Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór dobrego zestawu audio do 700 zł

robert1256

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie głośniki do komputera, nawet słabe stereo rozgromi każde głośniczki komputerowe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mozna by wymienic wiecej jednak nie chce polecac czegos czego nie sluchalem i nie znam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie głośniki do komputera, nawet słabe stereo rozgromi każde głośniczki komputerowe...

Mozna by wymienic wiecej jednak nie chce polecac czegos czego nie sluchalem i nie znam

Kolumny aktywne to nie są głośniczki komputerowe. Tak gwoli ścisłości. I zagrają lepiej od każdego słabego stereo.

W/w wzmacniacze - mogą być. Kolumny - są na allegro Avance Omega 30 albo Dali 104 - za 400 zł.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Trochę mam teraz namieszane w głowie, ale...

Co do źródła, to komputer na pewno, ale też CD.

Proszę jeszcze o jakieś opinie podanej wieży

Ukryta Zawartość

Więc wybór jest między monitorami aktywnymi a miniwieżami, co polecacie? jeżeli to jaka wieza/monitory?

Ukryta Zawartość

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

Trochę mam teraz namieszane w głowie, ale...

Co do źródła, to komputer na pewno, ale też CD.

Ukryta Zawartość

Więc wybór jest między monitorami aktywnymi a miniwieżami, co polecacie? jeżeli to jaka wieza/monitory?

Odtwarzacz CD kupisz dopiero jak dozbierasz kasę! zejdź w końcu na ziemię z tym budżetem. ..Tak w ogóle to jaka siedzi u Ciebie karta dźwiękowa? mam nadzieję, że nie zintegrowana z płytą główną :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chcesz wieże - masz na poprzedniej stronie propozycje.

Ukryta Zawartość

Popieram za bardzo kombinuje...

I to niestety w złym kierunku. Ale w tej chwili pewnie zupełnie nie rozumie czego się ludzie czepiają. Myślę że najpierw musi utopić trochę kasy. Potem stwierdzi że gra słabo, odsprzeda ze stratą i kupi coś dużo droższego. Potem stwierdzi że gra słabo, odsprzeda z dużą stratą i kupi coś jeszcze droższego. I dopiero wtedy - jak już umoczy prawdziwe pieniądze - powróci do zapytania na forum - ale wtedy już jako świadomy tego czego chce. I wtedy okaże się że będzie można w miarę tanio zbudować dobrze grający system.

Ale teraz - to jeszcze nie ten etap.

Z moich doświadczeń wynika, że ceny zestawów audio można porównywać 1:1 z cenami aut. Czyli za 5k można kupić cos używanego, co jeździ, ale będzie sprawiać kłopoty i nie da pełnej satysfakcji.

No i sie tak zastanawiam jakie auto bym polecił za 700 złotych. Ale mój syn miał podobny problem i skończyło się na

Kolumny B&W DM 302

Wzmacniacz Sony ES nie pamiętam jaki

Obie rzeczy z alegro i da sie tego słuchać. Kluczem do sukcesu z tymi B&W jest tu odpowiedni wzmacniacz.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Widzę że to się niestety źle skończy. Z sonicznego punktu widzenia....

Jak każdy temat typu: "jak za xxx zł uzyskać audiofilskie brzmienie" (gdzie xxx to max 1000zł). Niedawno nawet natknąłem się na temat jaki sub z głośnikiem 15cm w obudowie zamkniętej kupić żeby był bas od 20Hz, aha i za nie więcej jak 500zł ;]

Ukryta Zawartość

Zapytaj właściciela czy to aktualne. Do tego znajdziesz jakąś używkę Denona na allegro (wzmak za ok 350-400zł). Poproś rodziców o 200 zł pożyczki. Będzie git.

Ukryta Zawartość

Tak się składa, że mam te mx1, obiektywnie grają bardzo słabo, dużo gorzej niż głośniki komputerow, nawet podłączone do dobrego wzmacniacza...

Pamiętam, że kiedyś zastanawiałem się nad tym ustrojstwem

Ukryta Zawartość

chodzi mi o samą wieżę jako wzmacniacz, do tego podłączyłbym to co mam (Grandhigh S300+subufer pasywny HECO).

proszę o jakieś opinie jeszcze o tym phillipsie dcm3020.

Z tego co widze na internecie ma bardzo dobre opinie, ale jestem ciekawe Waszych 'audiofilskich' opini.

Ukryta Zawartość

Wcześniej nic nie wspominałeś o tym, że masz dobry wzmacniacz. Nie wiem jak grają mx1, ale słyszałem zarówno m1, jak i m2 i nie nazwałbym tego bardzo słabym dźwiękiem.Porównywanie do głośników komputerowych to juz skrajność imo. A już na pewno nie za taką kasę. Powinny zagrać zdecydowanie lepiej niż chinszczyzna którą posiadasz (te Grandhigh S300). Chyba, że poszukujesz efekciarskiego brzmienia. Wtedy pewnie jakieś mini wieże czy inne ustrojstwa będą dla Ciebie. Jak masz możliwość odwiedź jakiś salon audi, skonfrontuj swoje gusta z jakimś porządnym sprzętem hi-fi. Może się się okazać, że nie poszukujesz wcale czystej neutralnej amplifikacji.

Bo nie mam wzmacniacza, ten do którego podłączałem nie mój :)

Musisz mi uwierzyć, że grają bardzo słabo, gorzej niż s300 z sub.pasywnym heco napewno, to co mi w tych s300 przeszkadza to to, że słabo grają na niskiej głośności, ale to pewnie wina tej starej wieżyczki.

A ta chińszczyzna(kupiona za 200 zł z wyprzedaży na allegro para :) ) wbrew stereotypom gra nieźle (w zestawieniu z tym pasywnym subuferem), zresztą większość ludzi, która słuchała kolumn firmy Grandhigh ma dobre zdanie, wystarczy zobaczeć opinie na forach HIfI. To głównie Ci, którzy nie słuchali głośników tej marki szerzą złe opinie, cóż pozory mylą... mimo, że firma widmo hehe ;)

Tak naprawdę to skłaniałbym się do czegoś w stylu miniwieży (wygląd, nie zajmuje dużo miejsca, dużo wyjść - CD, USB), może uda się znaleźć jaką dobrą wieżę, która będzie dorównywać przeciętnej/dobrej klasy wzmacniaczowi.

...może uda się znaleźć jaką dobrą wieżę, która będzie dorównywać przeciętnej/dobrej klasy wzmacniaczowi.

Ja sądzę kolego że Ty i większość osób biorących udział w tym wątku nadaje na innych falach. Względnie dobrej klasy wzmacniacz to wydatek znacznie większy niż 700zł a gdzie głośniki?

Podejdź do komputerowego sklepu i posłuchaj tych Microlabów 7c które Ci wkleiłem na poprzedniej stronie, może akurat Ci to wystarczy, znam takich co byli zadowoleni. Fakt, ani to audiofilskie ani dyskoteki na tym nie zrobisz, ma to jednak pewne plusy, posłuchaj czegoś i sam oceń co Ci się podoba.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tak naprawdę to skłaniałbym się do czegoś w stylu miniwieży (wygląd, nie zajmuje dużo miejsca, dużo wyjść - CD, USB), może uda się znaleźć jaką dobrą wieżę, która będzie dorównywać przeciętnej/dobrej klasy wzmacniaczowi.

Chłopie daj sobie spokój z miniwieżami :).700zł to jest bardzo mało kasy ale wbrew pozorom jak dobrze poszukasz to znajdziesz coś dobrego.Nie idź w żadne usb i hdmi i inne bzdety.Miałem DENON AVC A1HD i 2 wejścia hdmi przestały działać,to jakaś paranoja.Teraz posiadam sprzęt, który ma juz przeszło 10 lat i gra to jak potrzeba i sie nie psuje. Z tym że bałbym się kupować sprzęt używany bez gwarancji.pzdr

aktywne, czyli ze wzmacniaczami dwie kolumienki Philips RH 541 MFB znam tego sprzedawcę, lipy nie będzie a pewnie i opuści

Ukryta Zawartość

albo coś takiego -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i kto pisze, że nie można tanio i dobrze, gdy te sprzęty były na topie, mogłem o nich pomarzyć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jekeś taki dizajner to i awatar powinieneś sobie podrasować :)

a wszystkie MFB z maskownicami są całkiem sympatyczne

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Względnie dobrej klasy wzmacniacz to wydatek znacznie większy niż 700zł a gdzie głośniki?

Za 700zł kupiłem wiekowego Grundiga A-9000(nie sprzedaje go) z ciekawości do testu okazało się, że ten wzmacniacz gra lepiej od tych wszystkich NADów czy innej Kambodży której teraz pełno w sklepach w cenach 2-3tyś. Oczywiście za 700zł nie kupi się nic normalnie grającego prosto ze sklepu niestety tu trzeba wydać ok 4tyś za sam wzmacniacz... ale o tym chyba wszyscy wiedzą :)

A co z solo 6c?

Wydaje się być równie dobrym zestawem ;)

Bardziej mi się podoba, jest tańsze i przede wszystkim mniejsze.

Nie pytaj już tyle kup to później najwyżej sprzedasz znowu kupisz i sprzedasz i tak w kółko będziesz jak większość ludzi z tego forum( w tym niestety ja..) ciągle kupował i sprzedawał wieczne niezadowolenie i pretensje do samego siebie...Ech mam chyba zły dzień.

Za 700zł kupiłem wiekowego Grundiga A-9000(nie sprzedaje go) z ciekawości do testu okazało się, że ten wzmacniacz gra lepiej od tych wszystkich NADów czy innej Kambodży której teraz pełno w sklepach w cenach 2-3tyś. Oczywiście za 700zł nie kupi się nic normalnie grającego prosto ze sklepu niestety tu trzeba wydać ok 4tyś za sam wzmacniacz... ale o tym chyba wszyscy wiedzą :)

Zgadzam się w 1000% z kolegą,te stare sprzęty były bardziej dopieszczane i sie nie psuły jak teraz nowe klocki.No ale cóż jest kryzys i wszyscy producenci oszczędzają jak tylko się da.

Za 700zł kupiłem wiekowego Grundiga A-9000(nie sprzedaje go)

Może ty swojego nie sprzedajesz, ale ktoś na allegro właśnie sprzedaje:

Ukryta Zawartość

co prawda ma logo Philipsa, ale to ten sam wzmacniacz co Grundig A-9000

Za 700zł spokojnie da się złożyć bardzo dobrze brzmiący zestaw (bez źródła), dobra recepta w tym przypadku to odpowiedni podział środków - 500zł kolumny i max 200zł na wzmacniacz.

Można nawet pokusić się na podział 650/50 bo czasem można kupić nieduży, dobry wzmacniacz za 50zł. Trzeba tylko kupić kolumny 8 ohm o dobrej efektywności i wtedy wzmacniacz zejdzie na drugi plan.

Brzmienia kiepskich kolumn nie wyleczy żaden wzmacniacz, więc trzeba skupić się na kupnie dobrych kolumn.

Dobre wzmacniacze za nieco mniejsze pieniądze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W powyższym przypadku mamy 250zł z opcją Kup Teraz - na pewno da się znaleźć taniej dobry (wystarczająco dobry) , może przecież mieć jakieś wady wizualnie coś tam zadrapane a zagra!

Ja mam kolumny B&W CDM7 - dość wymagające, aby wydobyć 100% ich możliwości trzeba dobrego wzmacniacza, ale pod jaki bym je nie podłączył zawsze grały przyzwoicie, a było ich wiele np:

Harman Kardon PM645 - mam do oddania taki za 150zł

Telefunken HA900 - prawdziwa bestia 2x100W/8ohm a kupiony raptem za 100zł

Pioneer SA-6300 (raptem 25W przy 8ohm)

wspomniany Grundig V3 , jak również 7200, A-903, R303

Onkyo A-45

i wiele innych których nie ma sensy nawet wymieniać.

Zamiast pisać "nie da się" lepiej skupić się na konstruktywnych radach co kupić, albo czego na pewno nie powinno się kupować, bo tu łatwiej przewidzieć wpadki osoby nieoblatanej w temacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.