Skocz do zawartości
IGNORED

Cardas Golden Reference

Kubasa

Rekomendowane odpowiedzi

To przy okazji najbliższej wizyty w Krakowie muszę sobie je wziąć na kilka dni do siebie. Nie mam zielonego pojęcia jaki dźwięk może dać takie zestawienie... Złoto to ciepło, a brąz? W życiu nie miałem kabla z domieszką tego materiału, albo przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo...

Przesadzasz wtyczki Furutecha to w większosci właśnie brąz :) Kiedyś się wk..m bo kupiłem Jacki 6,3mm słuchawkowe i zamiast czystej miedzi tez dali brąz.

Prezentują pogląd zbliżony do znacznej części naszego forum, czyli "kable nie grają";-)

Ale Ju..le słyszeli na własne uszy i to potwierdzali :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mam takie kable "gitarowe" (używane do podpinania instrumentów muzycznych także detych i przetworników w nich,e.t.c.) Muzycy słuchają ich sa zadowoleni ile nagle z ich instrumentów wydobywają szlachetności i smaczki ale co z tego do gitarki Parkera za 7500$ nie zainwestują 4 stówek za 3 metry kabla :)

Na prawdę nie rozumiem ?!!!

Hej, niby to się zgadza, ale nie przesadzajmy! Dobre kable do z gitary do pieca to przede wszystkim solidnie zbudowane kable z dobrymi i solidnymi wtyczkami - z soundem dajcie sobie spokój panowie, bo nie kabel gitarowy czyni dżwięk i ma wpływ na jego jakość znikomy! Nie demonizujcie i nie zaklinajcie węża!

Pozdr, M '-)

Parker's Mood

Hej, niby to się zgadza, ale nie przesadzajmy! Dobre kable do z gitary do pieca to przede wszystkim solidnie zbudowane kable z dobrymi i solidnymi wtyczkami - z soundem dajcie sobie spokój panowie, bo nie kabel gitarowy czyni dżwięk i ma wpływ na jego jakość znikomy! Nie demonizujcie i nie zaklinajcie węża!

Pozdr, M '-)

Poszło na PW

. jakie dał mikrofony? .

Jakbyś sprawdził to byś wiedział...cały system nagraniowy i masteringowy jest opisany z detalami...link został wcześniej podany...

Bo tak jest.

Tako rzecze SLY...I inaczej być nie może!!!

Znakomite kable robi włoski Proel, kosztują kilkadziesiąt $ i potrafią pogonić znaczną część audiofilskich snake oils...

Porównywałem Proel Die Hard XLR z trzema modelami Acrolinka w warszawskim salonie u dystrybutora Acrolinka. Siedział koło mnie pracownik Nautiliusa i obaj zgodnie stwierdzilismy, że XLRy japońskiej firmy kosztujące 3000 i 8000 PLN nie okazały się lepsze od tego Proela za 120 PLN. Dopiero wpięcie 6300 kosztującego ponad 25 tyś PLN pokazało wyraźną przewagę topowego modelu Acrolinka. Pojawiło się z 6300 wyrafinowanie jakiego szukają audiofile.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

obaj zgodnie stwierdzilismy, że XLRy japońskiej firmy kosztujące 3000 i 8000 PLN nie okazały się lepsze od tego Proela za 120 PLN

Pamiętam, już kiedyś o tym pisałeś. Miedziane Kondo też poległo w podobnym porównaniu;-)

Porównywałem Proel Die Hard XLR z trzema modelami Acrolinka w warszawskim salonie u dystrybutora Acrolinka. Siedział koło mnie pracownik Nautiliusa i obaj zgodnie stwierdzilismy, że XLRy japońskiej firmy kosztujące 3000 i 8000 PLN nie okazały się lepsze od tego Proela za 120 PLN. Dopiero wpięcie 6300 kosztującego ponad 25 tyś PLN pokazało wyraźną przewagę topowego modelu Acrolinka. Pojawiło się z 6300 wyrafinowanie jakiego szukają audiofile.

Ależ to nie nowina moje podstawowe RC XLR White też tak mają ale raczej należy podejrzewać że niższe modele Acrolinka nie są takie świetne.

Od De Hard moje są zdecydowanie lepsze nawet gitarowe :)

Pamiętam, już kiedyś o tym pisałeś. Miedziane Kondo też poległo w podobnym porównaniu;-)

Nie miałem nigdy kabli Kondo XLR więc się nie wypowiem w tej kwestii ale wiem że srebrny XLR Audio Note okazał się gorszy od tego Proela...

A co do Kondo to kilka razy przekonałem się o tym, że głośnikowe Kondo SPc okazywały się lepsze od droższej konkurencji...w stylu najnowszej wersji Transparentów ULTRA czy Harmonixa Exquisite...

Ja właśnie zakupiłem Proela die hard po opisie moreno1973, miały być tylko do czasu skompletowania całości systemu i wtedy dobranie odpowiednich XLRów. Noszę się z zamiarem wymiany wymienionych powyżej interkonektów, ale patrząc po opisach chyba trudno mi będzie coś wybrać lepszego od nich nie płacąc astronomicznych sum. Chyba, że się mylę ;-)

Ja właśnie zakupiłem Proela die hard po opisie moreno1973, miały być tylko do czasu skompletowania całości systemu i wtedy dobranie odpowiednich XLRów. Noszę się z zamiarem wymiany wymienionych powyżej interkonektów, ale patrząc po opisach chyba trudno mi będzie coś wybrać lepszego od nich nie płacąc astronomicznych sum. Chyba, że się mylę ;-)

Swojego PROELA podarowałem pewnemu znajomemu gdyż potem udało mi się kupić w dobrej cenie Cardasa Golden Presence, który zapewniał tzw. audiofilskie wyrafinowanie;-) Ale poszukiwania trwały dość długo nim znalazłem owego Cardasa. Cena już w promocji to było kilkanascie razy więcej niż cena Proela. Potem Cardasa pokonał MIT Magnum MA kupiony od znajomego audiofila w cenie wynoszącej 1/3 oryginalnej ceny w Polsce...co i tak oznaczało z 30 razy więcej niż cena PROELA...

Za owe 120 PLN PROEL oferuje bardzo dużo neutralnego dźwięku i uczciwego grania...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sygnaturą brzmienia nawiązują do interkonektów, ale nie osiągnęły na rynku podobnej jak one estymy. Sądzę, że można kupić lepsze kable u specjalistów od zasilania. Podobnie ma się rzecz choćby w przypadku Kimbera. Miałem u siebie ich topowe sieciówki i niestety nie dorównują klasą interkonektom oraz kablom głośnikowym.

u mnie uspokaja dzwiek z pre, nie zamula, troche slabszy przestrzennie od electragliada, ladna barwa i spokoj, nie czuje obcinania skrajow, moze bas troche podpompowany, ale tylko troche

gram na nim z nadem 51, troche go dociaza

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

:-)

nie nie

soniczne aspekty mnie interesuja...

Oyaide Tunami z pierwszej serii (z oryginalnymi wtykami Oyaide) są trudne do pobicia w cenie do 1500 PLN jeśli ktoś potrzebuje dobry miedziany kabel zasilający...oczywiście najważniejsze jakie wtyki się zastosuje do tego kabla. Rodowane są moim zdaniem lepsze od złotych...

Moze i tak, tylko jakos nie wierze w cuda ze strony kabla, moze cos podkreslic, dociazyc, odciazyc, ale cudow z systemem raczej nie zrobi, moze sie myle, male doswiadczenie

jaka sygnatura tego tunami, dociaza czy odciaza?:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Oyaide Tunami

milem oyaide tunami z wtykami 046, 079, zakladalem tez furutechy fi25/28zlote i rodowane. najlepiej wypadly ze zlotymi furutechami pod daczkiem...

moze bym kupil do GMek

mialem u siebie koncowke phasta i z nia na 046 wtykach zagral bardzo dobrze

ale cudow z systemem raczej nie zrobi

oj zrobi zrobi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Cudów faktycznie nie, ale w jakimś tam stopniu zmodyfikuje sygnaturę systemu. Czasami nawet dość istotnie. U Squada podłączenie jednej sieciówki do wzmacniacza całkowicie przemodelowało jego sygnaturę;-) Nie chodzi o to czy zagrało to lepiej czy gorzej, ale całkowicie inaczej. Ale taka skala różnic na wzmacniaczu zdarza się rzadko, częściej większy wpływ na zmianę całości dźwięku mają sieciówki na źródle. Przy czym tam zmiany głównie dotyczą przestrzeni, mikrodetali oraz gładkości, podczas gdy zmiany kabli we wzmacniaczach przeważnie skutkują zmianami makrodynamiki. Taka specyfika;-)

szkoda ze wtyki trzeba wymienic, sam tego nie zrobie, no ale zobaczymy

szkoda ze wtyki trzeba wymienic, sam tego nie zrobie,

to nic trudnego

z lampa 046 powinno zagrac ok. jest sporo ludzi ktorzy maja zwykle tunami przy koncowkach lampowych. u mnie z pliniusem wywalio sybilanty. pod listwa jeszcze slabiej. ale pod pre i pod daczkiem tunami gralo niezle. a w.w. furutechami to juz w ogole.

ale ogolnie te wtyczki oyaide mi jakos nie podchodzily. a probowalem ich wszedzie. jestem jednak ciekawy tych wtyczek 004. nawet kupilbym tunami gpx-r dla tych wtyczek bo sama para wtyczek (schuko i iec) to koszt przewyzszajacy uzywane gpxr

A mi się podobała pierwsza wersja Tunami z 046 rodowanymi...może dlatego, że była to sztuka konfekcjonowana przez dystrybutora i z przeznaczeniem dla systemu demo dystrybutora kablem o długości dokładnie 2 metrów a nie krótszym...niby to idiotyzm ale akurat wersja 2 metrowa zagrała po prostu lepiej niż ,,oficjalna" wersja tego kabla...1.8 metra...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To nie idiotyzm, generalnie sieciówki im dłuższe tym lepsze. Przy czym różnica 10% długości jest relatywnie mała, ale możliwe że wystarczająca żeby usłyszeć już pewne zmiany. Ja słyszałem różnice w brzmieniu pomiędzy sieciówkami w wersji 1,5 a 2,0m, ale to już 25%...

mialem na raz 3 - dwu metrowki i dwie metrowki.

z roznymi wtykami. jak zapialem wszystkie to sybilntow mialem tyle ze az uszy bolaly. ale pojedynczo bylo ok

krotsze maja wiecej basu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.