Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posługuję się Biblią !

Faryzeusze i Nergal tez...

Słabiutko się posługujesz Biblią , o czym świadczą głupoty , które wypisujesz , np. " szatan jest nieśmiertelny " lub "Stary testament jest obalony " , powiedz mi , kto Ci takich głupot nakładł do głowy - chociaż na to odpowiedz ?

Potem po 3 dniach zmartwychwstał pokonując tą śmierć jako Bóg, którym był odwiecznie.

Ale Bóg jest nieśmiertelny , to jak mógł na trzy dni umrzeć ?

Piotr

"Jezus nie umarł " -WERSETY

Pisałem powyżej, że umarł jako człowiek. Dlaczego nie piszesz na tym, że dał życie wieczne, że zmartwychwstał?!

Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne w Chrystusie Jezusie, Panu naszym. (List do Rzymian 6:18-23, Biblia Tysiąclecia)

Dlaczego mowa tu o życiu wiecznym w Chrystusie? Gdyby był człowiekiem, jak mógłby dawać życie wieczne? Dlaczego mowa o Nim jako o Panu naszym skoro jedynym Panem jest Bóg? (choćby I Przykazanie).

Co do kwestii świętych:

I was, którzy byliście niegdyś obcymi /dla Boga/ i /Jego/ wrogami przez sposób myślenia i wasze złe czyny, (22) teraz znów pojednał w doczesnym Jego ciele przez śmierć, by stawić was wobec siebie jako świętych i nieskalanych, i nienagannych, (23) bylebyście tylko trwali w wierze - ugruntowani i stateczni - a nie chwiejący się w nadziei /właściwej dla/ Ewangelii. Ją to posłyszeliście głoszoną wszelkiemu stworzeniu, które jest pod niebem - jej sługą stałem się ja, Paweł. (24) Teraz raduję się w cierpieniach za was i ze swej strony w moim ciele dopełniam braki udręk Chrystusa dla dobra Jego Ciała, którym jest Kościół.

(List do Kolosan 1:20-24, Biblia Tysiąclecia)

Powrót po dłuższej przerwie...

Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne w Chrystusie Jezusie, Panu naszym. (List do Rzymian 6:18-23, Biblia Tysiąclecia)

Ale Jezus Chrystus nigdy nie zgrzeszył , to dlaczego umarł ?

Dlaczego mowa tu o życiu wiecznym w Chrystusie? Gdyby był człowiekiem, jak mógłby dawać życie wieczne? Dlaczego mowa o Nim jako o Panu naszym skoro jedynym Panem jest Bóg?

A kto siądzie po prawicy Boga w Królestwie Bożym , o które codziennie się modlimy w Modlitwie Pańskiej ?

Piotr

Ja posługuję się Biblią !

To o niczym jeszcze nie świadczy. Szatan kuszać Jezusa na pustyni również cytował Biblię, słowo Boga. W jakim celu wiadomo. A Ty w jakim to robisz?

Sama Biblia mówi bowiem:

Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i czynić będą znaki i cuda, żeby wprowadzić w błąd, jeśli to możliwe, wybranych. (23) Wy przeto uważajcie! Wszystko wam przepowiedziałem. (24) (Ew. Marka 13:19-25, Biblia Tysiąclecia)

Ale Jezus Chrystus nigdy nie zgrzeszył , to dlaczego umarł ?

Albowiem Bóg tak umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął, ale miał życie wieczne.

A kto siądzie po prawicy Boga w Królestwie Bożym , o które codziennie się modlimy w Modlitwie Pańskiej ?

Ktoś tu już zauważył, że Ty nigdy nie przestaniesz zadawać pytań. Dostałeś odpowiedź, i w jaki sposób reagujesz? - ano po prostu, następnym pytaniem nie odnosząc się w ogóle do odpowidzi, którą ktoś Ci dał. W ten sposób, taki 'dialog' można prowadzić do ... śmierci.

Albowiem Bóg tak umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy kto w Niego wierzy nie zginął, ale miał życie wieczne.

Zdecyduj się w końcu , czy Bóg posłał swego Syna Jezusa , czy Jezus był / jest Bogiem ?

Piotr

kto siądzie po prawicy Boga w Królestwie Bożym , o które codziennie się modlimy w Modlitwie Pańskiej ?

Ale co to ma do rzeczy, skoro Ojciec i Syn jedno są?

Ludzie mówią do ludzi o Bogu w kategoriach jakie sami rozumieją i jakie wiedzą, że zostaną zrozumiane. Bóg mówi do człowieka w taki sposób by ten zrozumiał. Stąd obraz prawicy.

Ktoś tu już zauważył, że Ty nigdy nie przestaniesz zadawać pytań. Dostałeś odpowiedź, i w jaki sposób reagujesz? - ano po prostu, następnym pytaniem nie odnosząc się w ogóle do odpowidzi, którą ktoś Ci dał. W ten sposób, taki 'dialog' można prowadzić do ... śmierci.

Wiesz dlaczego to robię , aby wykpić i ośmieszyć , a przede wszystkim wykazać dogmaty katolickie , które nie mają nic wspólnego z Biblią i nauką Jezusa Chrystusa !

Arku nawet księża nie potrafią dać mi odpowiedzi na moje pytania ! Wiesz dlaczego ? Bo niepodobna jest obronić dogmatów katolickich Pismem Świętym !

Mam nadzieję , że pytania , które z premedytacją Tobie zadaję , sprowokują Cię do zastanowienia , czego naprawdę uczy Biblia ?

Piotr

Powiedz mi , jak można być jednocześnie Bogiem i człowiekiem ?

Bóg jest Nieśmiertelny , to jak mógł umrzeć na krzyżu ?

sorry Piotrze ale taki bezmyślny tekst, po tych setkach wklejonych cytatów, to czysty trolling

może odpocznij

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

sorry Piotrze ale taki bezmyślny tekst, po tych setkach wklejonych cytatów, to czysty trolling

może odpocznij

Ale chyba się zgodzisz ze mną , że nie można być jednocześnie nieśmiertelnym Bogiem i śmiertelnym człowiekiem ?

Ja nie trolluję , chcę tylko , aby ludzie się zaczęli zastanawiać , czego naprawdę uczy Biblia , nic nadto .

Piotr

Zdecyduj się w końcu , czy Bóg posłał swego Syna Jezusa , czy Jezus był / jest Bogiem ?

Problemem Twoim jest, że jak faryzeusze łapiesz się słówek, a sensu nie rozumiesz.

(18) Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. (19) Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. (20) Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata.

(Ew. Mateusza 28:18-20, Biblia Tysiąclecia)

Syn ma władzę wszelką w niebie. Człowiek miałby mieć władzę w niebie?!

Dlaczego Jezus nakazł chrzcić w imię Ojca i Syna i Ducha?

W jakim sensie Ojciec i Syn jedno są ?

Ojciec ma na imię Jahwe , Syn - Jezus Chrystus .

To ostatnie pytanie , nie jest moim celem nikogo zadręczać !

Piotr

Wiesz dlaczego to robię , aby wykpić i ośmieszyć , a przede wszystkim wykazać dogmaty katolickie , które nie mają nic wspólnego z Biblią i nauką Jezusa Chrystusa !

Arku nawet księża nie potrafią dać mi odpowiedzi na moje pytania ! Wiesz dlaczego ? Bo niepodobna jest obronić dogmatów katolickich Pismem Świętym !

Mam nadzieję , że pytania , które z premedytacją Tobie zadaję , sprowokują Cię do zastanowienia , czego naprawdę uczy Biblia ?

Wykpić i ośmieszyć to udało Ci się chyba tylko samego siebie. Nie piszę tego, by Cię poniżyć, ale Twoje tezy, pytania i zamykanie uszu na odpowiedzi są żałosne.

Nawet księża nie porafią Ci odpowiedzieć? - nie, to Ty nie potrafisz przyjąć i zrozumieć tych odpowiedzi. Żal mi trochę Ciebie, bo widzę, że szukasz, ale obawiam się, że nigdy nie znajdziesz, bo nie chcesz...

Problemem Twoim jest, że jak faryzeusze łapiesz się słówek, a sensu nie rozumiesz.

Czemu nie odpowiedziałeś mi na pytanie , tylko mówisz , co jest moim problemem , czemu uciekasz od pytań ?

Syn ma władzę wszelką w niebie. Człowiek miałby mieć władzę w niebie?!

Czemu nie wspomniałeś od Kogo Syn ma wszelką władzę w niebie ?

Piotr

W jakim sensie Ojciec i Syn jedno są ?

Ojciec ma na imię Jahwe , Syn - Jezus Chrystus .

To ostatnie pytanie , nie jest moim celem nikogo zadręczać !

"Ja i Ojciec jedno jesteśmy" (Jan 10:30).

Idź, przemódl to, oby Pan dał Ci światło.

Wykpić i ośmieszyć to udało Ci się chyba tylko samego siebie. Nie piszę tego, by Cię poniżyć, ale Twoje tezy, pytania i zamykanie uszu na odpowiedzi są żałosne.

Nawet księża nie porafią Ci odpowiedzieć? - nie, to Ty nie potrafisz przyjąć i zrozumieć tych odpowiedzi. Żal mi trochę Ciebie, bo widzę, że szukasz, ale obawiam się, że nigdy nie znajdziesz, bo nie chcesz...

Widzisz , a ja w przeciwieństwie do księży potrafię odpowiedzieć na wszystkie pytania , które Wam zadałem w oparciu o Biblię .

Piotr

Czemu nie odpowiedziałeś mi na pytanie , tylko mówisz , co jest moim problemem , czemu uciekasz od pytań ?

Ja uciekam!? Dostałeś chociażby na tej stronie wątku kilka odpowiedzi. Sam powiedziałeś, że to ostatnie pytanie (o jedność Ojca i Syna). Dostałeś odpowiedź - ale już w następnym poście dalej rzucasz pytaniami. Kurcze, tak się nie da... Mógłbym całą noc tu siedzieć i odpowiadać, ale to i tak o jotę nie zmieni sytuacji. Niestety muszę jutro wstać na ranny samolot, więc się odmeldowuję.

Widzisz , a ja w przeciwieństwie do księży potrafię odpowiedzieć na wszystkie pytania , które Wam zadałem w oparciu o Biblię .

I ja również. Dowody na to są powyżej na tej stronie.

Wcześniej wiele miesięcy temu w wątku o KK skapitulowałem, bo to jak grochem o ścianę.

"Ja i Ojciec jedno jesteśmy" (Jan 10:30).

Idź, przemódl to, oby Pan dał Ci światło.

Trza było jeszcze zacytować dalszy fragment w/w Ewangelii Jana , w której Jezus mówi , że jest Synem Bożym , a nie Bogiem .

Ja uciekam!? Dostałeś chociażby na tej stronie wątku kilka odpowiedzi. Sam powiedziałeś, że to ostatnie pytanie (o jedność Ojca i Syna). Dostałeś odpowiedź - ale już w następnym poście dalej rzucasz pytaniami. Kurcze, tak się nie da... Mógłbym całą noc tu siedzieć i odpowiadać, ale to i tak o jotę nie zmieni sytuacji. Niestety muszę jutro wstać na ranny samolot, więc się odmeldowuję.

Anioł Gabriel informuje Marię , że urodzi Bogu Syna Jezusa Chrystusa , czy kłamię ?

Piotr

Jezus Chrystus będąc człowiekiem umiera na krzyżu , po trzech dniach wskrzesza Go Bóg -Ojciec , czy kłamię ?

Kto fascynuje sie swiatem,kocha zycie ....straci je..

Bo nie ma trzeciej drogi , jest tylko wąska i szeroka , ale to nie ten temat .

Piotr

Ludzie mówią do ludzi o Bogu w kategoriach jakie sami rozumieją i jakie wiedzą, że zostaną zrozumiane. Bóg mówi do człowieka w taki sposób by ten zrozumiał. Stąd obraz prawicy.

Niech bardziej się postara bo wyszedł z tego taki galimatias,że trudno się połapać:) Jedni udają,że rozumieją inni nic z tego nie wiedzą, a trzeci są niegodni.A tak na serio to sam człowiek namieszał z tymi mitami, aby miały nad czym rozmyślać całe pokolenia...

Dyskusja coraz bardziej przypomina jedną ze scen filmu Monty Pythona.Rzecz działa się w Palestynie w czasach rzymskich.

Dyskusja coraz bardziej przypomina jedną ze scen filmu Monty Pythona.Rzecz działa się w Palestynie w czasach rzymskich.

Ze swej strony , bardzo pana , panie Wojciechu przepraszam , że sobie pozwoliłem na tyle dygresji w pańskim temacie , proszę nie czynić mi z tego powodu wyrzutów , zresztą słusznych , ale wszystkiemu winne moje umiłowanie Pisma Świętego , pozdrawiam serdecznie , Piotrek .

P.S. W razie potrzeby , proszę mnie krygować , ku mojemu opamiętaniu .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.