Skocz do zawartości
IGNORED

Aniołowie,święci,relikwie,cuda itp.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie o to mi chodzi , spójrz znacznie dalej wstecz , tj. zanim pojawił się człowiek .

Nie było człowieka, nie było boga.Był człowiek zrodziła się potrzeba boga.Głównie ze strachu przed siłami natury itd.

To skąd to wiesz? :)

Świadczą o tym Jego dzieła , póki co , nauka nie udowodniła samodziejstwa w wyniku ślepego przypadku , dlatego między innymi toczymy spór (nie tylko my i nie od dziś )

Piotr

Świadczą o tym Jego dzieła , póki co , nauka nie udowodniła samodziejstwa w wyniku ślepego przypadku , dlatego między innymi toczymy spór (nie tylko my i nie od dziś )

A Hitler to czyje dzieło?

Wiara, nie wiedza...

Nasza wiedza (ludzka wiedza) nie pogrzebała Boga , stąd pozostaje wiara .

A Hitler to czyje dzieło?

Na pewno nie Boga , gdyż Hitler , podobnie , jak Ty i ja mamy wolną wolę .

Piotr

Tylko,że wiarą niczego nie udowodnisz w odróżnieniu od nauki.

Ale nauka do dziś nie odpowiedziała nam na fundamentalne pytania natury egzystencjalnej , nie zapominajmy o tym .

Piotr

Ale nauka do dziś nie odpowiedziała nam na fundamentalne pytania natury egzystencjalnej , nie zapominajmy o tym .

Gdy odpowie, a na pewno się tak stanie to pogrzebiesz boga?

Tylko,że wiarą niczego nie udowodnisz w odróżnieniu od nauki.

Odpowiem przewrotnie : Nauka również nie udowodniła , czy Bóg istnieje , czy nie istnieje i w tej kwestii pozostaje nam tylko wiara w jej zdobycze na tym polu .

Piotr

Tomuś, daj szanse nauce na zdiagnozowanie takiego prawdziwka jak Ty!

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gdy odpowie, a na pewno się tak stanie to pogrzebiesz boga?

Na pewno , to nie żyje Kopernik , natomiast nauka być może nigdy nie odpowie nam na interesujące nas pytania . Zakładając jednak , że nauka pogrzebie Boga , to człowiek na zawsze pozostanie najbardziej godną pożałowania istotą we wszechświecie .

Wybacz, ale coś kręcisz...

A nie masz wolnej woli ? Czy ktoś Cię teraz zmusza , aby pisać na forum ?

współczesna nauka raczej idzie w kierunku odkrycia Boga....

Ponieważ wszelkie teorie o przypadkowym samodziejstwie upadły .

Piotr

A nie masz wolnej woli ? Czy ktoś Cię teraz zmusza , aby pisać na forum ?

Może jestem zmuszony do tego przez istotę wyższa? Masz pewność,że tak nie jest?

Może jestem zmuszony do tego przez istotę wyższa? Masz pewność,że tak nie jest?

Skoro sam twierdzisz " może " , to Ty również nie masz pewności , czy jesteś , czy nie jesteś zmuszony przez istotę wyższą ?

Piotr

Piotr ,on tego nie łapie , próbuje utwierdzić sam siebie , że ma rację .. paul nie ma tak silnej wiary w nieistnienie Boga jak my w jego istnienie ...to go przeraża ....no bo skąd naraz byłoby tylu wariatów wierzących w Stwórcę ...nie daje mu to spokoju ....zgrywa tu chojraka , myśli , że robi z nas idiotów ....biedny paul ....no i fox , koleś , który go utwierdza w tym przekonaniu...

współczesna nauka raczej idzie w kierunku odkrycia Boga....

Dodam jeszcze , że nie odkryto mechanizmu , który bez informacji tworzył by informację i to jest jedna z przesłanek o Twórcy/ autorze informacji , informacja nie powstaje samoistnie .

I to,że Bóg sam siebie zdziełał toże, bo zawsze jest tylko coca-cola.

Paul tego nie wiemy i nigdy się nie dowiemy , nie jesteśmy bogiem/bogami .

Piotr

Tomuś co masz do foksika? On Twoim guru powinien być...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Piotr ,on tego nie łapie , próbuje utwierdzić sam siebie , że ma rację .. paul nie ma tak silnej wiary w nieistnienie Boga jak my w jego istnienie ...to go przeraża ....no bo skąd naraz byłoby tylu wariatów wierzących w Stwórcę ...nie daje mu to spokoju ....zgrywa tu chojraka , myśli , że robi z nas idiotów ....biedny paul ....no i fox , koleś , który go wspiera w tym przekonaniu...

Ja jestem przerażony raczej Twoim istnieniem drogi Tomaszu! Dobrze,że Ty to złapałeś i poprawiłeś sobie samopoczucie.

Tomuś co masz do foksika? On Twoim guru powinien być...

jesteś moim guru ... zadowolony....

Ja jestem przerażony raczej Twoim istnieniem drogi Tomaszu! Dobrze,że Ty to złapałeś i poprawiłeś sobie samopoczucie.

jesteś przerażony....ale to nic ....kiedyś i Ty znajdziesz Stwórcę...znajdziesz Go w sobie....

jesteś moim guru ... zadowolony....

Nie do końca...

Na PW masz mój numer konta.

Na PW masz mój numer konta.

Jakbym słyszał ojca dyrektora ! ( ty materialisto ! - oczywiście żartuję Fox ! )

cześć Piotr

Sakramentalnie dobranoc .

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.