Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Użytkownik Stasiop dnia 15.08.2015 - 08:49 napisał

Sparton ja moge byc idiota, ale ja chcialbym sie nauczyc cos od Ciebie, powiedz mi jakie jest powiazanie pomiedzy konstrukcja SE a wspolczynnikiem Damping Factor. ;)

Nie wstydz sie, blysnij wiedza! :D

Waląc takie teksty chyba nie wiesz do kogo piszesz ?

Ja wiem i na Twoim miejscu nie ośmieszałbym się.

Rozmawiając grzecznie wiele pożytecznych rzeczy mógłbyś się dowiedzieć , również dla Twojego niespełnionego projektu.

Na Twoim miejscu przeprosiłbym grzecznie tego pana i ew. poprosił o poradę.

Skoro kolego Axolotl jesteś tak dobrze poinformowany co do osoby Spartona to poinformuj nas konkretnie z kim mamy do czynienia ?, nie chodzi oczywiście o jakiekolwiek dane osobowe ale o informacje dotyczące ewentualnego dorobku owego pana tak byśmy mieli rozeznanie o co moglibyśmy pytać - bo jak dotychczas ta postać to forumowa terra nuova, przynajmniej dla większości forumowiczów.

Stasiop czy mam Ci jeszcze raz wysłać ten obrazek za który już otrzymałem ostrzeżenie od moderatora Vlado ? Wiesz coś może na ten temat :))) Zapytam retorycznie. Forum mi mocno schudło odkąd Ty i 747 jesteście w Ignorowani. Polecam :)

Forum dyskusyjne to forum gdzie uzytkownicy takowego dyskutuja, zapraszam wiec do dyskusji a nie wklejania 'smiesznych' obrazkow. A jesli kolega nie ma nic do powiedzenia tylko trolluje w watku to niech sie nie dziwi ze bedzie otrzymywal ostrzezenia.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Stasiop czy mam Ci jeszcze raz wysłać ten obrazek za który już otrzymałem ostrzeżenie od moderatora Vlado ? Wiesz coś może na ten temat :))) Zapytam retorycznie. Forum mi mocno schudło odkąd Ty i 747 jesteście w Ignorowani. Polecam :)

Te Anonim a skąd Ty wiesz, że pretensje należy kierować do Stasiopa a nie na przykład do mnie ?

Skoro kolego Axolotl jesteś tak dobrze poinformowany co do osoby Spartona to poinformuj nas konkretnie z kim mamy do czynienia ?, nie chodzi oczywiście o jakiekolwiek dane osobowe ale o informacje dotyczące ewentualnego dorobku owego pana tak byśmy mieli rozeznanie o co moglibyśmy pytać - bo jak dotychczas ta postać to forumowa terra nuova, przynajmniej dla większości forumowiczów.

Uważam , że jak ten pan będzie chciał się przedstawić to zrobi to samodzielnie.

Konferansjera raczej chyba nie potrzebuje ;)

Ale te kłótnie o pietruszkę są raczej nikomu nie potrzebne.

Ja właśnie słucham sobie tej Pani na moich zmulonych wzmacniaczach , z ch*jowym DF , i czego tam jeszcze koledzy sobie zapragną i mam gęsią skórkę na plecach ;)

pozdr. wszystkich

Od strony elektronicznej wiedzy juz dal wizytowke. ;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Użytkownik vittorio dnia 15.08.2015 - 13:26 napisał

Skoro konferansjera nie potrzebuje to zachodzi pytanie dlaczego za konferansjera robisz ?

Ja właśnie słucham sobie tej Pani na moich zmulonych wzmacniaczach , z ch*jowym DF , i czego tam jeszcze koledzy sobie zapragną i mam gęsią skórkę na plecach ;)

Ale to nie jest tak ze jak DF jest niski czy tez THD duze to wzmaki zle zagraja, to wszystko tez duzo zalezy jak sie to i z czym zepnie. Czesto wystepuja tez sytuacje ze niski DF nawet moze pozytywnie wplywac na dzwiek,dzwiek nie jest wtedy taki sterylny, powoduje tez ze maskuje on wysokie zawartosci harmonicznych co moze pozytywnie w pewnym wzgledzie wplywac na dzwiek.

Ale czym innym znowu jest wiernosc, wysokie wartosci znow DF i niskie THd powoduje w wiekszosci przypadkow ze te wzmacniacze zaczynaja grac ostro i sa meczace w sluchaniu. Ale to nie jest wina wzmakow tylko zrodla.

Oczywiscie najlepszy przypadek bylby taki gdyby muzykalne grania Passa polaczyc z niskim THd i wysokim DF ale jak widac to w High-endzie czesto nie sprawdza sie, z powodow malo doskonalych zrodel. Dalej wazniejsze jest rozmiekczanie dzwieku niz wiernosc i precyzja. Mozna powiedziec ze Pass to taki zloty srodek,chyba wiec rozumie ich zadowolonych uzytkownikow.

Sparton, w oczach Jarka to jesteś znaczącą osobą w świecie audio. Mam wątpliwości ale mogę się mylić.....

Dla ciebie Audible Illusion był jednym z lepszych pre ale zjadał lampy - wręcz pożerał - więc był trafiony albo

powtórzę - miałeś kiepskie Nos'ydo niego. Nigdzie w testach tego urzadzenia nikt nie wspomniał o jego przywarach

zjadania lamp a na pewno jesli to była wada konstrukcji to wczesniej czy później testujacym coś takiego przytrafiłoby

się kilka razy w ciagu wielotygodniowych testów. Nie wiem czy rozumiesz ale bardziej miękko nie mogłem opisać.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Bo to wynika z braku petli sprzezenia zwrotnego we wzmacniaczu

I to wbrew wszelkim pozorom Stasiop ma w 100% rację, rzeczywiście wartość DF kompletnie nie ma żadnego związku z tym czy wzmacniacz mocy pracuje w układzie SE czy też PP (jakkolwiek Stasiop bardzo często się myli w swojej twórczości forumowej to gdy pisze rzeczy zgodne z rzeczywistością należy to przyznać).

A co ma DF do ukladu z SE? :/

Waląc takie teksty chyba nie wiesz do kogo piszesz ?

Ja wiem i na Twoim miejscu nie ośmieszałbym się.

Rozmawiając grzecznie wiele pożytecznych rzeczy mógłbyś się dowiedzieć , również dla Twojego niespełnionego projektu.

Na Twoim miejscu przeprosiłbym grzecznie tego pana i ew. poprosił o poradę.

Ja na miejscu Stasiopa natomiast nie brałbym zdania tego pana w ogóle pod uwagę o ile to zdanie jest tożsame z Twoimi poglądami w tej materii - w tej akurat kwestii to raczej Ty kolego Axolotl się ośmieszasz a jeśli Twoje poglądy na temat DF i układów SE są ukształtowane pod wpływem tegoż spartona (na którego się powołujesz) to rada jest tylko jedna do nauki Panowie.

Kolega wie tyle o DF a nie wie że Pass XS to układ SE ?

Za Stasiopem zapytam co ma DF do układów SE ?

Ty kolego Axolotl się ośmieszasz a jeśli Twoje poglądy na temat DF i układów SE są ukształtowane pod wpływem tegoż spartona (na którego się powołujesz) to rada jest tylko jedna do nauki Panowie.

Ja na tematy techniczne się raczej nie wypowiadam , bo się na nich nie znam a to żaden wstyd.

Natomiast wiem ,że kolega sparton na temat lamp i ich konstrukcji ma szeroką wiedzę o czym przekonałem się osobiście.

Być może w tym wypadku ( DF i SE ) się myli , tego nie jestem w stanie rozstrzygnąć ale nie zmienia to akurat niczego w mojej ocenie.

Każdy ma prawo się pomylić.

Nie byłbym taki drobiazgowy.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ależ nikt rozsądny (pomijając osobniki nierozsądne) nie będzie przecież pisał, że akurat Twoje Passy są zmulone, mają to czy owo ch...we, czy dowolne inne bzdury, zauważ, że to właśnie Wy (Ty, sly i jeszcze kilku innych z tej zakładki) doprowdziliście do tego, że najbardziej nieodpowiedzialne forumowe postaci wypisują tu setkami postów stek nonsensów a Wy podejmujecie z nimi dyskusje bo co jakiś czas połechcą Waszą ambicję jakimś wpisem - co prowadzi w konsekwencji do tego, że ci ośmieleni przez Was podjęciem dyskusji i jej kontynuowaniem piszą co raz to nowe brednie a Wy nie potraficie odpowiednio zareagować.

Ja umywam rączki, zapytałem z czystej ciekawości szczerze spragniony wiedzy, to tyle :)

Dałem chyba wyczerpującą odpowiedż na Twoje pytanie ? ;)

Może nie w taki sposób w jaki oczekiwałeś ale nic na to nie poradzę.

W sprawach technicznych masz tutaj jak widać z wpisów powyżej kompetentne osoby.

Ja tylko napisałem co słyszę lub czego nie słyszę.

Mam nadzieję ,że pomogłem i rozwiałem Twoje wątpliwości na temat niskiego DF w urządzeniach Pass-a.

pozdr.

Jurgen nie mogę znaleźć tych Magnepanów w Media Markt ale będę szukał dalej.

Może i zapomniałem dodać że mój nowy L-1 nosił ślady kilkukrotnego spalenia pewnie formowali mu kondy. ECC88 na bank były ze szrota tfu junk yardu.

Czy teraz Pan zadowolony ???

A ten link to tak na wisienke w torcie tego zadowolenia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ależ nikt rozsądny (pomijając osobniki nierozsądne) nie będzie przecież pisał, że akurat Twoje Passy są zmulone, mają to czy owo ch...we, czy dowolne inne bzdury, zauważ, że to właśnie Wy (Ty, sly i jeszcze kilku innych z tej zakładki) doprowdziliście do tego, że najbardziej nieodpowiedzialne forumowe postaci wypisują tu setkami postów stek nonsensów a Wy podejmujecie z nimi dyskusje bo co jakiś czas połechcą Waszą ambicję jakimś wpisem - co prowadzi w konsekwencji do tego, że ci ośmieleni przez Was podjęciem dyskusji i jej kontynuowaniem piszą co raz to nowe brednie a Wy nie potraficie odpowiednio zareagować.

To jest publiczne forum i wg. mnie KAŻDY ma prawo na nim pisać .

Ważne jednak jest jak to czyni.

Gdybyśmy wyeliminowali wszystkie osoby , które piszą czasami bzdury to na tym forum nie byłoby już nikogo ( również mnie czy Ciebie).

Nie bądźmy świętsi od Papieża bo forum to tylko forum a nie seminarium ( choć jak się tak zastanowić to nie wiem co jest gorsze ).

Dajmy ludziom trochę swobody na to by mogli się tutaj wypowiadać.

Dopóki robią to w sposób w miarę kulturalny nie widzę przeszkód aby ich stąd wyganiać.

Niech sami biorą odpowiedzialność za to co wypisują , są przecież chyba już pełnoletni?

Ja do Staszka nic nie mam choć nie raz i nie dwa nie zgadzam się z Jego twierdzeniami ale wydaje mi się chłopak się rozwija i może doczekamy się w końcu jakichś wymiernych efektów jego forumowej twórczości ;)

pozdr.

W linku poniżej jest zawarta odpowiedz na wiele pytań kolegi :)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam i życzę dalszego przekonania o własnej wielkości !

Ukryta Zawartość

Jarku fajnego masz kolezke, ktory zamiast prowadzic dyskusje merytoryczna wkleja grafike o idiocie, ja nawet rozumiem ze mozna kogos tak nazwac ale niech to wynika z dyskusji ze sporow i walki na argumenty, a nie..kolega Sparton z kol. Gryniem wklejaja sobie grafike bo nie maja nic do powiedzenia. Takich trolli to ja bym od razu wyslal na wypoczynek z tydzien inaczej w watku beda na poczatku takie rzeczy tolerowane a pozniej stana sie norma. Chcesz aby to forum jakos wygladalo nie boj sie uzyc przycisku "Banuj" ;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

W linku poniżej jest zawarta odpowiedz na wiele pytań kolegi :)

A gdzież to kolega sie natknął na wiele moich pytań (nie biorąc pod uwagę pytania o związek pomiędzy DF a układami SE, które to pytanie było pytaniem retorycznym - to znaczy, że ja nie oczekiwałem odpowiedzi na nie, bo ta jest mi znana) ?

Dajmy ludziom trochę swobody na to by mogli się tutaj wypowiadać.

Kolega Sparton sie coraz ciekawiej wypowiada, dajmy mu swobode, ciekawe jakie jeszcze 'ciekawe i smieszne' grafiki tu wklei. ;)

A tak na marginesie kol. Sparton to jest znawca przekladania kabli czy tez przekladania lamp, a moze jednego i drugiego? :D

Gość vittorio

(Konto usunięte)

...życzę dalszego przekonania o własnej wielkości !

Na moje przekonania to kolego żadnego wpływu nie masz i mieć nie będziesz więc daruj sobie te życzenia.

Nie jest prawdą, że nie ma barwnych, gęsto grających wzmacniaczy z niskim THD. Są, np Accuphase A-200 ma THD 0.03% i do tego DF ponad 1000. Vitus SM-011 ma THD 0.01%.

Jurgen nie mogę znaleźć tych Magnepanów w Media Markt ale będę szukał dalej.

Może i zapomniałem dodać że mój nowy L-1 nosił ślady kilkukrotnego spalenia pewnie formowali mu kondy. ECC88 na bank były ze szrota tfu junk yardu.

Czy teraz Pan zadowolony ???

A ten link to tak na wisienke w torcie tego zadowolenia :)

Ukryta Zawartość

Sparton, mozliwe jest że producent AL dał ciała. Ja w takie wynalazki raczej bym nie wdepnął - chociaż wpadka

zdarza się nawet najlepszym - chociażby McIntoshowi.

Co do Magnepanów to musisz wiedzieć że cała produkcja do końca 2015 roku jest już sprzedana i w ulubionym

markecie MM ich nie uświadczysz. A wiesz dlaczego ?

Magnepan is made in America and sold in China......

Ukryta Zawartość

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Fatazjowac...:D

LME49990 THD +N,

1kHz - 0.00001%

20kHz - 0.00003%

Lubię to Przestań lubić

Rzecz w tym, że Ty nigdy nie będziesz miał stosownego źródła sygnału i niezbędnego sprzętu pomiarowego aby móc te dane zweryfikować, pomijam już kwestię zaprojektowania całego ustroju pomiarowego, tu mam na myśli zarówno technikę jak i wszystkie niezbędne podzespoły tak by ten wzmacniacz miał w ogóle szansę się wykazać tak doskonałymi parametrami - więc powtarzam zejdź na ziemię i przestań fantazjować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.