Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkładka do PJ P1 zamiast omb10?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy jest sens do tego gramofonu pakowac wkładke za 600-700zł?Sprzedałem Adama z nową at95 i kupiłem takie cos,roznica jest na plus ale gra dość ciemno .Czy taka drozsza wkladka cos zmieni?Prosze o pomoc bo mało się znam a ostro się wkręciłem i z każdym dniem przybywa mi płyt ..ech

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

góra wg mnie jest dobra, powiedziałbym nawet cyfrowa :)

basu na pewno za dużo nie będzie

ze względu na zaawansowany szlif jest dość kłopotliwa w kalibracji ,ale odwdzięczy się brakiem tzw. IGD na nieco zużytych płytach

audiokarma.org

A czy do tego mojego 20sto letniego PJ 1 będzie pasować?Tam w ramieniu nie ma możliwości zadnej regulacji ,tylko siła nacisku,Co to IGD?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Tytułem wstepu: Igła była czyszczona na mokro?

Spróbuj zdjąć matę i położyć płytę wprost na talerzu. Posłuchaj czy to nie przesunie balansu tonalnego w górę.

Wypożycz jakies pre Pro-Jecta ( one grają po jaśniejszej stornie mocy) i zweryfikujesz jak się ma pre w Twoim Rotelu.

Tak ,igle czyściłem na mokro ale nie jestem w stanie określić jaki ma" przebieg" a zamiast wydawać kasę na nowy zamiennik ,wole wydać raz a dobrze na nowa wkładkę.Adam z at95 grał znowu za jasno .Teraz jedynie niemieckie wydania vertigo graja znośnie,prawie tak jak bym chciał reszta niestety ciemno ,no może jeszcze floydy z Harvest zadawalająco.Chcialbym aby ta wkladka z każdej plyty wydobyla to co najlepsze,Moge nawet tysiaka wydac ale zakladajac ze gramofon kupiłem za 400zł nie wiem czy to ma sens...No i kwestia dopasowania do tego ramienia

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Najpierw wypadałoby stwierdzić gdzie leży przyczyna tej zamuły. Czy to aby kwestia wkładki?

Powiedziałbym Ortofon 2M Bronze, ale po wyjaśnieniu wątpliwości. Co jeśłi zamuła nie wynika z błędów geometrii i zużycia wkładki?

Może to być kwestia pre we wzmaku. Malusi, że ledwo co go widać ;-) - wg specyfikacji przenosi do 15kHz.

Wkładka typu 440tka może trochę pomóc, ale cudów nie będzie bo napęd skutecznie to ogranicza.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Najpierw wypadałoby stwierdzić gdzie leży przyczyna tej zamuły. Czy to aby kwestia wkładki?

O! Obudził się !:) pozdrawiam - moja wkładka dzisiaj - też muli...:/

Powiedziałbym Ortofon 2M Bronze, ale po wyjaśnieniu wątpliwości. Co jeśłi zamuła nie wynika z błędów geometrii i zużycia wkładki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.