Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning cambridge audio cd 4

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

może ktos ma doświadczenia 'w tym temacie". prosiłbym o jakieś refleksje, sugestie. uzytkuje juz cambridga z prosiaczkiem kope lat ale może coś można poprawić? prosze o rady i propozycje. Pozdrawiam. Maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/10429-tuning-cambridge-audio-cd-4/

Ja informacje o tuningu mojego Mariana 63SE znalazłem w necie. Z powodzeniem zastosowałem większość, będę kontynuował, czekam na części. CD4 zbudowany jest jak czołg, też się nad nim zastanawiałem, zniechęcił mnie wyświetlacz.

Czy refleksja dotycząca czołgu dotyczy obudowy czy wnetrza...?:) Z cała pewnością z zewnatrz solidnie (tak troche po radziecku...). A co do wyslwietlacza to akurat słyszałem juz głosy zachwytu nad jego i widokiem i konstrukcja... Co do widoku, to mnie to raczej, wiesz... Ale konstrukcja ma byc stosowana ponoć w bardzo drogich modelach (zdecydowanie droższych niż cambridge i marantz razem wzięte...). A marantze szczególnie z KI signature mnie przez długi czas bardzo bardzo pociągały... Ale może warto najpierw cos pogrzebac w bebechach cambrridga aby cos wyciągnąć? Może sie uda. A co do desek i to takich niewykonczonych to dosyć obrazowe porównanie ale trudno mi jakoś odszukać brzmienie takiej deski. Może bliższe informacje o wrzeniach z odsłuchu, bo jak dla mnie to jego brzmienie jest dosyc delikatne i miekkie, a to jakos do deski niecheblowanej mi nie pasuje. Ale może... pozdrawiam.

ps. mam świadomośc ograniczeń tego cdeka taniutkiego,tak więc prosze nie skupiajcie sie nad tym 'jaki on słaby"... blagam...

>Maciek 1

sorry, ale napisałem to co zapamiętałem - to było parę lat temu. Własnie mnie si e wygląd podobał - typowo audiofilski i wyświetlacz z kółeczkiem... super. brzmieniowo przepadł, porównywałem z 67se, MF 61 i arcamem 7, ale track 1 był chyba najtańszy, może stąd taka dysproporcja, albo potrzebował wygrzania.

Zacznij może od kondensatorów - do zasilacza, bo pewnie podeschły - (jak zmieniłem w wzmaku, to były lekkie jak pióreczko), resztę też można, (zobacz w wyszukiwarce jakie są polecane, moim skromnym zdaniem niezłe są philipsy) potem op ampy. Za dużo nie pakuj kasy, bo cd 4 ma swoje latka,

tu jest parę fajnych pomysłów - najlepszy z matą bitumiczną tudno coś sknocić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i tu troszkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki! Na pewno skorzystam z rad. A tak na marginesie - nie ma za co sorrować...:) Wcale się nie obraziłem to może ja przeprosze, że tak zostało to odebrane. Chodziło mi własnie o te późniejsze wieści, z których skorzystam. a co do audiofilskiego wyglądu to nie ma żadnych wątpliwości... :) jeszcze raz dzieki! pozdrawiam. Maciek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.