Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz dla mnie to nie jest takie oczywiste jak dla Ciebie.

Słuchałem ostatnio Gryphona Kalliope i pilotem możesz sobie podnieść upsampling PCM do 210 kHz.

I co z tego wynika ? Jak dla mnie nic. Nie słychać jakiejś znaczącej różnicy na nagraniu.

Powiem ,że dla mnie nagrania brzmiały lepiej bez upsamplingu.

Mi chodzilo o zdolnosc do grania natywnego plikow tak jak zostaly zapisane.

Nie wszystkie hires brzmia lepiej od redbook, pisalem juz to wiele razy , nie jestem fanem czestotliwosci powyzej 24/96, chyba ze sa to wybitne realizacje jak RR.

Zalezy mi tylko ,aby sprzet za bardzo gruba kase - w tym przypadku AN- mnie nie ograniczal.

Na marginesie sluchajac dzis muzy wlozylem do napedu plyte HDCD Patricii Barber Cafe Blue.

Plyta gra lepiej od rippu we flac, przynajmniej tak to dzis slysze. Moze nie lepiej, to nie jest dobre okreslenie , ale przyjemniej.

No i co ? Nico:)

Konto w trakcie usuwania

Na marginesie sluchajac dzis muzy wlozylem do napedu plyte HDCD Patricii Barber Cafe Blue.

Plyta gra lepiej od rippu we flac, przynajmniej tak to dzis slysze. Moze nie lepiej, to nie jest dobre okreslenie , ale przyjemniej.

No i co ? Nico:)

Fontanna twoja dekoduje HDCD? Na marginesie Cafe blue to jest wyjatkowo dobra technicznie plyta.

Stasiu Ty powinnienes zrobic reverse ingineering fontanny imo.

A szczegolnie jej modulu STARS.

Mysle ,ze w nim i w lampowym stopniu pre jest magia.

Plytki drukowane Audio aero zlecalo w Szwajcarii, sa pozlacane ZTCW.

Zrobili za dobry i za drogi sprzet za pieniadze inwestorow finansowych, jak sie zyski nie pojawily od razu, ci sie wycofali i firma z bardzo ciekawym dzwiekiem firmowym padla.

Konto w trakcie usuwania

Mariusz ja juz etap zgrubnego projektowania DAC-a mam za soba, Stars ( Anagram ) to chyba ten rodzaj nadprobkowania jest? Jesli tak, to moim zdaniem najlepszy model nadprobkowania jaki jest, to ten zaszyty w Sabre bo jest to metoda zaawansowanego sterowania szumem jako ditherem. Dodatkowo uwazam ze nadprobkowanie to jest tylko takie piorko przu czapce, w DAC-ach sa znacznie wieksze problemy innego typu niz te zwiazane z nadprobkowaniem.

Plytki drukowane Audio aero zlecalo w Szwajcarii, sa pozlacane ZTCW.

Zloto jest bardzo zlym przewodnikiem pradu, jest tylko dobre na styki, jesli juz to ja bym te plytki srebrzyl a nie zlocil. ;)

No dobra , to jest Twoje podworko ta cala inzynieria, nie moge sie doczekac na dac w takim razie:)

Wyglada ,ze zdobyles niezla wiedze i doswiadcznie, oby sie udalo te pomysly wdrozyc , czego Ci szczerze zycze.

Konto w trakcie usuwania

Wyglada ,ze zdobyles niezla wiedze i doswiadcznie

wyglada, dobre slowe, chociaz dla mnie prawdziwy konstruktor to ktos kto cos zrobil, stasiop niestety jeszcze nie zrobil nic, co stawia go duzo nizej niz niejednego diyowca, pamietaj o tym kolego, sry stasiop, ale taka prawda

i naprawde glupio wyglada jak ktos taki twierdzi, ze potrafi lepiej od tych najlepszych, podczas gdy na poparcie tej tezy znowu nie ma nic, sry, taka prawda

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja moze tez zrobie DACa co to gra 2 x lepiej od tych szczytowych Metronome i Gryphona, poczytalem se fora anglojezyczne, postudiowalem bebechy czolowych produktow (nic nadzwyczajnego, mowie Wam), surfowalem po youtubie, mam gdzies blaszane pudelko z narzedziami, lutownice, no wszystko co istotne,....tylko, cholera, chyba nie chce mi sie robic az tak zajebistego DACa, ale moze wystarczy, ze Wam o nim poopowiadam przez najblizszy rok badz dwa ;'))

Gość intenser

(Konto usunięte)

Wyglada ,ze zdobyles niezla wiedze i doswiadcznie, oby sie udalo te pomysly wdrozyc , czego Ci szczerze zycze.

Ty żartujesz czy naprawdę jesteś taki naiwny ?

i przy okazji stane sie kumplem highendowcow, bede z nimi bajerzyl o super sprzecie, a i doradzac moge, co uczyni ze mnie goscia nie do wyje.....na tym polu:)

sry stasiop, tez zycze ci dobrze i obiecuje wszystko odszczekac jak mnie zaskoczysz, wszystkie uszczypliwosci zostana odszczekane, tylko daj ku temu powod

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zaraz zaraz, a powod?

Czyzby juz dac byl gotowy?

Czyzby juz dac byl gotowy?

Prototyp dziala, mozna posluchac...zapraszam. Nie jest to prototyp do transportu. Nastepne urzadzenie nad ktorym pracuje bedzie juz w profesjonalnym wykonaniu i oczywiscie z duzo jeszcze lepszym graniem.

Prosze zabierz ze soba najgorzej grajace plyty wg kolegi, bede mial zabawe ;)

No to moze na jakies testy/odsluchy do wawy np

Było jakiś czas temu mówiono odnoście jakość wykonania etc,

my zawsze zaczynamy od prototypu później projekt w Altium następnie solidworks i tu możemy wychwycić czy coś się zmieść czy nie będzie przegrzewało innych elementów .

I juz na etapie projektu ,wdrażamy certyfikat CE

Dla przykładu pokaże rendering Analogu lampowego w DAC który niebawem będzie miał premierę :)

Ostatnio na Audio Show juz kolejny raz spotkalem Wojtka Szemisa, no i zagadnalem go na temat Kondo Kagur, opowiadal troche na ten temat, w koncu zapytalem prosto z mostu, jak to wlasciwie gra? A Wojtek na to to,: gra jak ocean bez ograniczen, jak przychodzi przykladowo duza fala oceanu to sprzet to poprostu normalnie odtwarza, bez dodatkow...zaczynam powoli rozumiec o co chodzilo ;)))))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Total Dac D1 twelve zawitał do mnie w dniu dzisiejszym.

Od jutra startuję z testem plików na kolejnym dac tzn. połączenie Amare Diamond -> USB i AES/EBU -> Total Dac vs. Calypso Reference -> AES/EBU -> C8.

Podłączymy również napęd cd zamiast do C8 do Total Dac - a .

Opiszę wrażenia i wysyłam na wioskę do sympatycznego kolegi Mariusza. ;)

Sylwek , ja pisalem o kijkach ,czyli o nordic walking , a Tobie sie cos z kijami pomylilo, basebola to trzeba miec jak sie w miasto idzie:)

Total Dac D1 twelve zawitał do mnie w dniu dzisiejszym.

Od jutra startuję z testem plików na kolejnym dac tzn. połączenie Amare Diamond -> USB i AES/EBU -> Total Dac vs. Calypso Reference -> AES/EBU -> C8.

Podłączymy również napęd cd zamiast do C8 do Total Dac - a .

Opiszę wrażenia i wysyłam na wioskę do sympatycznego kolegi Mariusza. ;)

Ty tez jestes Jarek b. sympatyczny, ale o Ani to nie wiem co myslec po tym wpisie o Zepterze:)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ty tez jestes Jarek b. sympatyczny, ale o Ani to nie wiem co myslec po tym wpisie o Zepterze:)

Mariusz , Ania to najspokojniejsza nimfa bagienna jaką w życiu spotkałem.

Także bez obaw.

Jednemu wszystko kojarzy się z Zepterem a innemu z czymś innym.

Mnie dla odmiany wszystko kojarzy się z sexem ;)

Napisz mi swój adres na priv.

Mam nadzieję ,że Lukasiq to nikt z twoich bliskich ? ;)

pozdr.

Mariusz , Ania to najspokojniejsza nimfa bagienna jaką w życiu spotkałem.

Także bez obaw.

Jednemu wszystko kojarzy się z Zepterem a innemu z czymś innym.

Mnie dla odmiany wszystko kojarzy się z sexem ;)

Napisz mi swój adres na priv.

Mam nadzieję ,że Lukasiq to nikt z twoich bliskich ? ;)

pozdr.

Poszlo.

Co do Lukasiqa to chyba byl z Wybrzeza?:)

To nie jest Twoj poprzedni nick?

Konto w trakcie usuwania

Uważaj bo on coś pisał, że chodzi w dresie z psem po lesie....i z kijem! Bo każdy w dresie jest z kijem... :-)

I pije , " bo każdy co w dresie jest z kijem " to pije... francuskie wina, ma się rozumieć.
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co do Lukasiqa to chyba byl z Wybrzeza?:)

To nie jest Twoj poprzedni nick?

Podobno był z Gdyni i miał mieszkanie w Sea Towers.

Podobno Kopernik była kobietą ;)

Do dzisiaj nie mogę zrozumieć tego typa.

Pier**lić farmazony na AS przez rok czasu tylko po to ,żeby wyłudzić kilka tyś pln ?!

Jak przeliczyć jego zaangażowanie w tą sprawę , poświęcony czas i energię to więcej by zarobił chyba w Biedzie na kasie?

Dziw tylko bierze ,że w XXI w. znajdzie się jeszcze kilku naiwnych ludzi , którzy wysyłają pieniądze do gościa , którego znają tylko z forum i to z nicka ?!

Niepojęte ...

Jestes nie na czasie- ostatnio gdzies rok temu bylo ze apartament w Sea Towers sprzedal i zakupil Magico Q7 :D

Podobno Kopernik była kobietą ;)

Do dzisiaj nie mogę zrozumieć tego typa.

Pier**lić farmazony na AS przez rok czasu tylko po to ,żeby wyłudzić kilka tyś pln ?!

Jak przeliczyć jego zaangażowanie w tą sprawę , poświęcony czas i energię to więcej by zarobił chyba w Biedzie na kasie?

Dziw tylko bierze ,że w XXI w. znajdzie się jeszcze kilku naiwnych ludzi , którzy wysyłają pieniądze do gościa , którego znają tylko z forum i to z nicka ?!

Niepojęte ...

Tak działa magia tego forum.
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Musial miec niezly ubaw na naszym forum.

Nie zapomnę jak to Elberoth mu doradzał i proponował pomoc przy zakupie sprzętu ;)

Z resztą nie on jeden.

I cały misterny plan poszedł w piz*.... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.