Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 828 + BR 809 + Klipsch RF 82 SET ?

Tofik01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów .

Przesiądę się na mocniejsze KD , z mini zestawu stereo :)

Czy ktoś z Was miał okazję słyszeć taką konfigurację ? Czy z tego amplitunera wyciągnę przyzwoite stereo ?

Bardzo proszę branżę o podanie najlepszych cen za zestaw , na PW .

Jaki zestaw WY proponujecie , który będzie mocny i KD i w stereo .

Pozdrawiam.Maciej

https://www.audiostereo.pl/topic/104219-onkyo-828-br-809-klipsch-rf-82-set/

Witaj,

podana przez Ciebie konfiguracja to typowy kinowy, bardzo mocny, efektowny system o dźwięku zdominowanym basem oraz dużą ilością szczegółów, wysokich tonów. Czy jest to konfiguracja dla Ciebie optymalna, zależy od Twoich wymagań, preferencji brzmieniowych, wielkości pomieszczenia.

Podaj proszę na priv nr telefonu do siebie, porozmawiamy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

nie chce cie dolowac ale jesli chcesz stereo przyzwoite ,to nie wyciagniesz z tego amplitunera dobrego grania, ja juz przerabialem ten temat kilka lat temu, posiadam onkyo 876 i szwagier ma 906 model, i taki nadzik 326 ktory kiedys posiadalem za 250 euro, zjadalal te 2 amplitunery w kazdym aspekcie dzwiekowym.

Jesli chcesz dobre granie i fajne kino , kup tanszy ampli i dobry klocek do stereo. I bedziesz mial wszystko :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

nie zagra to jak wzmacniacz, ale w kinie będzie super. Ampli z dyzum wykopem i głosniki dobrze dobrane do konfuguracji efektowne.

Zastanowił bym się tylko nad 818 jest tanszy a ma to samo.

Jasne w kinie miodzio , nic dodac nic ujac. Ale stereo to raczej nie amplituner do kina.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Witam ja to zawsze tak mowie ze amplituner w stereo nie zagra zaden super w doslownym znaczeniu tego slowa ... bo ja mam onkyo 5010 i jest ok jak na amplituner ale sluchalem wzmacniacz marantza pearl lite i zjadal ten amplituner jak i wiele innych np arcama 600 ktory kosztuje okolo 20 tys.. takze kupujac amplituner trzeba sie nastawic ze stereo bedzie srednie, a jak sredni model amplitunera to bedzie jeszcze deko slabiej.. patrzac obiektywnie oczywiscie i chcac byc calkowicie szczerym porownujac amplituner do chocby wzmacniacza stereo za jakies 3 do 5 tys.. Bluray ten co chces zkupic tez jest dosyc sredni wiec nei wiem czy nei powinienes pomyslec na d innym ... ja testowalem go jak i kilka innych i wybralem denona ale kazdy ma swoje na to preferencje... ale onkyo jest slabszy, wolniejszy, troszke problem ma z odczytem roznych rzeczy z pena.. I zawiesil sie na 3d tak ze juz nie bylo w stanie co kowliek z niego odtwarzac... w stereo nie patrzylem ( bo mam odtwarzacz cd ) ale generalnie wszyscy mowili w sklepach jak dzwonilem ze onkyo jest slabsze w stereo jesli chodzi o ten bluray.. tez jakby ci mowili ze inne porownywalne modele amplitunerow w stereo bedzie lepszych to proponuje samemu sie o tym przekonac a nie sluchac bo ja sluchalem kilka wysokich modeli miedzy innymi denona 4520 i nie zachwycil mnei w stereo a w kinie onkyo go przebija na pewno - przynajmniej dla mnie... tak nasprawde w stereo to najlepiej graja arcam, CA.... niektorzy moiwa ze jeszcze Nad ja tez sluchalem i nada i jakos nie przekonal mnie - nie mowiac ze z wygladu jest starszny... i czarny a mi zalezalo na srebrnym.. najlepiej samu isc do sklepu i sie przekonac na odsluchu..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Jedno pytanie .

Czy taki np Onkyo 818 zagra gorzej od mini wierzy , amplitunera Denon DRA-F 109 ?

Mam jeszcze namiar na HK AVR 370 , czy lepiej pozostać przy Onkyo ?

Odtwarzacz BR nie będzie nośnikiem płyt CD , także nie musi być Audiofilski :)

Ma pasować do amplitunera , choć nie jest to priorytet :)

Może Panasonic seri 500 , albo HK BDT30 .

Jest jeszcze sygnał , że te RF 82 II są za duże do 25m i kolega poleca zdecydowanie model 62II , RC 52II i RS 52II .

Co o tym myślicie ? Jaki sub ?

818 zagra lepiej niż mini wierza.

nie wymieniał bym na Harmana 370. Choć pewnie znajda się za chwilę zwolennicy. i dobrze o to chodzi przeciez :)

Jesli nie zależy ci na audiofiliżmie to pewnie wybral bym BD Panasonica. Ze względu na wiekszą mulimedialność.

do 25m mogł bym faktycznie pomyśleć o 62. 82 to faktycznie duże kolosy.

Tak wolał bym 62 i wział bym też suba z serii Reference zamiast Synergy. Choć pewnie w tej kwesti zaraz pojawią się zwolennicy REL oraz Velodyne. I możliwe że one będą lepszym wyborem.

• 3 tygodnie później...

Czołem,

1. Pisze się "wieża" , a nie "wierza"

2. RF 82 II nie wiem, czy są za duże; kwestia gustu.

3. BluRay do TX-NR818, to zdecydowanie BD-SP809.

4. Subwoofer Rel T9 minimum do takich ogromnych kolumn.

P.S Zdecydowanie wskazany odsłuch przed zakupem.

Dzięki hapak.pl za zwrócenie uwagi na mój błąd ortograficzny :(

Decyzja zapadła :)

818 , 809 , 62II .

Sub ? I tu jest zagwozdka . REL z seri T jest chyba bardziej dedykowany do stereo , ale może się mylę .

Kolega zasugerował jeszcze JBL Studio 550.

Wybrałem 62 ze względu , że będę siedział około 3 metrów od głośników .

Zakup planowany po 10 września :) Jak dziatwa pójdzie do szkoły :)

Pozdrawiam .

Maciek

Czołem,

Nie ma za co Maćku :)

Weź sobie lepiej zarezerwuj gdzieś tę 818, bo na stoku zostało już niewiele.

Myślę, że do września raczej się nie ostaną. Suba bierz Rela zdecydowanie.

Jest szybszy i lepiej kontroluje bas. Przy stereo też lepiej sobie radzi.

Marcin

Poprawa błędu to chyba do mojego posta też się tyczyla :P

Zgadzam się możesz ją gdzieś zarezerwować. a mozna ja teraz wyrwać na prawde za przyzwoite pieniądze.

Albo kup niech lezy.

Dzięki hapak.pl za zwrócenie uwagi na mój błąd ortograficzny :(

Decyzja zapadła :)

818 , 809 , 62II .

Sub ? I tu jest zagwozdka . REL z seri T jest chyba bardziej dedykowany do stereo , ale może się mylę .

Kolega zasugerował jeszcze JBL Studio 550.

Wybrałem 62 ze względu , że będę siedział około 3 metrów od głośników .

Zakup planowany po 10 września :) Jak dziatwa pójdzie do szkoły :)

Pozdrawiam .

Maciek

Heh znajomy planuje zakup podobnego zestawu na gwiazdkę, typowo pod kino i sam jest ciekaw jak to zagra. Jak uruchomisz to wszystko opisz swoje wrażenia :-)

Poprawa błędu to chyba do mojego posta też się tyczyla :P

Zgadzam się możesz ją gdzieś zarezerwować. a mozna ja teraz wyrwać na prawde za przyzwoite pieniądze.

Albo kup niech lezy.

Czołem,

Akurat na Twój błąd nie zwróciłem uwagi : )

Marcin

Czołem,

Akurat na Twój błąd nie zwróciłem uwagi : )

Marcin

Upiekło mi się.

Heh znajomy planuje zakup podobnego zestawu na gwiazdkę, typowo pod kino i sam jest ciekaw jak to zagra. Jak uruchomisz to wszystko opisz swoje wrażenia :-)

Ja wiem jak to zagra bo słuchałem takiej konfiguracji. W sporym pomieszczeniu.

na tyłach testowalem monitorki a poźniej tą serie RS. A jako sum był potężny RW12 poźniej Synergy 450. Daje to kopa nieziemskiego. Władca pierscieni i Matrix. no chce się puszczać w kółko. swietnie nagrany jest też

Transformers chyab 2-ka. Jednak jesli chodzi o tyły polecam RS. w kinie robią lepsza robote. Wiem są droższe a pożniej je ciezko odsprzdać bo n fronty się nie nadają. Ale zaplecze tyłu generują niesamowicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.