Skocz do zawartości
IGNORED

soundmagic e10 badziewie?

t.w bolesław

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, specjalnie dałem taki prowokacyjny tytuł gdyż jak wiadomo te słuchawki są dość cenione przez userów ale właśnie ale akurat moje od nowości były z..ne (nie miałem czasu i chęci odsyłać) więc postanowiłem sam reperować miały wade tzn na rozgałęzieniu nie łączyły tam jest taka metalowa skuwka i w niej było od nowości przerwane więc wywaliłem ją aby zwyczajnie to skręcić paluchami że tak powiem zawinąć i po sprawie i pojawił się problem kabelki obrałem jak trzeba skręciłem i cisza o co chodzi? mają jakąś niewidzialną warstwę zero połączenia mieliście takie siupy:)

https://www.audiostereo.pl/topic/103422-soundmagic-e10-badziewie/

Każda nitka w wielu słuchawkach typu portable jest powleczona specjalnym, bardzo trwałym lakierem. Trzeba go dokładnie oskrobać z każdej nitki lub opalić przez moment np. płomieniem zapalniczki.

w przewodach słuchawkowych kabelki są (typowo) emaliowane,każda miedziana żyłka oddzielnie,każdą trzeba oczyścić.

Każda nitka w wielu słuchawkach typu portable jest powleczona specjalnym, bardzo trwałym lakierem. Trzeba go dokładnie oskrobać z każdej nitki lub opalić przez moment np. płomieniem zapalniczki.

O tym samym jednocześnie pisaliśmy:)

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Opalanie odradzam, druciki w słuchawkach są cieniutkie i bardzo łatwo dochodzi do "kruchości" miedzi. Lepiej jest wziąć kroplę cyny na grot lutownicy (zakładam, że pistoletową, kto ma tylko stację - ma problem) i porządnie "umoczyć" ją w kalafonii. Tak przygotowanym grotem podgrzewamy koniec kabelka, aż cyna się "przyklei", tzn. zwilży powierzchnię miedzi. Metoda sprawdzona kilkukrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.