Skocz do zawartości
IGNORED

czy jest różnica między nero a darmowymi aplikacjami?

duzy_tom81

Rekomendowane odpowiedzi

Mozemy przeprowadzić tesT celem udowodnienia :) wyślę Tobie płytę a Ty wykonasz dwie kopie z róznymi prędkosciami ,oznaczysz je jako X oraz Y ja zaś je oznaczę prędkościami ;)

A to jest nawet niezły pomysł...

Nawet mogę zgrać je na swoich płytkach, ale jakiegoś FLAC'a lub obraz płyty musiałbym dostać

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Tak, kalibrowac badz wymieniac bo najwyrazniej nie funkcjonuje prawidlowo skoro nie potrafi odczytac prawidlowo zapisanych na plycie danych.

@sybic

Nie daj sie w kanal wpuszczac. Tyle to moze sobie nawet gluchy sprawdzic analizujac bledy c1 na obu plytkach. Przy uzyciu chociazby tego nieszczesnego nero.

server unreachable;--

Nie daj sie w kanal wpuszczac. Tyle to moze sobie nawet gluchy sprawdzic analizujac bledy c1 na obu plytkach. Przy uzyciu chociazby tego nieszczesnego nero.

ja nie jestem GŁUCHY :) a moje AVANTI nie kłamią :):P:):)) sa moim najlepszym ANALiZATOREM :):D hehehhe

Używam Yamahy F-1 i wypalam współczesne płyty tempie 2x lub 4x. I wszystko jest dobrze.

Jeżeli to ta Yamaha, jak w linku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to przeczytaj w tabeli "Dodatkowe informacje", będziesz wiedział dlaczego tak możesz wypalać.

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Moderatorzy

U mnie największym problemem przy nagrywaniu płyt, nie były same płyty czy prędkość nagrywania, tylko nagrywarka marnej jakości. W ogóle nagrywarki w laptopach to jakiś dramat. Po nagraniu płyty, w niektórych momentach słychać było trzaski, szumy itp. Rozwiązałem problem kupując nową (NOS :D) zewnętrzną nagrywarkę TEAC (bez DVD) i podłączając ją do komputera przez interfejs IDE-USB i oddzielny zasilacz. Płyty na których nagrywam to SONY, najniższa prędkość nagrywania to 2x (w nagrywarce laptopa te same płyty 8x). Używam Burrrna.

P.S. Nagrywarki z laptopów Sony Vaio VPCF1 oraz Sony VaioVPCSE.

P.S. 2 Pewnie jeszcze lepszym rozwiązaniem byłby taki plextor, ale trochę drogo by to wyszło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-----------------

Oddzielny zasilacz nie jest konieczny ale zewnetrzna nagrywarka to dobry patent bo te w laptopach nadaja sie tylko do zgrywania danych, nigdy do ich nagrywania.

server unreachable;--

• Moderatorzy

Oddzielny zasilacz nie jest konieczny ale zewnetrzna nagrywarka to dobry patent bo te w laptopach nadaja sie tylko do zgrywania danych, nigdy do ich nagrywania.

Ale zewnętrzna nagrywarka IDE wymaga oddzielnego zasilacza, bo w laptopie nie masz oddzielnych kabli z zasilaniem. Te zasilacze dodawane są do przejściówek IDE-USB.

-----------------

A mam takie pytanie drobne. Po co ktoś w ogóle wypalać płyty z muzyką w standardzie cd-audio?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

A to w takim razie skleroza mnie dopadla albo do nowych nagrywarek sa potrzebne zasilacze. Kiedys mialem nagrywarke cd i wydawalo mi sie, ze nie wymagala zasilacza.

@ayran

Jesli ktos ma dobry odtwarzacz cd to nie musi kupowac dac'a dublujacego jego dzialanie.

server unreachable;--

A to w takim razie skleroza mnie dopadla albo do nowych nagrywarek sa potrzebne zasilacze. Kiedys mialem nagrywarke cd i wydawalo mi sie, ze nie wymagala zasilacza.

ATA/SATA chyba każda wymaga zasilacza, tak mi się wydaje, bo chyba nie spotkałem takiej żeby działała bez zasilacza ;) :) .

A mam takie pytanie drobne. Po co ktoś w ogóle wypalać płyty z muzyką w standardzie cd-audio?

Np. mój ojciec nie potrafi na tyle używać komputera żeby odtworzyć sobie pliki (dowolne) a ma tylko odtwarzacze CD, to potrzebuje płyty CD Audio ;) :).

Np. mój ojciec nie potrafi na tyle używać komputera żeby odtworzyć sobie pliki (dowolne) a ma tylko odtwarzacze CD, to potrzebuje płyty CD Audio ;) :).

To zostaw mu oryginały :P

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

To zostaw mu oryginały :P

Ja mu mogę zostawić, ale inni już nie chcą :) .

Ja mu mogę zostawić, ale inni już nie chcą :) .

Kij z innymi.

Jak ja mialem ta nagrywarke to jeszcze sata do polski nie dotarlo. Dawno to bylo stad uzasadnione podejrzenie sklerozy.

Ojciec cie za kazdym razem zapedza do przegrywania jak potrzebuje nowa plyte? Mozesz mu sprawic odtwarzacz plikow (nazwy nie pomne), automatycznie ripujacy do plikow. obslugiwalo to sie jak troche bardziej rozbudowany odtwarzacz cd a zgrywanie szlo rownie prosto. Pomysl ile czasu bys zaoszczedzil. ;)

server unreachable;--

Ojciec cie za kazdym razem zapedza do przegrywania jak potrzebuje nowa plyte?

Nie, nauczył się kopiować sam (na kompie), tzn. nauczyłem go :) .

Mozesz mu sprawic odtwarzacz plikow (nazwy nie pomne), automatycznie ripujacy do plikow. obslugiwalo to sie jak troche bardziej rozbudowany odtwarzacz cd a zgrywanie szlo rownie prosto.

Wątpię, czy by zrozumiał o co chodzi. :)

Jak ja mialem ta nagrywarke to jeszcze sata do polski nie dotarlo.

Ale ATA (IDE) były :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.