Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zrobic zestaw do sluchania muzyki i ogladania fimow glosnikami Adam A7x

lucawar

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm wszystkich

Prosze was o pomoc Postanowilem zrealizowac swoje male marzenie i stworzyc dobre naglosnienie w swoim pokoju 20 m2 Kupienie kina domowego raczej odpada bo nie wiem czy bym byl ustatysfakcjonowany Wiadomo ze jak chcesz zeby bylo dobrze to trzeba zrobic to samemu :) A jak cos robic to robic porzadnie Zainteresowany jestem glosnikami Adam A7x bardzo mi sie podoba ich dzwiek wiec bardzo chcialbym zeby sie znalazly w moim pokoju Moim celem jest stworzenie zestawu raczej bardziej do muzyki a jednoczesnie jezeli jest to mozliwe do filmow Jest to dosyc spory wydatk wiec chce to jakos rozlozyc Chce zaczac od 2 frontow Adam A7x no i jakiegos przetwornika dzwieku Wiec hmmm .....jak to ugrysc Amplituner raczej nie jest potrzebny bo glosniki sa aktywne Co by bylo najlepszym rozwiazaniem??

Prosze o pomoc no i oczywiscie z gory dziekuje za porady :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Znalazlem cos takiego ale problem jest ze sprowadzeniem (podatek vat, cło itp .....) Ciężka sprawa zwłaszcza jak się jest laikiem....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A i jeszcze jedno chcialbym to polaczyc kablami XLR Tak oczywiscie bylo by najlepiej ale no wlasnie........ nie wiem czy podolam finansowo......nie stac mnie na takie zabawki ....

Za 250 Funtów można kupić używany procesor kino/stereo ( np. Integra Research 7 ) z XLR.

Możesz także zapolować na DAC (stereofoniczny ) z takimi wyjściami - musisz szukać.

Odezwij się jak już kupisz ADAM-y.

Kup DAC'a z przedwzmacniaczem, podepnij do niego komputer po usb, sat lub kablówkę po toslinku i słuchaj kina w stereo. Upewnij się tylko, czy dekoder sat lub tv lub co tam masz jest w stanie przekonwertować 5.1 do stereo, bo bynajmniej nie wszystkie potrafią.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Adamy już zawitały w moje skromne progi :)

Piękny czysty dziek jestem pod mega wrażeniame

No ale trzeba to jeszcze wszystko połączyć

To jak, słuchasz - bez połączenia ? :)

Ile dałeś i gdzie ?

Ciekawy dac z wyjściem XLR to Asus Xonar One. W zależności od budżetu może być wersja zwykła, plus lub muses. Można też kupić wersję podstawową a potem wymienić opampy na wersję takie jak w wyższych modelach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ciekawy dac z wyjściem XLR to Asus Xonar One. W zależności od budżetu może być wersja zwykła, plus lub muses. Można też kupić wersję podstawową a potem wymienić opampy na wersję takie jak w wyższych modelach.

Ukryta Zawartość

Ja bym go nie kupił tylko z jednego, jedynego powodu: zwykłego, ślizgowego, analogowego regulatora głośności (problemy z balansem przy cichym odsłuchu).

Amplituner raczej nie jest potrzebny bo glosniki sa aktywne Co by bylo najlepszym rozwiazaniem??

Prosze o pomoc no i oczywiscie z gory dziekuje za porady :)

Potrzebny jest procesor 5.1 z wyjściami XLR, wejściami HDMI.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.