Skocz do zawartości
IGNORED

ZUS OFE i inne złodziejskie twory

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba panstwu oddac wszystko i nie bedzie mialo co zabierac.

Państwo trzeba upaństwowić i mu wszystko zabrać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Byli już i dokładnie tacy naprawiacze. Polacy ich pogonili - 24 lata temu ...

Haha...dobre...

Wierzysz w to czy placa Ci za taka papke?

Bo jak dla mnie tylko kolory na sztandarach zmieniono..

Byli już i dokładnie tacy naprawiacze

Nie zrozumiałeś ale czemu mnie to nie dziwi ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Rachunek wystawiony Obywatelom przez ich rząd.

http://www.dlugpubliczny.org.pl/pl/rachunek-od-panstwa

Ja Obywatel tego pięknego kraju nad Wisłą jestem winny rządowi tego państwa 22.996 zł ?

To ja się pytam, jak to jest że takie ciury siedzą w tym rządzie i ciągle ta cyferka długu publicznego się powiększa ?

Jakich prawników i konsultantów sobie dobierają że zamiast maleć, lub chociażby zatrzymać się to rośnie ?

I jakim prawem mnie i moich współziomków obarcza się winą za taki stan rzeczy i obciąża tym długiem ?

Bo według mnie nie jest to dług publiczny czyli nasz Obywateli, a RZĄDOWY.

Czy nikt nie potrafi zrozumieć jednej jedynej sprawy ? - dług i zapaść finansowa państwa wzięły się tylko i wyłącznie ze złego zarządzania tymi finansami, a za zarządzanie nimi odpowiedzialność Konstytucyjną ponoszą kolejne RZĄDY.

To NASZE PIENIĄDZE uzyskiwane z różnych podatków, a jest ich zatrzęsienie, są tracone na min. ZUS'owskie pałace.

Państwo trzeba upaństwowić i mu wszystko zabrać.

Biorąc pod uwagę że przez ostetnie 24 lata się "prywatyzowało" tak skutecznie ze tych sprywatyzowanych jest ledwie 5% i zwykle blisko władzy z ostatniego ćwierćwiecza, to pomysł na nacjonalizację jest nieuniknioną historyczną konsekwencją.

To NASZE PIENIĄDZE uzyskiwane z różnych podatków, a jest ich zatrzęsienie, są tracone na min. ZUS'owskie pałace.

Znaczy Ci z Zusu co te płace biorą, to już nie są obywatele Polski tylko OBCY? Na nich się ten dług publiczny nie przekłada???

Co najgorsze, zamiast dziesięciny mamy siedemdziesięcine albo i "lepiej".

Przestań bredzić cytatami z przygłupa udającego polityka w muszce.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Znaczy Ci z Zusu co te płace biorą, to już nie są obywatele Polski tylko OBCY? Na nich się ten dług publiczny nie przekłada???

Czy masz na myśli panią Justynkę, Monikę .... i wiele innych pań pracujących przy np. obsłudze klienta ?

Ja rozumiem że o pewnych sprawach trzeba pisać tak by były zrozumiałe, ale nie należy przez to pisać w sposób prostacki, gdyż dajesz w ten sposób czytającym w twarz uważając że są również prostakami.

Ma na myslli te wszystkie Panie tych wszystkich panów i tych wszystkich emerytów. ... Masz jakiś problem ze zrozumieniem własnych wpisów???

Prawda boli ze az tak ostro jedziesz?

To nie prawda tylko gównoprawda. Zanim jakiś idiota zacznie wklejać cytaty z innego idioty udającego polityka, dobrze by było żeby najpierw wziął do ręki podręczniki historii i wrócił tez do szkoły na lekcje matematyki. Jak będzie śię pilnie uczył może za jakiś czas zrozumie o czym chce napisać, bo jak widać dotychczasowej wiedzy mu nie wystarcza.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ma na myslli te wszystkie Panie tych wszystkich panów i tych wszystkich emerytów. ... Masz jakiś problem ze zrozumieniem własnych wpisów???

Gdybyś napisał o decydentach, problemu ze zrozumieniem Twojego wpisu bym nie miał.

Mogę natomiast zrozumieć, a jest to z Twojej strony chyba jakaś "przenośnia literacka", że pisząc o panach, paniach i emerytach masz na myśli wyborców ?

Dziesięcina to był odpowiednik opłaty za użytkowanie - jednej z wielu. I dotyczył pobieranych pożytków z własności feudalnej. Oprócz tego wprowadzono pańszczyznę czyli odrabianie najpierw jednego dnia w tygodniu potem dwóch dni w tygodniu na ziemi feudała. Dodatkowo chłopi pańszczyźniani mieli obowiązek kupowania, zaopatrywania się tylko w sklepach, karczmach i korzystania z usług jednostek będących własnością feudała.

Lekko licząc oddawali połowę przychodu w formie czynszu, a pozostała połowę w formie konsumpcji, do feudała - więc 100%

.

W efekcie rozszerzania pańszczyzny w XV-XVIw. chłopi w Polsce masowo uciekali na wschód, przez niewolniczym wyzyskiem (podobnie jak uciekali chłopi z Rosji tworząc tam odrębną kulturę, z której powstała Ukraina).

Dlatego porównywanie dzisiejszych podatków do ówczesnej dziesięciny świadczy o prymitywizmie umysłowym porównujących.

Dzisiaj ludzie z Polski wyjeżdżają uciekając do krajów, w których systemy podatkowe są znacznie szczelniejsze, a podatki wyższe niż w Polsce i jest większa równość i bogactwo. Dlatego na takie filipinki jak bredzenia liderów kanapowych partyjek patrzą już tylko z politowaniem.

PS. jeśli chodzi o same podatki obecnie w Polsce to przede wszystkim państwo utrzymywane jest przez biedotę. Gdyby Tusek wprowadził kwotę wolną wg standardów UE obejmującą minimum socjalne to okazałoby się że podatników podatku dochodowego może 1/5 obecnej liczby w tym byliby wszyscy politycy parlamentarni o ile ich tak zwane diety obłożonoby podatkiem jak wszystkich uczciwych ludzi.

Za mała jest progresja podatku dochodowego i za niskie progi, natomiast za wysoki jest VAT obciążający masy. I to jest przyczyna tworzenia biedy, a nie żadne pieprzenie o tym że teraz podatki są wyższe od dziesieciny

Gdybyś napisał o decydentach, problemu ze zrozumieniem Twojego wpisu bym nie miał.

Mogę natomiast zrozumieć, a jest to z Twojej strony chyba jakaś "przenośnia literacka", że pisząc o panach, paniach i emerytach masz na myśli wyborców ?

Gdybyś opisał z sensem też byś takiego problemu nie miał. Nauczcie się wreszcie - potomkowie chłopów pańszczyźnianych, że Państwo to my, więc my - nas samych okradać nie możemy.

Nie Państwo lecz MY !- stworzyliśmy system, w którym powstają dysproporcje z XIXw. Zgodziliśmy się na system w którym jedni z nas korzystają z profitów odebranym innym dzięki uzyskaniu dostępu do władzy, którą ich sami naznaczamy.

Oczywiście że nie. Przecież w ZUS-ie mamy system w którym płacimy na emerytury innych (repartycyjny). Reforma emerytalna dopiero wprowadziła system w którym każdy na indywidualnym koncie emerytalnym odkłada sam sobie pieniądze na emeryturę.

i żeby skały srały to nie zdoła odłożyć. Skoro ten system były taki sprawny to tusek nie musiałby podnosić wieku emerytalnego - przecież każdy by sobie odłożył a kto by nie odłożył ten sam sobie winien i problemu by nie było... Co innego kiedy za 30 lat tych samych winnych sobie będzie 15milionów i każdy z prawem do głosowania.

Ale czemu się dziwić jeśli typowe szwindle pospolite staja się standardem przy emisji akcji. Na GPW dopuszcza się oszustów, pozwala fałszować sprawozdania finansowe pod hasłem legalizmu i wyłudzać pieniądze od klientów i akcjonariuszy.

Chcecie odkładać w Banku??? No to możecie ... City-Handlowy przyjmował lokaty jako swoje po czym okazało się że był pośrednikiem banku który upadł bez gwarancji Państwa. Millenium wciska ludziom obligacje tyle że nie skarbowe a firemek, od których przyjął emisje... Co powiecie mając 67 lat i dowiadując się że pieniądze się rozpłynęły? ... A właśnie ceny złomu spadły i przy śmietnikach wzrosła konkurencja.

... Co powiecie mając 67 lat i dowiadując się że pieniądze się rozpłynęły? ...

a co powiecie jak panstwo jak grecja powie ze nie ma i obnizy wam do polowy i podniesie ceny zlomu.

czytajac odbicia miszcza podpowiem.Tylko zloto i do puszki i do ogrodka.Wszystko inne wlacznie za zlomem zelaznym moga za***rdolic.

Dzieki działaniom lyberałów wróci komuna najdalej za 30 lat. Jeszcze gorsza niz była, bo własna. Stworzona z tych dla których miejsca przy śmietnikach zabraknie ... czyli z naszych dzieci i wnuków.

Przyjdąkomuchy na powrót i zabiorą złoto . Zaczną od przekopania ogródka!

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Arku, czy mógłbyś mi przypomnieć jaki ustrój mamy obecnie w Polsce ?

Bo mam wrażenie że jest to typowy rozstrój, mówiąc dosadniej sraczka, czyli mamy wszystkiego po prochu w zależności od potrzeb władzy.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Polacy są podzieleni, zgodnie z zasadą "dziel i rządź".

Podzielone społeczeństwo szarpie między sobą ochłapy ze stołu pańskiego zamiast się otrząsnąć, rozejrzeć, pomyśleć chwilkę i rozgonić "nasz" paskarski "rząd" przydupasów UE na cztery wiatry.

Jeśli chodzi o ustrój polityczny to jesteśmy republiką parlamentarną, choć lepiej chyba pasuje paramentalną.

Jesli chodzi o system ekonomiczny i metody rządzenia państwem, to republiką bananowo-postkolonialną.

Bo mam wrażenie że jest to typowy rozstrój, mówiąc dosadniej sraczka, czyli mamy wszystkiego po prochu w zależności od potrzeb władzy.

Chciałem wyjaśnić ale Tubattoon zrobił to za mnie. Mówiąc krótko BURDEL na którym dorabiają się darmozjady i złodzieje. Nazywam ich "cwaniaczkami za 10 groszy.pl". Ponieważ cecha obecnego "rozstroju" jest podnoszenie drobnych oszustów do rangi biznesmenów. Ze względów oczywistych, bo to lepiej maskuje pazerność i oszustwa władzy, na zasadzie że w wysokiej trawie gówna nie widać.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Eeeee tam. To jest jakaś PiSiorska propaganda, bajki rodem z IV RP.

Przecież powszechnie wiadomo, że nasze rodzime biurwy urzędowe to same kryształowe charaktery, które brzydzą się korupcją i marnotrawieniem pieniędzy podatników.

Mówiąc krótko BURDEL na którym dorabiają się darmozjady i złodzieje. Nazywam ich "cwaniaczkami za 10 groszy.pl".

Uważam podobnie , zastanawiam się jedynie , czy walczyć z tym burdelem , czy po prostu zacząć samemu kombinować ?

Piotr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to adres do tego przetargu na wynajem.

ustawiony na Skoda Superb najlepszy i najtanszy na nasze warunki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

icon_post_target.gifprzez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) » 14 lut 2012, o 16:40

Uruchomiłem znajomych mających konfiguratory polskich salonów w małym palcu i po 5 minutach SIWZ został rozpracowany.

Cytując kolegę: "Pasuje tylko Skoda Superb 2.0TSI/3.6 w wersji Platinum. Dostanie im się po dupie, bo OPZ to kopiuj/wklej z listy wyposażenia Skody, gdzie nawet nikt nie wysilił się żeby inaczej sformułować te opisy."

tak wiec panowie idioci......

podobnie jak z cytowaniem slow Pani Tusk ze bedac biednym nalezy sie wstydzic.Wstydzic to sie nalezy jak sie jest ..glupim.

Ukryta Zawartość

podobnie jak ten cytowacz.,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZUS działa jak jakiś fetysz wykreowany przez media dla gawiedzi a jest przecież tylko kolejną formą podatku ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podstawowa różnica pomiędzy USem i ZUSem jest ta, iż o ile US płace podatek dopiero od zarobionych pieniędzy, ZUSu się należy zawsze - nawet jak nic nie zarobie lub jestem w stracie. Ani dzień później, inaczej trzeba łaskawie prosić o "przywrócenie terminu zapłaty".

Zatem ZUS nie jest jakąś formą podatku - ZUS jest HARACZEM!

Minimalne składki przekroczyli 1000zł miesięcznie - zatem zarabiając na swoim rozrachunku nawet "średnią krajową" 3700zł oddajemy ZUSu 28%.

Dwukrotnie tyle jak urzędu skarbowemu.

ZUS jest powodem dla którego większość ludzi boi się założyć firmę i kombinuje. 15lat temu mogłem pójść do fryzjera, gdzie stary klasyczny wygadany facet strzygł po męsku za 5 zł. Taki "biznes" dziś nie ma szans. 200stryżeń na sam ZUS - do tego jakiś lokal, prąd i choć by fryzjer zasuwał od rana do nocy - zamiast zarabiać, tylko się zadłuża.

Kiedy z jakiegoś powodu zakłada się drugą firmę .... potrzeba płacić drugi raz składkę zdrowotną! Czy to normalne? Ubezpieczonym jest się wbrew dwukrotnie zapłaconym składkom tylko raz!

W normalniejszym świecie płaci się niewielka składka i procenty od zarobku! Co logicznie powoduje, że jak jest sezon ogórkowy, albo styczeń itd i drobny przedsiębiorca nic nie zarobi - to nie musi jeszcze dodatkowo płacić haraczu i wpadać w długi! Bo płacić mogę dopiero jak jakieś pieniądze mam.

To oczywiście nie interesuje polski ZUS - któremu wbrew absurdalnie wysokim składkom ciągle mało.

Normalnego człowieka krew musi zalewać, kiedy widzi, że ułożono przetarg na portal tak iż najkorzystniejsza okazała się oferta za 18mln złotych (przecież to wartość osiedla 35 domków rodzinnych!) lub że wypłacono nagrody 46 000 pracownikom ZUSu - "średnio" po 4500zł! 220mln na nagrody w firmie która nic nie produkuje, która nie zarabia pieniądze tylko ich marnotrawi. W firmie, która wbrew "najnowocześniejszemu" i najdroższemu portalu świata zarządzana jest technologią z lat siedemdziesiątych i stertami papieru wypełnianego przy każdych odwiedzinach lekarza z obowiązkiem chorego dostarczyć ich do ZUSu do 7dni...

ZUS w obecnej formie, to zbrodnia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak dla mnie to emerytur mogło by nie być wogóle - tylko zasiłki z urzędu pracy dla niezdolnych do pracy, ale już o tym pisałem - dla ludzi którzy są zdolni do pracy a nie mogą jej znaleść powinny być wypłacane zasiłki w formie zwrotnej, czyli zwykła pożyczka o bardzo niskim oprocentowaniu na poziomie inflacji

od podatnika amerykanskiego.

jak dla mnie to emerytur mogło by nie być wogóle -

]dla mnie tez a nawet policji i wojska.....poradze sobie sam..........................................................................

a obywatel jaka chce miec emeryture i czy w ogole??

Jaką bym i nie chciał, nie zanosi się na to, że ZUS mi jąkąś zapewni. Teoretycznie wyliczona kwota emerytury którą mi czas od czasu przesyłają z notatką, że wcale aż tak "dobrze" nie musi być, jest sporo niższa niż miesięczna stawka którą na fundusz emerytalny zmuszają mnie płacić co miesiąc. Zatem wyższą emeryturę zapewnił bym sobie odkładając te pieniądze do szuflady.

nie jest to nowosc.Tyle ze niesie to sytuacje ze polowa sama odklada i ma, a polowa nie odklada i przychodzi po 60 rku po zasilek albo zdycha na ulicy.

Zatem znaleziono proste rozwiązanie: jeżeli ktoś odkłada i ma - to zmusimy go do płacenia haraczu (by jednak odkładać nie miał z czego) z którego opłacimy administracyjnego mołocha i jak coś zostanie, także te drugą połowę, by nie zdechła na ulicy. Super.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.