Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające - wymiana

dreamer25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dokładnie to samo zauważyłem,

Tylko co dokładnie to samo zauważyłeś?

Bo powyżej koledzy piszą, by odpuścić sobie takie "pierdoły" jak kable, a zająć się raczej np. ustawieniem kolumn, akustyką - efekty od razu i naprawdę słyszalne, a przy tym koszt zerowy - a Ty piszesz dalej:

Też byłem niedowiarkiem w kwestii kabli , zarówno tych głośnikowych jak i interkonektów, ale nie krytykowałem tych co je posiadali. Obecnie na własne uszy oceniłem jaki mają wpływ, zakupiłem , ale sam jakiś czas temu nie wydałbym takich pieniędzy na kabelek.

Nijak ma się to do postów powyżej Twojego... ;)

panowie powiem tak miałem na odsłuchu sieciówkę DIY od pana ze znanego nam portalu oraz ps audio ac5 i ta pierwsza niczym nie ustępowała pierwszej

pierwszej !?, czy drugiej ?

• 3 lata później...

Podepnę się pod temat z jednym pytaniem. Mam we wzmaku jedną żyłę kabla zasilającego zaznaczoną innym odcieniem na izolacji.

To oznacza, że ten bolec wtyczki powinien być wpięty w fazę czy w zero?

Tylko co dokładnie to samo zauważyłeś?

Bo powyżej koledzy piszą, by odpuścić sobie takie "pierdoły" jak kable, a zająć się raczej np. ustawieniem kolumn, akustyką - efekty od razu i naprawdę słyszalne, a przy tym koszt zerowy - a Ty piszesz dalej:

Nijak ma się to do postów powyżej Twojego... ;)

Tak szczerze to ile należy wydać aby "usłyszeć różnice"?

De gustibus non est disputandum

No różnica jest taka że czym większy przekrój , tym większa obciążalność prądowa , innej nie będzie,a przewód o przekroju 0,75mm2 ma obciążalność ok 14A czyli przeszło 3kW więc kilka razy większą niż pobiera większość wzmacniaczy ,więc stosowanie większych przekrojów to zbędne koszty i nic poza tym.

Nie mogę się z tym zgodzić- wg norm mamy zalecaną obciążalność 5A/1mm2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.