Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

To , że Bóg wybrał Izraelitów nie jest jednoznaczne z odrzuceniem ludzi z innych języków i narodów .

Przypomnij sobie jak Jezus określił nie izraelitów...

Tzn.że traktujesz ją wybiórczo i odrzucasz co Ci nie pasuje.Domniemuję więc ,że słowo boże w niej zawarte nie jest podstawą Twojej wiary i masz własnego dobrego, miłosiernego Boga...

Stwórca jest jeden , nie opieram się na Biblii...

tomuś

Dla ciebie nie warto!

to daj sobie spokój chłopie....

Sam Stwórca jest złem i dobrem.Aktorem z dwoma rolami.Czytając Biblię tego dobra boskiego jest tyle co kot napłakał.Jedne narody wywyższył inne skazał na zagładę.Hitler może i z tej książeczki czerpał swe inspiracje tylko,że tym narodem wybranym były Niemcy.Miał dobrego nauczyciela...

Stwórca nie jest dobrem i złem, jest pełnią wszystkiego co istnieje

i nikogo na nic nie skazuje, zawsze istnieje wybór opcji ale wygodniej jest winnego własnych niepowodzeń szukać po za sobą

mały zarozumiały móżdżek, wielka ambicja, zero wyobraźni, empatii i odpowiedzialności - i widzisz skutki działania takich ludków jako "boską niesprawiedliwość"

chyba nie chce ci się myśleć

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

sam widzisz Piotrze , że coś jest nie tak ...Izraelici uważają inaczej...

I też mają rację , aby to zrozumieć , trzeba się zastanowić , dlaczego Bóg wprzódy wybrał Izraelitów , a następnie pozostałych ludzi z narodów ? (Biblia również odpowiada na to pytanie )

Wtedy Piotr przemówił w dłuższym wywodzie: "Przekonuję się, że Bóg naprawdę nie ma względu na osoby. 35 Ale w każdym narodzie miły jest Mu ten, kto się Go boi i postępuje sprawiedliwie. Dzieje Apostolskie 10: 34-35

Piotr

Stwórca jest jeden , nie opieram się na Biblii...

Skąd wiesz,że całe tysiące kosmitów nie maczało w tym (stworzeniu) palców? Pamiętaj:"na obraz i podobieństwo NASZE"

I też mają rację , aby to zrozumieć , trzeba się zastanowić , dlaczego Bóg wprzódy wybrał Izraelitów , a następnie pozostałych ludzi z narodów ? (Biblia również odpowiada na to pytanie )

Wtedy Piotr przemówił w dłuższym wywodzie: "Przekonuję się, że Bóg naprawdę nie ma względu na osoby. 35 Ale w każdym narodzie miły jest Mu ten, kto się Go boi i postępuje sprawiedliwie. Dzieje Apostolskie 10: 34-35

dlaczego mamy bać się Boga skoro jesteśmy jego częścią....skoro jest absolutną miłością przeczyłby sam sobie...

Stwórca nie jest dobrem i złem, jest pełnią wszystkiego co istnieje

i nikogo na nic nie skazuje, zawsze istnieje wybór opcji ale wygodniej jest winnego własnych niepowodzeń szukać po za sobą

mały zarozumiały móżdżek, wielka ambicja, zero wyobraźni, empatii i odpowiedzialności - i widzisz skutki działania takich ludków jako "boską niesprawiedliwość"

chyba nie chce ci się myśleć

Ja wybieram nie chorować na raka! Mam wybór???

Skąd wiesz,że całe tysiące kosmitów nie maczało w tym (stworzeniu) palców? Pamiętaj:"na obraz i podobieństwo NASZE"

maczało palce w stworzeniu czego?

Ja wybieram nie chorować na raka! Mam wybór???

więc dbaj o zdrowie...

Relikwie to bardzo fajna rzecz, można osiągnąć bardzo wysoką przebitkę przy niskich kosztach własnych. Co prawda interes pojawił się dopiero w połowie V w. n.e. co mogło mieć związek z upadkiem handlu międzynarodowego i skierowaniem kapitału w nowe branże. Wtedy relikwie (np. szczebelek z drabiny która przyśniła się Jakubowi) a dzisiaj elektrownie wiatrowe etc. Skoro ktoś chce płacić za ..... to co szkodzi sprzedawać? Najlepiej działać w różnych branżach i mieć sieć dewocjonaliów, z drugiej strony portal z księgarnią lewicową, ekologiczne sklepy, sklepy z bronią oraz jakiś sexshop. Do tego hotel, obrót ziemią (z odralnianiem - zakonu i diecezja szczecińsko-kamieńska doskonale realizują się jako wstępny deweloper!) oraz import produktów bez cła (cele religijne). Takiego połączenia branż nie ruszy żaden kryzys.

Przed wojną na rynku we Lwowie stały beczki - kawior biały, czarny i czerwony. Ormianin był importerem dla kupca żydowskiego i polskiego. I komu to przeszkadzało?

A koszulki klubowe,szaliki,autografy,dłonie odciśnięte w betonie to nie są współczesne relikwie kultury pop.A zmumifikowany Lenin,Mao czy wujek Ho to nie są relikwie systemów autorytarnych?

Nas i naszego świata.

czy nas zmontowali kosmici ? możliwe ...ale ich też ktoś skombinował....

Dbam,ale nie na wiele się to zda.

wiara to podstawa

No chyba wszyscy ludzie powinni to mieć w tym samym miejscu?

W szyszynce oczywiście:-)

Tomasz, jeśli jesteś pewny że masz stały kontakt ze Stwórcą, to jesteś mesjaszem i obowiązkiem Twoim jest głosić wszystko co przekazuje ci Stwórca.

Ciężka i niewdzięczna to robota. Ale widać, że entuzjazmu ci nie brakuje:-)

i ?

Myślałem,że Biblie znasz na wyrywki:(

A cuda się zdarzają, ale zawdzięczamy je głównie samym sobie.Pamiętam kilkanaście lat temu odkryłem na głowie dość spore łyse kółko.Zaniepokoiłem się nieco, ale postanowiłem się nie poddawać.Wziąłem więc z apteczki pierwszą lepszą maść i wmówilem sobie,że ona mi pomoże.No i pomogła.Po dwóch czy trzech tygodniach włosy odrosły.Oto silą wiary:P Kuzynka- fryzjerka do dziś nie wierzy w ten cud:)))

No chyba wszyscy ludzie powinni to mieć w tym samym miejscu?

no raczej...

W szyszynce oczywiście:-)

Tomasz, jeśli jesteś pewny że masz stały kontakt ze Stwórcą, to jesteś mesjaszem i obowiązkiem Twoim jest głosić wszystko co przekazuje ci Stwórca.

Ciężka i niewdzięczna to robota. Ale widać, że entuzjazmu ci nie brakuje:-)

i tak powstają zabobony....:)

jeżeli chodzi o Stwórcę kontakt jest ciągły ...

Jakiego Stwórcę? Zrozum, on nie istnieje. To przeczy LOGICE. Wszystko istnieje od zawsze, czas to iluzja:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Myślałem,że Biblie znasz na wyrywki:(

A cuda się zdarzają, ale zawdzięczamy je głównie samym sobie.Pamiętam kilkanaście lat temu odkryłem na głowie dość spore łyse kółko.Zaniepokoiłem się nieco, ale postanowiłem się nie poddawać.Wziąłem więc z apteczki pierwszą lepszą maść i wmówilem sobie,że ona mi pomoże.No i pomogła.Po dwóch czy trzech tygodniach włosy odrosły.Oto silą wiary:P Kuzynka- fryzjerka do dziś nie wierzy w ten cud:)))

Paul , pytałeś mnie " Przypomnij sobie jak Jezus określił nie izraelitów.." ?

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.