Skocz do zawartości
IGNORED

Weszła w życie nowa ustawa o środkach przymusu bezpośredniego.

Gość Tubatoon

Rekomendowane odpowiedzi

<br />ponieważ jest to największe zagrożenie dla grupy utrzymującej władzę od bardzo dawna.<br />

Totalna wolność Internetu jest zagrożeniem dla wszystkich, nie tylko dla w/w grupy.

Ach te forumowe problemy z czasem. ;) Też mnie dotknęły. faktycznie to stara sprawa, więc mój komentarz nie bardzo pasuje. Ale za to wyjaśniliśmy, czemu doktorek wyemigrował do Irlandii. ;)

Teraz podstakujesz i cwaniaczysz ale jak jeszcze mieszkałem w Polsce i przychodziłeś do mnie po recepty i lewe zwolnienia to byłeś malutki i grzeczniutki. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Teraz podstakujesz i cwaniaczysz ale jak jeszcze mieszkałem w Polsce i przychodziłeś do mnie po recepty i lewe zwolnienia to byłeś malutki i grzeczniutki. :)

Dottore, ale teraz skoro ustaliliśmy, że Sędziowie TK nic złego wobec Twojego zawodu nie orzekli, czy nadal uważasz ich za hitlerowców i stalinowców?

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Po pierwsze, nigdy nie brałem lewych zwolnień. Po drugie, wszystkie moje zwolnienia w okresie pracy zawodowej można policzyć na palcach jednej ręki.

Po trzecie, zawsze unikałem takich "doktorków" jak ty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dottore, ale teraz skoro ustaliliśmy, że Sędziowie TK nic złego wobec Twojego zawodu nie orzekli, czy nadal uważasz ich za hitlerowców i stalinowców?

Tu ów il Dottore ma racje. Wyroki TK są polityczne, ideologiczne - ale nie merytoryczne.

patrz jak urósł , a tylko lewe recepty wypisywał . Ile brałeś ?

Tu ów il Dottore ma racje. Wyroki TK są polityczne, ideologiczne - ale nie merytoryczne.

Mniejsza o to, czy tak jest. Ja nie osądzam tych ludzi. Ale nawet jeśli wyroki są polityczne to czy czyni to znich hitlerowców i stalinowców?

Ale nawet jeśli wyroki są polityczne to czy czyni to znich hitlerowców i stalinowców?

A kogo? Uczciwych ludzi?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

" Czyli to ja Ciebie mogę się zapytać: do czego w końcu według Ciebie doszło:

1. Do "naruszenia ustawy"? czy

2. Do "skorzystania z prawa" celem zaszczucia pani Blidy?"

Obecnie nie wiem na jakim etapie jest dochodzenie , czy już wszystkie dochodzenia z tą sprawą zostały zakończone i wyroki uchwalone .

To po kiego grzyba piszesz, że "naruszono ustawy", a potem, że "nadużyto prawa"?!?

Dochodzenia (o ile jakiekolwiek wszczęto) i procesy (o ile jakieś rozpoczęto) jeszcze trwają, ale wyrok już zapadł i został ogłoszony przez "przyjaciół w TVN": naruszono ustawy.

Teraz wystarczy znaleźć "rozgrzanego sędziego", który ten wyrok salonu zaklepie i będzie można ogłosić pełne zwycięstwo nad faszyzmem i zamordyzmem IV RP.

Typowe modus operandi obecnej sitwy zarządzającej Polską.

A kogo? Uczciwych ludzi?

Ej no - nieładnie odpowiadać pytaniem na pytanie.

Ja nigdzie nie pisałem, czy czyni zbrodniarzy, czy uczciwych ludzi. Pytam natomiast Ciebie, bo nazwałeś ich hitlerowcami, stalinowcami i zbrodniarzami, po czym okazało się, że zrobili dokładnie to, co chciałeś w zakresie dyżurów. Więc ponawiam po raz ostatni pytanie: czy nadal są dla Ciebie stalinowcami, hitlerowcami i zbrodniarzami?

Tak czy nie?

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Więc ponawiam po raz ostatni pytanie: czy nadal są dla Ciebie stalinowcami, hitlerowcami i zbrodniarzami?

Tak czy nie?

Zapytaj rodziny robotników z Wybrzeża i Kopalni Wujek.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Więc ponawiam po raz ostatni pytanie: czy nadal są dla Ciebie stalinowcami, hitlerowcami i zbrodniarzami?

Tak czy nie?

Zapytaj rodziny robotników z Wybrzeża i Kopalni Wujek.

Poważnie. A o co lub o kogo?

Zapytaj rodziny robotników, którzy zginęli na Wybrzeżu w 1970 co sądzą o sędziach, którzy tę masakrę określili "pobiciem ze skutkiem śmiertelnym" i wydali wyroki, które są kpiną z zamordowanych.

Zapytaj rodziny górników zastrzelonych w Kopalni "Wujek" co sądzą o sędziach, którzy tak prowadzą proces, żeby się wszystko przedawniło albo żeby oskarżeni pomarli.

Takich spraw i procesów mozna przytoczyć jeszcze wiele.

<br />Zapytaj rodziny robotników, którzy zginęli na Wybrzeżu w 1970 co sądzą o sędziach, którzy tę masakrę określili "pobiciem ze skutkiem śmiertelnym" i wydali wyroki, które są kpiną z zamordowanych.<br />

Nie mogli inaczej, przy aktualnym kodeksie karnym nie było innej możliwości.

<br />Zapytaj rodziny górników zastrzelonych w Kopalni "wujek" co sądzą o sędziach, którzy tak prowadzą proces, żeby się wszystko przedawniło albo, żeby oskarżeni pomarli.<br />

Czy to też wina TK?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zapytaj rodziny robotników, którzy zginęli na Wybrzeżu w 1970 co sądzą o sędziach, którzy tę masakrę określili "pobiciem ze skutkiem śmiertelnym" i wydali wyroki, które są kpiną z zamordowanych.

A co to ma wspólnego z Trybunałem Konstytucyjnym?

Zapytaj rodziny górników zastrzelonych w Kopalni "Wujek" co sądzą o sędziach, którzy tak prowadzą proces, żeby się wszystko przedawniło albo żeby oskarżeni pomarli.

Ale czy Ty w ogóle wiesz o czym jest dyskusja, czy z całego wątku przeczytałeś tylko słowo 'sędzia' i walisz razy na oślep. Rozróżniasz sędziów TK od sędziów w sądach np. karnych?

Po prostu ręce opadają...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A o tych co się wywindowali na krwi i pocie tych robotników już nie pytasz? A jakie to jeszcze sprawy i procesy możesz jeszcze przytoczyć? Jaka wartość ma liczba wiele?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.