Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie jest wsze zdanie o firmie REGA

rdest

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Regę CD Planet 2000

Nie jest to urządzenie uniwersalne. Nie ma gigantycznej dynamiki, nie posiada "kopnięcia wgniatającego w fotel" ale za nic nie zamieiłbym tej aury akustycznej przy nagraniach jazzowych oraz dobrych wydawnictwach klasycznych. Rega prezentuje muzykę w sposób zbliżony do wzmacniaczy lampowych (co nie oznacza że tak samo). Jest bardzo neutralna i przezroczysta mimo swoich ograniczeń w sferze bezwzględnej. Ale tutaj porównuję ją do AudioNET Arta a on jest droższy a po drugie nie posiada tej aury.

I ważna rzecz. Żeby to wszystko usłyszeć kolumny i wzmacniacz nie powinny być przymulone. W kolumnach ScanSpeaki lub Dynaudio a wzmacniacz przezroczysty i dobrze oddający barwę - wtedy Rega będzie strzałem w dziesiątkę.

Podsumowując - Rega pozwala muzyce płynąć - nie słuchamy płyty tylko wykonawców i to jest moim zdaniem sedno konstrukcjii Regi (słuchałem też poprzedniej wersji CD - "metalowej mydelniczki").

Jak chcesz, prześlę ci czego słucham to lepiej wyrobisz sobie zdanie.

Wal na [email protected]

Ja bawiłem się Planetem na Audio Show. Fajnie, chociaż krótko, bo bałem się, żeby nie złamać klapki. Ruszała się tak, jakby ktoś ją połamał i skleił w czterech miejscach. Nie wiem, czy tym odtwarzaczem już inni ludzie się wcześniej bawili, czy tak miał od nowości. Słuchać nie słuchałem, ale opinia w Sound And Vision wydaje mi się trafna w świetle tego, co mówi jej posiadacz:-)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam Planet 2000, który gra z lampą i Audiovector Focus.

Myślę, że jest to najbardziej analogowo brzmiacy CD w swoim przedziale cenowym.

Rzeczywiście muzykę z tego CD spowija pewna aura, tak jak napisano to powyżej. Jest też fantastyczna scena dźwiękowa.

Minusy:

- mała waga samego urządzenia / ok. 5,5 kg /

- klapka zamykająca transport wykonana jest dość nieszczególnie i budzi wątpliwości co do wytrzymałości

- sposób ładowania płyty do transportu może powodować uszkodzenie soczewki lasera przy nieodpowiednim wkładaniu płyty / tak zdarzyło się w moim przypadku /

Pomimo tych minusów jest to naprawdę wart zainteresowania odtwarzacz.

Mała masa??? Mój NAD waży bodajże 4kg... tyle, że postawiłem na nim chyba 10-kilową diorę. A masa rzeczywiście jest ważna. Wiem to z doświadczeń z kompem. Myślałe, że nagrywarka mi się popsuła, ale położyłem na niej ciężarek od hantli, jeszcze większy na napędzie czytającym i działa bezbłędnie.

a co myślicie o połączenie zestawu Rega CD Planet i wzm. Mira z jasno grającymi kolumnami Triangle Celius . Słuchał dość dynamicznej muzyki w pogranicza rocka i popu , jednak priorytetem u mnie nie jest bas ,a bardziej detaliczność i przestrzeń . W sklepie "Meloman" polecali mi to zestawienie .

• 37 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.