jednym z dolnośląskich sklepów...

Mial ktoś może okazje słyszeć takie kolumny: POLK AUDIO RTI A5

Wyglądają na bardzo solidne.

Zastanawiam się tylko jak to będzie grało, bo mogę dość okazyjnie kupić.

Tu masz test większego modelu.

Ukryta Zawartość

Teoretycznie wyższa półka od Roth, z tego co czytam brzmienie może być w pewnych aspektach podobne. Tylko 5-tki są znacznie mniejsze od 7-mek, ciekawe jak z basem w porównaniu do Roth.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.