Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

No akuratnie gdyby mnie interesowaly takie dokladnosci zawartosci THD to daloby sie to zmierzyc Douglas Self sprzedaje nawet ustrojstwo do pomiarow takich malych wartosci THD. Ale pomiar THD mnie wlasciwie nie interesuje, wybieram operacyjne z niskim THD poniewaz maja inne ciekawe duzo wazniejsze cechy.

Sparton, mozliwe jest że producent AL dał ciała. Ja w takie wynalazki raczej bym nie wdepnął - chociaż wpadka

zdarza się nawet najlepszym - chociażby McIntoshowi.

Co do Magnepanów to musisz wiedzieć że cała produkcja do końca 2015 roku jest już sprzedana i w ulubionym

markecie MM ich nie uświadczysz. A wiesz dlaczego ?

Magnepan is made in America and sold in China......

Jurgen producent AL nie dał ciała tylko starał się prawdopodobnie uzyskać najlepsze brzmienie z tanich i ogólnie dostępnych 6N23 czyli ruskich gniotsa nie łamiotsa E88CC. Z tego co mówi Jarek podobna sytuacja moźe być w jego DACu gdzie DG ECC88 gra gorzej niż póżny JAN E88CC. Tylko że AL tube eater to fakt a Metronome to moje przypuszczenia w związku z zaistniałą sytuacją.To tyle biegnę szukać dalej :)

Pozdrawiam,

Wstydliwa Idiota :)))

Teraz do dwu kolegów technicznych i mojego SE i DF.Czy kolegdzy zaznają spokoju jeżeli powiem że niski DF Passa XS wynika z tego że jest wzmacniaczen SE z minimalnym NF. Tylko riposty proponuję przenieść do działu DIY naszego forum.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A ten Douglas to twój kolega?

Tak to przecież koledzy ze szkolnej ławy, razem ze Stasiopem ukończyli 4 klasy gry na fortepianie w miejscowości gdzie nie ma szkoły muzycznej (a fortepianu prawdopodobnie nikt na własne oczy również nie widział - odnośnie fortepianu to tylko przypuszczenie ale bardzo prawdopodobne ze względu na liczbę mieszkańców - dane z 2006 roku, liczba mieszkańców wynosiła ok 1800 czyli w okresie Stasiowego dzieciństwa mogło być ok 1500 lub mniej )

Tylko że AL tube eater to fakt a Metronome to moje przypuszczenia w związku z zaistniałą sytuacją.To tyle biegnę szukać dalej :)

Pozdrawiam,

Wstydliwa Idiota :)))

Ok Sparton, dobra kolega ciebie oświecić :-) w sprawie Metronoma.Przestań się już wstydzić nawet jeśli jesteś

byłym albo aktualnym dealerem HiFi w PL. My małe żuczki też wiemy co nieco .

Metronom ma bardzo wymagającego dystrybutora od kilku lat ( 5 )który rozdaje karty w światku HiEnd i postawił bardzo wysokie wymagania jakościowe firmie Metronom. Francuzi doskonale zdają sobie z tego sprawę i bądź pewien że robią

mnóstwo testów jakościowych które będą gwarantowały jakość urzadzeń, podzespołów i lamp opuszczających

fabrykę. Mogłeś tego nie wiedzieć ale teraz już wiesz - tak więc badź spokojny o jakość + 8 . Pozdrawiam.

A czy na pewno dorosłeś do tego aby mieć MG ?

Tak to przecież koledzy ze szkolnej ławy, razem ze Stasiopem ukończyli 4 klasy gry na fortepianie w miejscowości gdzie nie ma szkoły muzycznej (a fortepianu prawdopodobnie nikt na własne oczy również nie widział - odnośnie fortepianu to tylko przypuszczenie ale bardzo prawdopodobne ze względu na liczbę mieszkańców - dane z 2006 roku, liczba mieszkańców wynosiła ok 1800 czyli w okresie Stasiowego dzieciństwa mogło być ok 1500 lub mniej )

Tak sie zlosliwe sklada ze wystarczy wpisac w google, obecnie szkola muzyczna ktora konczylem ma 3 Steinwaye i nowoczesna sale koncertowa :D Gdyby bylo widac tylko jeden fortepian na zdjeciach dodam ze reszta jest pod scena sa tam specjalne zapadnie, Oj Vittorio Wzderlock Holmes z ciebie cienki :D

Ja wiem ze ciebie przerasta juz wyobrazenie ze mozna na czyms grac i nawet skonczyc szkole, ale widzisz nawet takie dziwy bywaja na swiecie. :D

Ok Sparton, dobra kolega ciebie oświecić :-) w sprawie Metronoma.Przestań się już wstydzić nawet jeśli jesteś

byłym albo aktualnym dealerem HiFi w PL. My małe żuczki też wiemy co nieco .

Metronom ma bardzo wymagającego dystrybutora od kilku lat ( 5 )który rozdaje karty w światku HiEnd i postawił bardzo wysokie wymagania jakościowe firmie Metronom. Francuzi doskonale zdają sobie z tego sprawę i bądź pewien że robią

mnóstwo testów jakościowych które będą gwarantowały jakość urzadzeń, podzespołów i lamp opuszczających

fabrykę. Mogłeś tego nie wiedzieć ale teraz już wiesz - tak więc badź spokojny o jakość + 8 . Pozdrawiam.

A czy na pewno dorosłeś do tego aby mieć MG ?

Jurgen powiem Tobie tak : Nie przestajesz mnie zadziwiać :)

Skąd ten pomysł że jestem byłym lub aktualnym dealerem HiFi w PL ?

Zamieniam się w żuczka ciekawskiego ...

Popraw mnie jeżeli coś zle zrozumiałem.

To dystrybutor w PL wymusza jakość Metronome wieloletnim swoim doświadczeniem ?

Chętnie też zobaczył gdzie ja krytykowałem Metronome ?

Pozdrawiam,

Wstydliwa Idiota :)

Prosiłem nie fantazjuj :-(

Oj rozgarniety to ty Vittorio jednak nie jestes :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jurgen powiem Tobie tak : Nie przestajesz mnie zadziwiać :)

Skąd ten pomysł że jestem byłym lub aktualnym dealerem HiFi w PL ?

Zamieniam się w żuczka ciekawskiego ...

Popraw mnie jeżeli coś zle zrozumiałem.

To dystrybutor w PL wymusza jakość Metronome wieloletnim swoim doświadczeniem ?

Chętnie też zobaczył gdzie ja krytykowałem Metronome ?

Pozdrawiam,

Wstydliwa Idiota :)

Sparton ,mam to gdzieś czy jesteś lub nie dealerem sprzętu.

Ważniejsza jest cała reszta którą napisałem o Metr. i MG.

Polski dystrybutor na tle innych niewiele może więc zacznij mysleć.

Sparton ,mam to gdzieś czy jesteś lub nie dealerem sprzętu.

Ważniejsza jest cała reszta którą napisałem o Metr. i MG.

Polski dystrybutor na tle innych niewiele może więc zacznij mysleć.

Powien że myślenie i nadążanie za Tobą jest co nieco trudne w rzeczy samej.

Oj rozgarniety to ty Vittorio jednak nie jestes :D

Ukryta Zawartość

Z jednej storny to imponujace i godne podziwu, ale nie jestesmy przeciez Arabia Saudyjska.

W moim rodzinnym miescie gdzie w tym roku mialy miejsce 45 miedzynarodowe warsztaty jazzowe nie ma ani jednego instrumentu tej klasy.

Sala i owszem jest wyremontowana i dobrze wyposazona, ale wszystko , co dyrekcji domu kultury ( i warsztatow jednoczesnie, wspieranych przez PSJ) udalo sie uzyskac z ministerstwa to porzadna yamaha.

Czlowiek tak patrzy , porownuje i zadaje sobie pytanie - ciekawe jaki walek stoi za tymi 3 steinwayami w Lubaczowie.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Zaden walek Marslo, znam dyrektora ktory to zalatwial, to moj kolega, ma chlop poprostu charyzme jest znany w PL w roznych towarzystwach jazzowych staral, sie staral, az dostal kase. A ze szkola imieniem Komedy to mieli ambicje aby sie pokazac wiec sypneli kasa. To wszystko!

A myslisz ze tylko on sie stara?

Naiwny jestes, bez ukladow w ministerstwie nawet cwierci by tego nie dostal.

Pytanie o spoleczna uzytecznosc tego wydatku na 3 topowe fortepiany i sale jak z bajki jest retoryczne przeciez. Na marginesie, przekaze to info do naszego dyra, zeby sie nie dawal dymac, jak mu w ministerstwie kolejny raz powiedza , ze brak srodkow.

Konto w trakcie usuwania

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Te trzy topowe fortepiany to wyglądają na kolejne Stasia fantazje, w podanym przez Stasiopa linku jest mowa tylko o jednym "...upoważnienia całej Rady Pedagogicznej szkoły zakupiono fortepian koncertowy STEINWAY & SONS model D-274 za ponad 415 tysięcy złotych. ..."

Pomijam już fakt, że miałyby być trzy Steinway'e na miejscowość liczącą raptem 12000 mieszkańców, jakiś cud na rzeszowszczyźnie- obrodziło w Lubaczowie geniuszami fortepianu.

Tez tak przeczytalem , ale sadzilem, ze kolega ma bardziej precyzyjna wiedze, bedac na miejscu.

Jesli jest jeden, a Stasiu pisze o trzech, to.....nie mozna sie nie zgodzic z przedmowca.

Konto w trakcie usuwania

I to jest właśnie to co miśki lubią najbardziej! Trzy Steinway'e w Lubaczowie! Pięknie! Najlepiej, jakby zamówił dyrektor jeszcze ze cztery Faziole i ze trzy Bosendorfery - wszystko w wersji Grand Concert! Rozumiem, że po takim steinwayowskim upgradzie absolwenci tej szkoły, to wybitni piosenkarze i pianiści!

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

Panowie, dajcie już spokój wzajemnym utarczkom - szkoda fajnego wątku na osobiste przepychanki.

Stop PRZEMOCY !!!

Magnepan...i kto to mówi? Na Przystanku Woodstock byłeś czy jak...?

Pozdrawiam

Tak sie zlosliwe sklada ze wystarczy wpisac w google, obecnie szkola muzyczna ktora konczylem ma 3 Steinwaye i nowoczesna sale koncertowa :D Gdyby bylo widac tylko jeden fortepian na zdjeciach dodam ze reszta jest pod scena sa tam specjalne zapadnie.

No to się chyba Stasiop ... zapadł

robią

fabrykę.

Oj, naiwny, naiwny, naiwny,

Jak dziecko we mgle,

Jak goliat na pchle,

Mól w otchłani wód,

Który liczy wciąż na cud.

Czlowiek tak patrzy , porownuje i zadaje sobie pytanie - ciekawe jaki walek stoi za tymi 3 steinwayami w Lubaczowie.

Nie będę się zagłębiał w szczegóły budżetu CEA i programów ministerialnych, ale proszę osoby poważne o niewypowiadanie się n.t. spraw, których nie znają, chyba, że to ma stać się normą na tym forum......

Szkoła w Lubaczowie jest - jest b. znana w środowisku muzycznym, świetnie wyposażona, po remoncie itp..

Wałki to ma na głowie rano pani woźna, kiedy szykuje się do pracy;-)

Faziole i ze trzy Bosendorfery - wszystko w wersji Grand Concert! Rozumiem, że po takim steinwayowskim upgradzie absolwenci tej szkoły, to wybitni piosenkarze i pianiści!

Ta high-Endowa, zwłaszcza cenowo firma to Fazioli, a Bosendorfery koncertowe to Imperiale;-)

"Wybitni piosenkarze" z reguły nie dotykają tak skomplikowanych urządzeń i nie ma to nic do rzeczy.

Akurat Staszek tym razem nie fantazjował;-(

porzadna yamaha

To również b. dobre instrumenty.

A żeby coś uzyskać ze środków budżetowych, to się trzeba nieźle postarać;-)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Akurat Staszek tym razem nie fantazjował;-(

Wit-told chcesz przez to powiedzieć, że rzeczywiście w Lubaczowie mieli dotychczas dwa Steinway'e a teraz dyrekcja szkoły zdecydowała się na zakup trzeciego nowego ???

obecnie szkola muzyczna ktora konczylem ma 3 Steinwaye i nowoczesna sale koncertowa

Jeżeli faktycznie kończyłeś tą szkołę to szczerze Tobie gratuluję.

Ja kończyłem zwykłą podstawówkę w Gdańsku ale za to wybudowaną ze składek funkcjonariuszy MO i SB.

Nawet swojego patrona mieliśmy , takiego SB-ka płk. Borkowskiego.

To nie jest żart, tylko komunistyczna rzeczywistość ;(

proszę osoby poważne o niewypowiadanie się n.t. spraw, których nie znają,

No wlasnie dlatego , ze sie nie znaja, zastanawiaja sie, jak w kraju , w ktorym drastycznie brakuje pieniedzy na sfere kultury i nauki, szkola muzyczna w 12 tysiecznym miescie otrzymuje dotacje na 3 bardzo drogie instrumenty i sale , ktorej wystroj budzi kazde dowolne skojarzenie za wyjatkiem ograniczen budzetowych.

Jestem czlonkiem lozy patronow pewnego zacnego teatru od prawie 25 lat w jednym z najwiekszych polskich miast , wspieram rowniez warsztaty jazzowe w moim miescie i wiele innych dzialan w zakresie edukacji , sportu i kultury i nie rozumiem, skad takie dysproporcje w podziale srodkow. Filharmonia w Szczecinie, sala koncertowa w Zabrzu - rozumiem. Kilka ladnych milionow na nawet bardzo zacna szkole muzyczna w malym miasteczku - nie rozumiem.

Konto w trakcie usuwania

Nie wiem ile mieli wcześniej i jakich fortepianów, ale coś niecoś o tej szkole i środkach na kulturę...

Ale to nie w temacie, więcej na priv. jeśli jest potrzeba..

Tez tak przeczytalem , ale sadzilem, ze kolega ma bardziej precyzyjna wiedze, bedac na miejscu.

Jesli jest jeden, a Stasiu pisze o trzech, to.....nie mozna sie nie zgodzic z przedmowca.

Jest trzy, duzy sredni i maly ;)

No wlasnie dlatego , ze sie nie znaja, zastanawiaja sie, jak w kraju , w ktorym drastycznie brakuje pieniedzy na sfere kultury i nauki, szkola muzyczna w 12 tysiecznym miescie otrzymuje dotacje na 3 bardzo drogie instrumenty i sale , ktorej wystroj budzi kazde dowolne skojarzenie za wyjatkiem ograniczen budzetowych.

Jestem czlonkiem lozy patronow pewnego zacnego teatru od prawie 25 lat w jednym z najwiekszych polskich miast , wspieram rowniez warsztaty jazzowe w moim miescie i wiele innych dzialan w zakresie edukacji , sportu i kultury i nie rozumiem, skad takie dysproporcje w podziale srodkow. Filharmonia w Szczecinie, sala koncertowa w Zabrzu - rozumiem. Kilka ladnych milionow na nawet bardzo zacna szkole muzyczna w malym miasteczku - nie rozumiem.

To ściana wschodnia może to fundusze EU ?

Chociaż raczej nie, ze względu jak się tam głosują.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Użytkownik marslo dnia 15.08.2015 - 19:29 napisał

Jest trzy, duzy sredni i maly ;)

Stasiop, w poniedziałek po prostu zatelefonuję do dyrekcji tej szkoły muzycznej w Lubaczowie i uzyskam informacje na temat posiadanych przez nich fortepianów jeśli okaże się, że piszesz prawdę to będę pierwszym, który Cię publicznie przeprosi za bezpodstawne oskarżenia o fantazjowanie (choć w dalszym ciągu mam poważne wątpliwości, Twoja fantazja bowiem wydaje się nie mieć granic).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.