Skocz do zawartości
IGNORED

MF m6i vs Creek Destiny 2 vs Sugden a21 SE

Artur45

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tych trzech wzmacniaczach, macie jakieś doświadczenia z odsłuchów ? Muszę wybrać któryś z nich i nie wiem który. Wzmacniacz będzie grał z Audiolabem 8200 cdq i kolumnami Dali Ikon 7 mk2 lub Focal Chorus 836 VW, muzyka to jazz, pop, generalnie lżejsze klimaty. Będę wdzięczny za pomoc.

Najbardziej skłaniam się ku MF, ale sam nie wiem, nie chcę popełnić błędu. Słuchałem tego wzmacniacza i podoba mi się jego brzmienie, ale nie mam doświadczeń z Creekiem i Sugdenem, chociaż ten ostatnie słuchałem w poprzedniej wersji i brzmiał genialnie. Wzmacniacz, który kupię chciałbym, aby wystarczył mi brzmieniowo na lata.

Pozdrawiam Artur

Witam

Trudno coś doradzić ale powiem tak bierz to co Ci przypadnie do gustu.Nie znam tego wzmacniacza Sugden a 21 natomiast Creeka i MF słuchałem na odsłuchach i było bardzo ok ja skłaniał bym się do Creeka to porządna konstrukcja ale każdemu podoba się coś innego,myślę że musisz się osłuchać z tymi wzmacniaczami na odsłuchach w jakichś sklepach hi fi i wybrać to co się Tobie spodoba.Warzne aby na odsłuchach podłączyć głośniki które Będziesz miał w swoim zestawie. A i jeszcze jedno nic na szybko

Miłych odsłuchów Pozdrawiam

Arturze,

nie podałeś wielkości pomieszczenia, po wyborze kolumn jednak twierdzę, że masz pomieszczenie o powierzchni przynajmniej 28 m2.

Z podanych kolumn zdecydowanie wybrałbym Focala, szczególnie świetną serię VW z lepszymi przetwornikami średnio-niskotonowymi, którą połączyłbym ze wzmacniaczem Roksan Caspian M2 lub jedną z hybrydowych konstrukcji wzmacniaczy typu Vincent SV-237 lub Rogue Audio Sphinx. Jeśli bardziej zależy Ci na szybkim, dynamicznym, dobrze wypełnionym brzmieniu, świetnym i tanim wyborem jest wzmacniacz NAD C375BEE. Z podanych natomiast przez Ciebie wzmacniaczy brałbym Sugdena lub Creeka.

Jest to jednak tylko moja propozycja, zdecydowanie namawiam na odsłuchy poszczególnych konfiguracji koniecznie branych jako całość czyli wzmacniacz z konkretnymi kolumnami.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za porady :) Pomieszczenie do słuchania muzyku mam ok. 35m2, tak jak napisałem Creek`a nie słuchałem i będę musiał to zrobić, bo lubię tę markę na podstawie starszych modeli. Co do Roksana to nie słyszałem jak brzmi ten wzmacniacz (opinie ma dobre), natomiast przeczytałem, że ma wiatrak chłodzący, który potrafi się włączyć przy odsłuchu i który słychać podczas przerw pomiędzy nagraniami, jeśli to prawda to dla mnie jest to element dyskwalifikujący. Q21, czy mógłbyś napisać swoją opinię na temat MF6i i połączeniu go ze wspomnianymi głośnikami, kable jakie zamierzam użyć to Chord Odyssey 2, albo Cardas Twinlink, również proszę o opinię, no i jeszcze interconnect, może też np. Cardas Quadlink.

Witaj. Mam M6i z Audiolabem 8200CD. Gra to bardzo spójnie i muzykalnie tj nie męczy przy dł odsłuchu. Masz duże pomieszczenie do nagłośnienia a MF M6i napędzi każde głośniki bez zadyszki nigdy nie brakuje mu pary. Polecam to połączenie

Ps

Dodam jeszcze ze piloty MF M6i i Audiolaba 8200 są kompatybilne tj sterują oba urządzenia.

Kiedyś słuchałem M6i i grał on przyjemnie. Miło wspominam i myślę, że jest wart rozważenia. Powinieneś być zadowolony, co potwierdza w zasadzie już Igor-69. Q21 nie ma MF w dystrybucji, więc zachwalania MF nie oczekuj ; )

Wszystkie 3 wzmacniacze to zawodnicy ze średniej półki. Już coś potrafią choć nie są championami. Każdy z nich gra inaczej i ma inne słabe i mocne strony. MF jest mocny, trochę ciepły, i ma milutki basik i napędzi większość kolumn, Creek zdecydowanie słabszy, mniej basu i przejrzysty, a Sugden a 21 to klasa A i trzeba ostrożnie dobierać kolumny. Musisz je odsłuchać z wybranymi przez Ciebie kolumnami i wybrać ten, który najbardziej przypadnie Ci do gustu. Każdy zestaw zagra inaczej ale trudno powiedzieć, który zagra najlepiej ... Miłej zabawy !!!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dzięki Panowie za Wasze opinie, szczególnie te dotyczące MF m6i bo to chyba z tym wzmakiem skończy się moja przygoda w tej chwili z hifi :), coś mnie ciągnie do tego wzmacniacza, szczególnie przy połączeniu z Audiolabem 8200 cd. A co myślicie o propozycji kabli przeze mnie wymienionych, czy to będzie dobry wybór ?

Witaj ponownie. U mnie cale okablowanie to Chord. Wcześniej przerabiałem nordosta, furutecha,albedo- pozostał Chord. Sprzęt spięty XLR Chord Anthem 2 a głośnikowe Signature. Sieciówki też Chord. Co wniósł Chord? - odczuwalnie poprawil odbiór (czytelność i kontrole) skrajów pasma. Ale to już kosmetyka ! Musisz sam posłuchać i wybrać co będzie odpowiadać. Ze swojej stony polecam Chorda.

Pozdrawiam.

PS

Cardasów nie słyszałem ale podobno mogą zamulać.

Więc posłuchaj i wtedy podejmij decyzję .

• 11 miesięcy później...

Witam także zastanawiam sie nad M6 odsluchiwalem go w sklepie bardzo fajne przyjemne brzmienie, brak mi trochę detalu i przejrzystości a lubię czasem posłuchać akustyki, Creek nie słyszałem Sungeda także wszystkie maja pochlebne recenzje, na mojej liście jest jeszcze Lemma Tukana II.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.