Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD zamiast DAC ?

voic3d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy posiadając odtwarzacz Pioneer PD-10-K (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) jestem w stanie przez niego podłączyć tablet i słuchać muzyki ze Spotify w jakości zbliżonej do opcji tablet + DAC ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/103215-odtwarzacz-cd-zamiast-dac/

"Ponadto można podłączyć iPod/iPhone/iPad do cyfrowego złącza i cieszyć się znakomitą jakością dźwięku w porównaniu do analogowych połączeń.

Wejście USB pozwala na odczyt z nośników pamięci plików audio MP3, MPEG-4, AAC, WMA."

Wygląda, że tak, kwestia zapewne odpowiedniej konfiguracji tableta, żeby po tych złączach wypuszczał sygnał audio.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

odczyt plików z dysku to nie to samo co obsługa programowa poprzez port USB.

jeśli tablet zostanie rozpoznany jako dysk to jedyne co będzie można zrobić to

odtworzyć zapisane na nim pliki audio.

jedyna opcja to ta w której odtwarzacz pioneera zostałby rozpoznany jako DAC/Zewn. karta; są i takie urządzenia w produktach pioneera.

Też tak podejrzewałem tak więc zaopatrzyłem się w Audinst hud-mini i z związku z tym mam pytanie:

Netbook na XP , Win 7 ładnie go rozpoznają, a czy jest szansa, że będę mógł podłączyć tego DAC do tableta?

Wg tej tabelki na dole

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dopiero Jelly Bean go zobaczy. Tak ?

W takim razie jaki najtańszy (oczywiście używany) iPad (co najmniej 7") obsłuży mi to urządzenie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jelly bean to nazwa robocza kolejnej wersji systemu android, czyli dotyczy to urządzeń z androidem (samsung, asus itp)

apple ma własny system operacyjny - mac os. specyfikacja nie podaje która wersja os-a rozpoznaje to urządzenie niestety. może być że tylko najnowsza a może być że kilka wstecz... ale nie wszystkie produkty apple dają się zaktualizować (to ten wielki "geniusz" steve'a jobsa to sprawił - ja sam mam ipoda touch i za nic na świecie nie mogę ani ja ani panowie w ispotach go zauktualizować do najnowszej wersji os-a i nie wiadomo dlaczego.)

najwygodniej będzie po prost przejść się do salonu samsunga i istore i podpiąć DACa; jak zadziała to znaczy że działa, jak nie zadziała to heuston mamy problem. z urządzeniami mobilnymi jest różnie.

Nie znam się na MacOS więc nie wiedziałem, że może być podobnie z iPodem czyli brakiem aktualizacji.

Czyli na tą chwilę nie wymyślam, zostaję przy netbooku, chociaż nie powiem, tabletem się lepiej zmieniało utwory w Spotiy

jak pisałem, najlepiej się przejść i sprawdzić samemu, to nie jest wiele roboty a załatwia problem. nie twierdzę że każde urządzenie ma problemy z systemem operacyjnym - ale zdarza sie.

obojętnie czy netbook czy ipad czy tablet z androidem - każde z tych zabawek trzeba podłączyć do DACa kablem, więc jedyna różnica to panel sterowania na ekranie. wszystkie trzeba trzymać w rękach, czy to wielka różnica ? raczej nie....

rozwiązaniem są urządzenia bezprzewodowe typu Arcam rBlink o którym koledzy piszą w innym wątku na forum - wifi załatwia sprawę. wygląda kusząco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.