Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cała nadzieja w "młodziakach" przewaląjąc wiele słuchawek i kończąc na topowych Staxach, SomyMDR10 czy He90 jakoś tak przechodzi ochota do pisania o jakiś słuchawkach z niższego i średniego poziomu taki człowiek zrobił się zblazowany :)

Teraz tylko cała nadzieja że Sennheiser, Beyerdynamic i może? AKG coś topowego wypuści gdyż ostatnie ich wypociny jakoś tak nie powodują u mnie odruchu pożądania a audio chyba powinno mieć soś wspólnego z sexem czyż nie ? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam, by nie katować domowników "stroicielami instrumentów" postanowiłem zakupić słuchawki takie "do słuchania muzyki"

i zaczęło się...najpierw delikatnie Grado 125i, przegrały z 325is te jednak nie powaliły. Nieopatrznie posłuchałem PS 500 a tu już zdecydowanie rosną koszty. Po drodze były jeszcze Beyerdynamic DT990 PRO, poza tym, że są zdecydowanie wygodniejsze nie mnie nie odpowiadają.

Czego jeszcze warto posłuchać waszym zdaniem, sposób w jaki PS 500 grają jest tym czego oczekuje, tylko ta niewygoda i takie sobie wykonanie za jednak spore pieniądze.

Co polecicie, najchętniej do 2tys. no chyba, że warto dopłacić kilka stów za zdecydowanie lepszą jakość.

RMS zaprasza do Białegostoku na odsłuchy słuchawek dynamicznych, chyba także ortho i elektrostatów.

Sprawdź czy dasz radę się wcisnąć bo rekrutacja się kończy :)

Do zobaczenia

Włodek

Witam

mam pytanie odnośnie beyerdynamic dt 150.

jaka jest tam górna część pasma?

czy jest podobna do dt 880?

czy góra w dt 150 nie ma czasem takiego charakteru jak sennheiser hd 650- który zrywa gorę?

i jak się mają nowe dt990 do dt 880?

Dt 880 moja opinia: chyba perfekcja neutralności.

osobiście chcę zbić im trochę basu najniższego a podbić troszkę wyższego stworzyć bas ala grado.

scena jest czysta choć przez ten wyrównany niski bas, potrafi się zrobić brudna.

szczegółowość, dla mnie lepiej wypadają te słuchawki na wzmacniaczu tranzystorowym podobnie jak i scena jest dla mnie szersza...

Myślę że dt 880 są to niedoceniane słuchawki z racji swojej relatywnie niskiej ceny gdyby zamienić Je z modelem T1 cenowo były by pewnie bardziej doceniane;)

Jednak jest jeden poważny problem,

Nowe niektóre płyty niestety są nagrane konturowo co powoduje że płyt nie mogę słuchać.

scena traci zupełnie porządek bas jest wszędzie nieprzyjemnie się słucha takich płyt.

nie rozumiem tego czy studia mają takie słabe dziś sprzęty do monitorowania nagrań czy problem tkwi w czymś innym.

na scenie jest jednym słowem burdel.

dźwięk jest jak by za potężny, każdy dźwięk pcha się do przodu, nie ma żadnej kultury.

następne moje pytanie czy ten opinany przeze mnie efekt w niektórych nowych płytach będzie bardziej słyszalny na dt 150?

• 3 miesiące później...

Witam poszukuję słuchawek do 1400 zł . Zależy mi na głębokim nisko schodzącym basie , poczuciu przestrzeni oraz szczegółowości .

Muzyka jakiej słucham .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdrcydowanie posłuchaj słuchawek Beyerdynamic DT880 lub DT990. Moim zdaniem najlepsza opcja dla Ciebie. Ewentualnie trochę droższe ale już z serii Tesla -T70 lub T90.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zdecydowanie Beyerynamic DT770 (kosztują ok 800-900 zł) - resztę wydaj na płyty , a jeszcze lepiej skórzane pady do DT770

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

HD 650 to słuchawki otwarte, a DT770 to słuchawki zamknięte. To podstawowa różnica.

Rekomenduję Tobie jeszcze posłuchanie Audio-Technica ATH-M50 - słuchawki zamknięte z nisko schodzącym basem, ale nie taką przestrzenią jak DT770.

HD 650 miałem chyba 2 lata temu i nie będę Ciebie ściemniał, że grają tak czy inaczej, jedyne co pamiętam, że wytrzymałem z nimi chyba 2 czy 3 tygodnie - grały za ciemno i mulasto.

Wybierz się gdzieś posłuchać innych słuchawek, najlepiej zabierając pod pachę HD 650 póki jeszcze je masz.

Edytowane przez Baele

Zdecydowanie posłuchaj słuchawek Beyerdynamic DT880 lub DT990.

No gdzie DT880 do takiej elektroniki jak wskazal kolega, poza tym tu nie ma czegos jak DT880 lub DT990 bo to zupelnie dwie rozne szkoly grania, tak wiec to zadna alternatywa wzgledem siebie.

Tak jak kolega Baele wspomnial, najlpiej sie tutaj wpisza Beyery DT770 w wersji Pro, maja swietny basior i dynamike, a przy tym nie kuleja w produkcji detali, przestrzen jest dobra. Jak chcesz duzo lepszej przestrzeni i szczegolow, mozesz zrobic sobie odsluch najnowszych AKG K550, nie wiem tylko, jak odbierzesz tutaj ich bas, ten jest bowiem, owszem, swietny i wyrownany, ale nie ma praktycznie podbicia, ktorego mozesz oczekiwac do takiej muzyki, zwlaszcza sluchajac z karty dzwiekowej, zatem moze wydac Ci sie zbyt kulturalny, pozbawiony z lekka sterydowych muskulow ;'))

DT 770 pro kosztują , zaledwie 600 zł ! I zagrają lepiej od hd 650 które sa prawie 3 razy droższe ?? Ja miałem zawsze takie przekonanie ,że cena = jakość .

dt 770 posiadaja tylko 250 ohm . Czy to nie za mało ?

Edytowane przez pawlikowicz

Audio Technica ATH T200

Nie przepłacaj za inne modele .

2 razy drozsze słuchawki wcale nie zagrają 2 razy lepiej.

2 razy droższe ?? mam budżet max 1400 zł a polecasz mi słuchawki za 100 zł .

Interesują mnie najlepsze słuchawki do sumy 1400 zł , nadające się do tego typu muzyki .

DT 770 pro kosztują , zaledwie 600 zł ! I zagrają lepiej od hd 650 które sa prawie 3 razy droższe ?? Ja miałem zawsze takie przekonanie ,że cena = jakość .

Powinienes sie cieszyc ze DT770 kosztuja tylko 600zl i cieszyc jeszcze bardziej, ze te 3 razy drozsze hd650 nie sa tutaj w niczym lepsze. 'Cena = Jakosc' to niestety bardzo umowny termin, zwlaszcza w audio, i nie ma TUTAJ akurat zadnego zastosowania, choc jakas tam generalna zaleznosc naturalnie istnieje, nie mozna jej jednak slepo stosowac w kazdej sytuacji.

dt 770 posiadaja tylko 250 ohm . Czy to nie za mało ?

A do czego Ci tutaj wiecej omow jesli mozna wiedziec ? Moje GS-1000 maja ich tylko 32 i to je bym wolal z tych powyzszych gdyby budzet na to pozwolil.

Przyznam, że nie wiem co polecić, a dlaczego? Bo nie wiem, jakby autor chciał, żeby ta muzyka brzmiała. Czy trzeba podkreślić jej syntetyzm, czy "zhumanizować"? Ocieplić, czy podać na surowo? W sumie to nawet nie wiem jak ja bym chciał. Pewnie bym szedł w oddanie jej natury, a nie narzucania jakiejś oprawy czy ornamentów dźwiękowych. W związku z tym zastanawiałbym się między Shure SRH-940 a Beyerdynamic DT880 w wersji zależnej od przewidywanego wzmocnienia. Jeśli miałoby być gęściej, bardziej muzykalnie i z dobrą podporą basową, to DT770 Edition lub 600 omów. Wersja Pro jest bardzo nierówna, ta 80 omów. Bas nabrzmiały jak balon, średnica mocno wcięta. DT990 Edition są podobne, tylko jeszcze bardziej suche i z większą ilością bolesnej góry pasma. Co innego DT990 Pro - jak ktoś szuka DT880 Pro w wersji lekko uśmiechniętej bez lekko słodko podanej średnicy, to to jest też wyjście. W ciemno bezpieczny zakup to DT770 Edition. ATH-M50 jak dla mnie mają już za dużo basu względem reszty pasma, ale ogólnie nieźle im idzie. Shure SRH-940 wymagają nie byle jakiego toru, bo to takie nieco dokładniejsze DT880 w graniu - upraszczając.

A hd 650 nadają się w ogóle do elektroniki ?. Otwarte słuchawki się nadają ?? Może przyczyna słabego grania hd 650 to moje źródło Audinst hud-mx1 . Chociaż ,znalazłem użytkownika takiego zestawu posiada ona również LC . Mówi ,że bez LC hd 650 + Audinst ,bas jest . Dla mnie ten bas jest na poziomie dousznych sony za 150 zł które mam. A podobno 650 mają mocny bas który potrafi nisko zejść.

Edytowane przez pawlikowicz

To zależy co się komu podoba. Dla mnie HD650 nadają się tylko do kołysanek. Z tego, co pisałeś w innym wątku, nie spodobało Ci się ich zestawienie z Audinstem, ale ja nie wiem czy to kwestia Audinsta, czy słuchawek. Bas w nich jest, ale poza przestrzennością to on innych wybitnych cech nie posiada. Tego trzeba szukać w Ultrasone, niektórych Beyerach lub Grado.

DT770 Editio nie są dostępne . Nawet jak bym chciał je kupić .

DT 880 w jakich występują wersjach. Jaki wzmacniacz by do nich pasował ??

Ukryta Zawartość

proszę zobaczyć pierwsza opinie dotyczącą basu . Jest on mniejszy niż w dużo niższym modelu od hd650.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pawlikowicz

DT770 Editio nie są dostępne . Nawet jak bym chciał je kupić .

DT 880 w jakich występują wersjach. Jaki wzmacniacz by do nich pasował ??

Ukryta Zawartość

proszę zobaczyć pierwsza opinie dotyczącą basu . Jest on mniejszy niż w dużo niższym modelu od hd650.

Jak chcesz to mogę Tobie sprzedać swoje DT770 (wersja Edition), jakby co to wal na priv :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Baele

Właśnie słucham tej muzyki za pośrednictwem HD 650 wyposażonych w kabel Majkela, starego Pro-Jecta i karty komputerowej Sound Blaster X-Fi "Fatality". Według mnie gra to dokładnie tak jak chce pytający. Przestrzennie, szczegółowo i z potężnym basem.

Właśnie słucham tej muzyki za pośrednictwem HD 650 wyposażonych w kabel Majkela, starego Pro-Jecta i karty komputerowej Sound Blaster X-Fi "Fatality". Według mnie gra to dokładnie tak jak chce pytający. Przestrzennie, szczegółowo i z potężnym basem.

Dziękuje za tą opinie . Oznacza to tyle ,że muszę posłuchać hd 650 na czymś konkretnym , wtedy powiem czy ona dobrze grają.

Dziękuje za tą opinie . Oznacza to tyle ,że muszę posłuchać hd 650 na czymś konkretnym , wtedy powiem czy ona dobrze grają.

Zdecydowanie tak. Nie ma sensu wydawać 1400zł na słuchawki, czyli już z wysokiej półki do DACa za 600zł, który jest źródłem najbardziej podstawowym. Źródło musi być podobnej klasy co słuchawki.

A może ktoś z Kolegów miał okazje posłuchać nowego dziecka Senheisera HD700?

Jako fan HD 600 już zacieram łapki czekając i zbierając kasę (oby nie było rozczarowania).

Podobno najbliżej mają do HD800, a tych jest gdzie posłuchać, chwilowo także u mnie. Ta chwila trwa już kilka miesięcy wprawdzie, ale zawsze może się skończyć, bo nie są moje.

Shure E530 do tej muzyki były by idealne super nisko schodzący bas i pewne wycofanie wysokich na 8-10kHz co do tej muzyki można by potraktować jako plus gdyż nie męczyła by przy długim słuchaniu.Nawet przy lapku by wyrabiały prądowo

O kurcze - aż tak?

Nie wiem czy aż tak ale skoro HD800 mimo nisko schodzącego basu (za co im chwała) sybilantów przechodzących w kawitację na wokalach (tu już gorzej) I ciągłej nachalnej sygnatury przestrzeni w stylu kina domowego-nastawa Stadium

Podobno trzeba wyjąć jakieś wkładki i jest ciut lepiej, tylko co później robić z włosami na przetworniku :)

Włosy do przetwornika nie wejdą, ponieważ jest przed nim jeszcze cienka tkanina bezpośrednio na grillu go osłaniającym. Taka sama jak w Beyerdynamicach T1. Czyli jak się tę gąbki wyjmie to się robi sytuacja jak w Beyerach. Oczywiście mechaniczna, a nie brzmieniowa. Dla mnie główną udręką HD800 jest nadal ich prawidłowe układanie względem uszu. Po cichu liczę, że przetworniki HD700 nie posiadając dziurki, nie utrudniają aż tak znalezienia sweet spotu.

• Pokaż nowe odpowiedzi