Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 1000 zł

piotrekpeter123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę kupić słuchawki do 1000zł. Zastanawiam się nad beats studio (są na promocji 939 zł w media markt). Słucham muzyki z ipoda lub samsunga galaxy note. Chciałbym aby fajnie wyglądały i dobrze grały oraz miały system NC.

https://www.audiostereo.pl/topic/103963-s%C5%82uchawki-do-1000-z%C5%82/

Witaj,

zwróć uwagę na Audio-Technica ATH-ANC7b (http://q21.pl/audio-technica-ath-anc7b.html) lub model wyższy ATH-ANC9 (http://q21.pl/audio-technica-ath-anc9.html). Moim zdaniem to świetne słuchawki,

jeśli jednak masz możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy i porównania poszczególnych modeli.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, chcę kupić słuchawki do 1000zł. Zastanawiam się nad beats studio (są na promocji 939 zł w media markt). Słucham muzyki z ipoda lub samsunga galaxy note. Chciałbym aby fajnie wyglądały i dobrze grały oraz miały system NC.

Jeżeli poszukujesz słuchawek, które będą dobrze wyglądać, będą trwałe i dobrze zagrają z Twoim źródłem to zastanów się poważnie nad AKG K550.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Te słuchawki nie mają nic wspólnego z dobrym graniem. To wyłącznie lans.

Jak chcesz muzyki słuchać to wybierz spośród;

Audio Technika ATH M50

Shure SRH 840

Denon AH-D1100

Sennheiser PXC-250-II

SENNHEISER HD 380 PRO

AKG K550

Wszystkie podane to słuchawki zamknięte-izolujące. Nadają się na zewnątrz.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Do źródła z jakiego będzie słuchał to na pewno nie K550, HD380 Pro i inne słuchawki cięzkie do napędzenia.

Jeżeli już to zainwestuj autorze w jakiś mini wzmacniacz przenośny Ibasso T5/coś od RSA i wtedy zacznij szukać słuchawek.

A ja polecam Beyerdynamic Custom One Pro. Ich cena w Polsce jest atrakcyjna jak na to, co prezentują, bo nie dość, że mają przełącznik basu wielopozycyjny, to jeszcze można je przerobić z zamkniętych na otwarte lub na zad. Zachwytów Denonami AH-D2000 nigdy nie rozumiałem.

A ja proponuję słuchawki AKG K 550! Mam je od ponad miesiąca i po dogrzaniu grają naprawdę świetnie... są tak neutralne, że ukazują słabości w nagraniach. Na nich słychać nawet przewracania kartek z nutami... :)

Beatsy studio słuchałem. Jak dla mnie grają świetnie. W porównaniu do denonów d1100 jak dla mnie grały lepiej. Miały lepszy bas i NC. Jak potrzebuje słuchawki które nie źle zagrają, mają NC i dobrze wyglądają. Pytanie czy sie opłaca Beats Studio za 939 zł. Ja słucham tylko z telefonem, lub bezpośrednio z kompa. Nie mam żadnego innego sprzętu grającego. Beatsy są w media markt na promocji za 939 zł. Przecenione z 1200 zł.

Beatsy studio słuchałem. Jak dla mnie grają świetnie. W porównaniu do denonów d1100 jak dla mnie grały lepiej. Miały lepszy bas i NC. Jak potrzebuje słuchawki które nie źle zagrają, mają NC i dobrze wyglądają. Pytanie czy sie opłaca Beats Studio za 939 zł. Ja słucham tylko z telefonem, lub bezpośrednio z kompa. Nie mam żadnego innego sprzętu grającego. Beatsy są w media markt na promocji za 939 zł. Przecenione z 1200 zł.

Tylko że Denony można kupić za 350 zł.

A innych nie przesłuchałeś w MM? tylko Denony i Beatsy?

Czy może o innych umyślnie nie wspominasz?

Po prostu nie wierze, że beatsy dla Ciebie grają lepiej od K550 , ATH M50 czy Shure 840........

Myślę, że chcesz kupić je dla lansu.....

Albo jesteś głuchy jak pień.....

Może ten wykres do Ciebie przemówi...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

• 2 miesiące później...

Witam. ja sie wacham pomiedzy tymi modelami Audio Technika ATH M50 i Shure SRH 840. zastosowanie to głownie amient , drum and bass, chill out ktore beda sie bardziej nadawac. Zrodlo to sgs 2 , laptop i pewnie amplituner (jescze nie wybrany)

Prosze o pomoc w wyborze :)

Witam. ja sie wacham pomiedzy tymi modelami Audio Technika ATH M50 i Shure SRH 840. zastosowanie to głownie amient , drum and bass, chill out ktore beda sie bardziej nadawac. Zrodlo to sgs 2 , laptop i pewnie amplituner (jescze nie wybrany)

Prosze o pomoc w wyborze :)

Przepraszam ale to Twoje wacham pisze się przez samo "h"

Szanujmy język tego Naszego dziwnego kraju. Mimo wszystko. wzmak, recka, itp

pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

ostatnio szukałem słuchawek do sprzętu przenośnego i kupiłem ath m50 - shure 940 były matowe i bez życia ( zgaduję że potrzebują wzm. i wtedy myślę że mogą być całkiem fajne, ale sprawdzałem bez ponieważ tak mają grać ) - customy mi się nie podobały ponieważ były dziwnie "suche" - bardzo blisko m50 były dt770 ( niskoomowe ) i niektórzy mogą preferować ich dzwięk i wygodę - mi bardziej podobały się m50 i były delikatnie chyba łatwiejsze do napędzenia - poza tym m50 są dość solidnie zbudowane i łatwo znoszą "rzucanie po kątach" co w przypadku takiego sprzętu to wymóg

nie przeczę że niektóre z wymienionych słuchawek mogą grać fajnie ze wzm. i może lepiej od m50 ale z telefonu czy laptopa wygrało dla mnie ATH

tak czy siak polecam posłuchać - źródło łatwo będzie wziąść na odsłuch :)

Polecam Sennheiser HD 598 ;) bo mam, ładne na rower ;) (właśnie zmieniłem na philipsy, bo te świszczały przy ponad 30km/h)

325.jpg

A tak serio to jak masz zamiar coś podłączać do tego Samsunga to bym zszedł z ceną do koło 150pln bo to nie ma sensu ;)

A tam 2 modele czekają:

Philips HD 5401 (kupiłem kilka dni temu, dla jaj, bo właśnie wychodzą z produkcji) koło 90pln - bardzo ok

oraz Creative Aurvana Live jak coś co blokuje dostęp dźwięku z zewnątrz - 190pln - prawie Sennheiser HD 598

są jeszcze wyższe philipsy fajne, albo niższe sennheisery (ale nie polecam)

• 3 tygodnie później...

Nie jestem znawca sluchawek, ale nabylem ostatnio AKG K550 i jak dla mnie graja rewelacyjnie w stosunku do ceny. Nie wiem tylko jak moglyby sie sprawdzic z telefonem.

Rewelacyjnie w stosunku do ceny to grają AKG k340, są jeszcze tańsze niż 550. Tylko mają odrobina za mało basu. Potrzebny dobry napęd.

A co do muzykalnych warto spróbować MB Quart

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.