Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Wiesz tyle o milosci .....co muzyce ...wszystko Ci sie wydaje .....

Pełen Ducha Świętego, powrócił Jezus znad Jordanu i przebywał w Duchu [Świętym] na pustyni czterdzieści dni, gdzie był kuszony przez diabła. Nic w owe dni nie jadł, a po ich upływie odczuł głód. Rzekł Mu wtedy diabeł: "Jeśli jesteś Synem Bożym, powiedz temu kamieniowi, żeby się stał chlebem". Odpowiedział mu Jezus: "Napisane jest: Nie samym chlebem żyje człowiek". Wówczas wyprowadził Go w górę, pokazał Mu w jednej chwili wszystkie królestwa świata i rzekł diabeł do Niego: "Tobie dam potęgę i wspaniałość tego wszystkiego, bo mnie są poddane i mogę je odstąpić, komu chcę. Jeśli więc upadniesz i oddasz mi pokłon, wszystko będzie Twoje". Lecz Jezus mu odrzekł: "Napisane jest: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz". Zaprowadził Go też do Jerozolimy, postawił na narożniku świątyni i rzekł do Niego: "Jeśli jesteś Synem Bożym, rzuć się stąd w dół! Jest bowiem napisane: Aniołom swoim rozkaże o Tobie, żeby Cię strzegli, i na rękach nosić Cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień". Lecz Jezus mu odparł: "Powiedziano: Nie będziesz wystawiał na próbę Pana, Boga swego". Gdy diabeł dokończył całego kuszenia, odstąpił od Niego aż do czasu (Łk 4,1-13).

Udzielaj sie lepiej w wiadomym klubie idiotow-ateistow....nie trac czasu...

>cyfra

cóz z tego, że zamieszczasz jak porabany cytaty Bibli skoro nimi manipulujesz, ich ilość i w zasadzie tylko ilosć, ma udowodnic racje twoich poglądów?

Nie rozmawiam z Tobą o poglądach religii , która w imię Boga dopuściła się inkwizycji i błogosławiła żołnierzy idących zabijać na wojnie , lecz o życiu i naukach Jezusa Chrystusa , który był Święty i nie robił oraz nie uczył tego , co robi kk !

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Nie rozumiesz....On przyniosl ze soba na ziemie miecz i ogien ......chrzescijanstwo to nie religia spokoju, bez Ducha Swietego nie dasz rady....w spokoju sie nie zahartujesz....jasne?

Wiesz tyle o milosci .....co muzyce ...wszystko Ci sie wydaje .....

Pełen Ducha Świętego, powrócił Jezus znad Jordanu i przebywał w Duchu [Świętym] na pustyni czterdzieści dni, gdzie był kuszony przez diabła. Nic w owe dni nie jadł, a po ich upływie odczuł głód. Rzekł Mu wtedy diabeł: "Jeśli jesteś Synem Bożym, powiedz temu kamieniowi, żeby się stał chlebem". Odpowiedział mu Jezus: "Napisane jest: Nie samym chlebem żyje człowiek". Wówczas wyprowadził Go w górę, pokazał Mu w jednej chwili wszystkie królestwa świata i rzekł diabeł do Niego: "Tobie dam potęgę i wspaniałość tego wszystkiego, bo mnie są poddane i mogę je odstąpić, komu chcę. Jeśli więc upadniesz i oddasz mi pokłon, wszystko będzie Twoje". Lecz Jezus mu odrzekł: "Napisane jest: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz". Zaprowadził Go też do Jerozolimy, postawił na narożniku świątyni i rzekł do Niego: "Jeśli jesteś Synem Bożym, rzuć się stąd w dół! Jest bowiem napisane: Aniołom swoim rozkaże o Tobie, żeby Cię strzegli, i na rękach nosić Cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień". Lecz Jezus mu odparł: "Powiedziano: Nie będziesz wystawiał na próbę Pana, Boga swego". Gdy diabeł dokończył całego kuszenia, odstąpił od Niego aż do czasu (Łk 4,1-13).

Udzielaj sie lepiej w wiadomym klubie idiotow-ateistow....nie trac czasu...

Widzisz Arku sam Jezus w zacytowanych przez Ciebie wersetach udziela nam swoim postępowaniem i słowami , komu należy się cześć i chwała !

Jeszcze w oparciu o powyższe wersety objaśnij nam , kto przykazał aniołom :" Aniołom swoim rozkaże o Tobie, żeby Cię strzegli, i na rękach nosić Cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień" ,

oraz wyjaśnij nam , Kto szatanowi dał władzę i bogactwa świata , które proponował Jezusowi ?

Piotr

Nie rozumiesz....On przyniosl ze soba na ziemie miecz i ogien ......chrzescijanstwo to nie religia spokoju, bez Ducha Swietego nie dasz rady....w spokoju sie nie zahartujesz....jasne?

I dlatego kk dopuścił się zbrodni ? Przypomnij sobie i nam , co powiedział Jezus Chrystus do Piotra , gdy ten dobył miecza w obronie Mesjasza i odciął małżowinę żołnierzowi , wybacz Arku , ale nie takiej wiary w Boga uczył Chrystus !

Piotr

Ty skonczles jakas szkole ...bo widze ze czytanie a rozuminie tego to sprzecznosc u ciebie....

A co kazal Jezus kupic apostolom?

Miast się interesować , jaką skończyłem szkołę , odpowiedz na pytania , które Ci zadałem !

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

I Jezus dobrze wiedział co mówi wyznając, iż: „Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz.” (Mt 10,34 ) Bo wiedział dobrze, iż Jego słowa u osób oddanych złu wywołają agresję w stosunku do Jego wyznawców. Błąd tych, którzy każą nam nadstawiać policzek w każdych okolicznościach, nawet wtedy, gdy nie chodzi o Boga, ale o np. o nasz portfel, o gwałt, o nasze życie — które mamy obowiązek chronić — polega na tym, że zapominają o innych słowach Jezusa. Chociażby o tych z Łk 22,36–38 „Lecz teraz — mówił dalej — kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz! Albowiem powiadam wam: to, co jest napisane, musi się spełnić na Mnie: Zaliczony został do złoczyńców. To bowiem, co się do Mnie odnosi, dochodzi kresu. Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy”.

Dalej....jezeli kazda wladza pochodzi od Boga ...to znaczy ze potomkowie Hitlera ktory zdobyl ja legalnie powinni dalej nami rzadzic...i w koncu tak jest o ironio....

I Jezus dobrze wiedział co mówi wyznając, iż: „Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz.” (Mt 10,34 ) Bo wiedział dobrze, iż Jego słowa u osób oddanych złu wywołają agresję w stosunku do Jego wyznawców. Błąd tych, którzy każą nam nadstawiać policzek w każdych okolicznościach, nawet wtedy, gdy nie chodzi o Boga, ale o np. o nasz portfel, o gwałt, o nasze życie — które mamy obowiązek chronić — polega na tym, że zapominają o innych słowach Jezusa. Chociażby o tych z Łk 22,36–38 „Lecz teraz — mówił dalej — kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz! Albowiem powiadam wam: to, co jest napisane, musi się spełnić na Mnie: Zaliczony został do złoczyńców. To bowiem, co się do Mnie odnosi, dochodzi kresu. Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy”.

Dalej....jezeli kazda wladza pochodzi od Boga ...to znaczy ze potomkowie Hitlera ktory zdobyl ja legalnie powinni dalej nami rzadzic...i w koncu tak jest o ironio....

No dobrze , a KTO szatanowi dał władzę i Ziemię w posiadanie , gdy ten kusił Jezusa Chrystusa ? Cały czas czekam na wyjaśnienie .

Piotr

Udzielaj sie lepiej w wiadomym klubie idiotow-ateistow....nie trac czasu..

Idiotów? Kim ty jesteś mały człowieku aby to oceniać. Więcej pokory...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Odejdz w pokoju i nie grzesz wiecej............

Czy wy nie rozumiecie ze.....jezeli lamiesz jakiekolwiek z przykazan winny jestes za wszystkie 10....

trąca tu trochę fanatyzmem....

Odejdz w pokoju i nie grzesz wiecej............

Czy wy nie rozumiecie ze.....jezeli lamiesz jakiekolwiek z przykazan winny jestes za wszystkie 10....

Rozumiem , że masz na myśli również drugie przykazanie !

I.gifI.gif

Nie wolno ci mieć innych bogów oprócz Mnie. Nie wolno ci zrobić sobie figury, żadnego wyobrażenia tego, co jest w niebie na górze, ani tego, co jest na ziemi w dole, ani tego, co jest w wodzie poniżej lądu. Nie wolno ci oddawać im pokłonów i nie wolno ci im służyć, bo Ja הי, twój Bóg, jestem Bogiem żądającym wyłączności, który [wymierza] karę [za] grzech ojców [buntowniczym] synom do trzeciego i czwartego pokolenia, tym, którzy Mnie nienawidzą, a tym, którzy Mnie kochają i przestrzegają Moich przykazań, wyświadczam dobro przez tysiące [pokoleń].

I masz rację nie grzeszmy bałwochwalstwem !

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ty caly czas o formie...coz po niej jak tresci brak. Stary testament zostal obalony....gdys rozumial Nowy , to bys wiedzial ze Bog jest zazdrosny ale o Ducha Swietego a mysmy Jego swiatynia....

Tylko temu kto zdobedzie sie na wielka milosc bedzie darowne najwiecej......

Ty caly czas o formie...coz po niej jak tresci brak.

Powiedz nam jeszcze czemu w katechizmie katolickim nie ma drugiego przykazania , dlaczego ominęliście Święte Słowa samego Boga ?

Stary testament zostal obalony...

Przez kogo został obalony Stary Testament ?

I dlaczego Jezus Chrystus powoływał się na Stary Testament , skoro , jak twierdzisz został obalony ?

to bys wiedzial ze Bog jest zazdrosny ale o Ducha Swietego a mysmy Jego swiatynia....

Myślisz , że Hitler , Stalin oraz wszyscy grzeszni ludzie są świątynią Ducha Świętego ?

Napisano dziś, 19:22

Co tak zaniemówiłeś ?

Piotr

To powiedz nam jeszcze , dlaczego Jezus Chrystus umarł skoro Bóg jest NIEŚMIERTELNY ?

Bo był w pełni Bogiem i w pełni człowiekiem (poza grzechem). Tylko w ten sposób mógł odkupić grzechy człowieka - stając się nim, a jednocześnie pozostając Bogiem pokonać szatana.

Powrót po dłuższej przerwie...

Religijność człowieka ewoluowała w czasie.Inna była w czasach pierwszych chrześcijan,inna we wczesnym średniowieczu,inna w okresie reformacji i inna jest obecnie.Kształtowała się również w wyniku działalności tzw. Ojców Kościoła i kolejnych soborów w pierwszych wiekach chrześcijaństwa.Pojawiły się postacie aniołów,demonów,świętych,błogosławionych,pojęcia relikwi i ich kultu.To wszystko wykształciło się gdzieś tak do IV-V wieku n.e.Czyli kilkaset lat po Chrystusie.W Ewangeliach nie ma o tym mowy.Jak współcześni chrześcijanie,w XXI wieku widzą kwestię wiary w anioły,kult świętych czy relikwi?Jak widzi to oficjalna doktryna kościelna?

To wszystko już też było poruszane w temacie "kościelnym" przy okazji sprawy "modlenia się do krzyża i obrazu". Odpowiedziałem.

Ale, że tego typu tematy służą niektórym wyłącznie do bicia piany dla samego bicia piany, to nię będę się i tutaj "produkował" nadaremnie. W tamtych tematach też już przestałem się w końcu udzielać.

Ale...

Szukajcie, a znajdziecie :)

Wszystkich , którzy uważają powyższe słowa za wytwór wybujałej fantazji , proszę jedynie o odrobinę cierpliwości , na Waszych oczach , już za chwilę (za Waszego życia) rozpocznie się upadek religii fałszywej , co dla wielu wydaje się niemożliwe z racji tego , że religia przeżyła niejedną zawieruchę dziejową oraz system polityczny na przestrzeni ostatnich 2000 lat , wspomnijcie o tych słowach , gdy zaczną się one spełniać w najbliższym czasie .

Brzmisz jak jeden oryginał tu na forum, który obwieszcza że na naszych oczach dosłownie dzieją się wielkie przemiany, jaszczury i ciemni są eliminowani, gwiezdni bracia już tu są i właściwie czasy mlekiem i miodem płynące, łącznie z kasą banków dzieloną między ludźmi już tu są. I tak w kółko Macieju fałszywi prorocy gotowi się pokroić, że to już już.

Bo był w pełni Bogiem i w pełni człowiekiem

Powiedz mi , jak można być jednocześnie Bogiem i człowiekiem ?

Bóg jest Nieśmiertelny , to jak mógł umrzeć na krzyżu ?

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Powolywal sie bo...zyl jako czlowiek....masz jeszcze jakies szare komorki?

To jest prawo mojzeszowe .....mylisz je z przykazaniem

Znasz z prawa taki termin ..prawo dalej idace....?

Liczy sie tylko milosc....i to jest koniec waszych zlotych mysli. Kocham was..nie robcie sobie krzywdy.

Tylko w ten sposób mógł odkupić grzechy człowieka - stając się nim, a jednocześnie pozostając Bogiem pokonać szatana.

Jezus był/jest bez grzechu , był/jest Święty , był/jest Synem Bożym , dlatego zwyciężył szatana .

Brzmisz jak jeden oryginał tu na forum, który obwieszcza że na naszych oczach dosłownie dzieją się wielkie przemiany, jaszczury i ciemni są eliminowani, gwiezdni bracia już tu są i właściwie czasy mlekiem i miodem płynące, łącznie z kasą banków dzieloną między ludźmi już tu są. I tak w kółko Macieju fałszywi prorocy gotowi się pokroić, że to już już.

Ja posługuję się Biblią !

Piotr

Szatan tez jest niesmiertelny a...zginie...

Biblia nic o tym nie wspomina , a może podasz jakiś cytat , aby to potwierdzić ?

Jak spalisz nuty...to piosenka i tak moze zyc dalej....

Nie mówimy o piosence lub idei , lecz o osobie szatana !

Piotr

7 lecz ogołocił samego siebie,

przyjąwszy postać sługi,

stawszy się podobnym do ludzi.

A w zewnętrznym przejawie, uznany za człowieka,

8 uniżył samego siebie,

stawszy się posłusznym aż do śmierci - ( Według Biblii , tylko Bóg jest nieśmiertelny , natomiast Jezus zmarł , o czym wspomina ten werset !)

i to śmierci krzyżowej. (Umarł i był posłuszny do śmierci , komu ? Bogu , o czym wyżej !)

Stawszy się podobnym do ludzi - więc kim był Jezus? Rośliną? Zwierzęciem? Duchem? Nie - był Bogiem, dlatego uniżył się do poziomu sługi, stał się podobnym do człowieka, aż do śmierci w wymiarze ludzkim. Potem po 3 dniach zmartwychwstał pokonując tą śmierć jako Bóg, którym był odwiecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.