Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie za wsparcie duchowe...

Wróciła ochota na słuchanie muzy , znaczy się ma się ku lepszemu ;)

A w temacie mogę tylko napisać ,że ostrzegam wszystkich przed sieciówkami Harmonixa MM ... bo uzależniają jak cycki 20 -latki ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dzięki Panowie za wsparcie duchowe...

Wróciła ochota na słuchanie muzy , znaczy się ma się ku lepszemu ;)

A w temacie mogę tylko napisać ,że ostrzegam wszystkich przed sieciówkami Harmonixa MM ... bo uzależniają jak cycki 20 -latki ;)

Dalej masz gorączkę ...cycki 20 latki ...majaczysz jeszcze ;)

Dalej masz gorączkę ...cycki 20 latki ...majaczysz jeszcze ;)

tak podepchne do góry bo mi się coś przypomniało w związku... :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 3 tygodnie później...

Robert (Palton) jak już przyznajesz mi jakieś punkty karne to bądź łaskaw chociaż napisać jakiego konkretnie wpisu dotyczą.

Dziękuję.

Też bym chciał się tego dowiedzieć,bo także dostałem za wpis nie na temat.

Tyle tylko,że za coś takiego to trzeba by "zapunktować" 90% wpisów w każdym wątku ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Stefan masz absolutną rację.

Wzmacnianie produktów , wciskanie ciemnoty ludziom jak widać nikomu z moderacji nie przeszkadza.

Ale jak napiszesz raz na jakiś czas na ten temat mocniejsze słowa ,bo po prostu tak po ludzku "wkurw cię bierze" to dostajesz od moderacji w ryj.

Może właściciele powinni przekształcić ten "amatorski "portal społecznościowy w portal ogłoszeniowy.

Nasrali wątków o Lampizatorze jak głupi gnoju.

Czemu to ma służyć ?

Żenada ... ;(

Moderacji nic nie przeszkadza,

no chyba,że upomnisz się,by nie daj Boże coś zrobili z tym chlewem ;)

To wtedy wlepią Ci punkty,żebyś nie zapomniał kto tu jest najważniejszy.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Robert (Palton) jak już przyznajesz mi jakieś punkty karne to bądź łaskaw chociaż napisać jakiego konkretnie wpisu dotyczą.

Mnie Palton nie potrafil wytlumaczyc, ale szybko zabanowal jakis czas temu na miesiac, zdaje sie ze byl to wpis w watku Elberotha, wiec na drazliwej ziemi ;'))

UWAGA OSZUST !

Chciałbym wszystkich czytających ten portal przestrzec przed oszustem z ebay.

Zakupiłem u tego typa drogie lampy Amperexa, które okazały się być bezwartościowym złomem.

Poniżej link do sklepu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

UWAGA OSZUST !

Zakupiłem u tego typa drogie lampy Amperexa, które okazały się być bezwartościowym złomem.

Poniżej link do sklepu :

Ukryta Zawartość

Pewnie gość ma super skalibrowany tester do lamp ?

:)

Ukryta Zawartość

UWAGA OSZUST !

Poniżej link do sklepu :

Ukryta Zawartość

Jarku dlatego w każdej naszym produkcie używamy najlepszych lamp które są dostępne z nowej produkcji. Te cale nosy srosy są przereklamowane :)

Ukryta Zawartość

Jarku dlatego w każdej naszym produkcie używamy najlepszych lamp które są dostępne z nowej produkcji. Te cale nosy srosy są przereklamowane :)

Marcin delikatnie ujmę to tak : nie bardzo wiesz o czym piszesz :)))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jarku dlatego w każdej naszym produkcie używamy najlepszych lamp które są dostępne z nowej produkcji.

A jakie są najlepsze ecc88 z bieżącej produkcji?

Te cale nosy srosy są przereklamowane :)

Nie są przereklamowane tylko coraz trudniej o uczciwych sprzedawców.

Lampy, o których pisze Jarek nie trzymają parametrów pomiarowo, a ponadto nieprawdopodobnie mikrofonują. Spotkałem już lampy mikrofonujące, ale takich jak te jeszcze nigdy.

Pmcomp na tym forum też opisywał złe doświadczenie z tym sprzedawcą i podobną sytuację - lampy nie trzymały deklarowanych parametrów.

Co do pytania o dobre lampy z bieżącej produkcji, to na prawdę dobrze brzmią Genalex Gold Lion ECC88. To oczywiście tzw. "reissue", co w tym przypadku jest o tyle humorystyczne, że pod marką Gold Lion nigdy nie było lampy ECC88.

U mnie ta lampa grał ładnym, nasyconym i zrównoważonym brzmieniem i jest w miarę cicha, nawet w stopniu MC.

Nie są przereklamowane tylko coraz trudniej o uczciwych sprzedawców.

Masza znani i uczciwi dealerzy już dawno się wyprzedali z prostej przyczyny NOS-ów już nikt nie produkuje.

Jeżeli chodzi o Ebay to sa dwie zasady :

1. trzeba wiedzieć dokładnie co się chce kupić

2. trzeba znaleść kogoś kto nie wie co sprzedaje

Potem jest już z górki :)

Lampy, o których pisze Jarek nie trzymają parametrów pomiarowo, a ponadto nieprawdopodobnie mikrofonują. Spotkałem już lampy mikrofonujące, ale takich jak te jeszcze nigdy.

Pmcomp na tym forum też opisywał złe doświadczenie z tym sprzedawcą i podobną sytuację - lampy nie trzymały deklarowanych parametrów.

...

Ten gość deklaruje czasami deklaruje 140% emisji ;) jezeli ktoś w to wierzy to prosze bardzo. Po kupnie obowiązkowo powierzyć i jak w rzeczywistości bedzie 110% to i tak tylko sie cieszyć.

Jak Jarek kupił lampy, z tego co pamietam Amprexy Cca, które nie trzymaja parametrów to przecież moze sprzedającemu otworzyć spór i po temacie.

----------------------------------------------------

Nie wiem kto Jarkowi składał deklarację odkupienia, ale wydaje mi się, że trzeba rozgraniczyć kwestię tego, że lampa się brzmieniowo podoba lub nie, od tego, że jest niesprawana technicznie.

Gdyby nie ten "drobny problem" lampki te sam chętnie bym nabył - pod tym względem Jarek zaproponował ofertę bardzo fair.

Ja poprosiłem Jarka o możliwość posłuchania i u mnie charakter tej lampy wypadł rewelacyjnie. Niestety lampa od początku (pograły u mnie ok 2-3h) strasznie mikrofonuje, co świadczyć może o tym, że sprzedawca nie sprawdzał jej "odsłuchowo", albo sprawdzał i mimo to wystawił na sprzedaż.

Myślę, że warto wrócić do definicji pojęcia NOS, to mają (powinny) być lampy nowe, a nie przechodzone, które "ledwo prawie trzymają emisję" jak nowe.

W kontekście licznych problemów z NOSami (u mnie jest 20 "małych" lampek) rozumiem tych, którzy odpuszczają temat i starają się wybierać spośród lamp z bieżącej produkcji. To jest jakiś kompromis, ale ważna jest też jako taka niezawodność i dostępność.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

UWAGA OSZUST !

Poniżej link do sklepu :

http://stores.ebay.de/WEGE-High-Fidelity?_trksid=p2047675.l2563

Zgłoś niezgodność lub wadę do ebay . Gość ma obowiązek przyjąć zwrot.

Jak będzie się migał to ebay blokuje mu równowartość towaru na jego koncie pay pal .

To zaleta ebay , w przeciwieństwie do np. Alledrogo;)

Z NOS ami czasami tak bywa ...zresztą nowe lampy też często padają .

Marcin , nowe lampy teź padają ..mnie kiedyś Electo Harmonix KT88 padł po 30 godzinach...

Problemem może być to, że od zakupu minęło kilka tygodni i sprzedawca może argumentować, że wysłał lampy nowe, a w międzyczasie uległy one zużyciu.

Czy w ciągu kilku tygodni lampy przewidziane na 5.000-10.000 h (CCa) mogą zjechać z deklarowanych 19.7/19.8 mA dla każdej z lamp na 16.5/13.5 mA przy jednej i 12.0/11.2mA przy drugiej, to kwestia dyskusyjna. Lampa NOS powinna oscylować wokół solidnych 15.0 mA. Poza tym lampy te potwornie mikrofonują, a to też chyba świadczy to tym, że coś z nimi jest nie tak.

Kiedy dostałem od Jarka lampy i zorientowałem się, że z nimi jest coś nie tak od strony technicznej, skontaktowałem się ze sprzedawcą na ebayu i najpierw szedł on w zaparte, że lampy te na pewno nie mogą mikrofonować, bo są takie super duper selekcjonowane, a potem jak mu napisałem, że jednak mikrofonują, to napisał, że to na pewno wina mojego przedwzmacniacza i użytych w nim "tanich rezystorów". Co ciekawe na tych "tanich rezystorach" żadne inne lampy, które mam nie mikrofonują.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie mam tanich rezystorów w DACu i też jest potworne mikrofonowanie.

Słucham sobie obecnie na tej lepszej właśnie w DACu i oprócz tego nieszczęsnego mikrofonowania przy nawet lekkim puknięciu w obudowę DACa, barwa tej lampy u mnie jest powalająca.

Te lampy grają fantastycznie tylko weź i kup je za tyle kasy żeby nie trafić na sprzedawcę kanciarza.

Mam dokładnie te same spostrzeżenia. Lampka zagrała u mnie zjawiskowo. Łączy najlepsze cechy wszystkich innych lamp w jedną świetną lampę, tylko co z tego skoro technicznie to trup.

Popieram,pewnie masz na mysli EML labs?:)

D-getter gra zjawiskowo ale trzeba się uzbroić w cierpliwość przy zakupie. Jest parę innych które mu nie ustępują dźwiękowo a są dużo łatwiejsze do upolowania. Mam w domu i DG i wczesne BB nie wiem czy warto iść w ryzyko DG cena i dostępność. Polecam Brimary ale orginalne.Jeszcze jedno dla mnie Amperex Cca to rzecz lekko abstrakcyjna czytaj podejrzana coś co Sly by określił jako Audi Mondeo. Mało tego już nawet dane było mi widzieć D-getter Cca co dla mnie brzmi jak Ford Testarossa.

Rozumiem też Marcina który uważa "pliszkowo" swoje lampy za najlepsze ale nazywanie przez niego NOS srosami to już przegięcie pały.

Marcin dla Ciebie najlepsze z racji tego że jesteś producentem sprzętu audio znaczy najlepsze z obecnie dostępnych i nic więcej.

Dla mnie najlepsze znaczy najlepsze brzmieniowo z kiedykolwiek produkowanych a to duża różnica niestety.Tylko że ja jestem pasjonatem a nie producentem.

Poruszasz tu ciekawy temat czy w ogóle istniały CCa robione przez Amperexa.

Gdyby to było tylko twierdzenie gościa z Ebaya, to byłaby to sprawa wątpliwa.

Dla mnie wiarygodnym katalogiem różnych odmian lamp jest:

Ukryta Zawartość

I tutaj wspomniane są pod marką Amperexa "Cca Philips Holland made for Valvo (ultra premium 6DJ8/6922) RARE yellow labels, gold pins."

Czy oferowany na Ebayu lampy to były faktycznie CCa? A to o tyle ciężko stwierdzić, że miały zmyte (lub nigdy nie miały naniesionych) wszystkie napisy. Jedynym potwierdzeniem, że wyprodukowano je faktycznie w fabryce Amperexa w Holandii był wytrawiony kod z literą delta, wskazujący na fabrykę Heerlen i 1958 rok produkcji.

Dociekałem tej kwestii u sprzedawcy, ale tłumaczenie było dość mętne.

Co do porównań to te (domniemane) CCa z D-getterem od Jarka i Amperexy Bugle Boye z D getterem od maszy grają jednak trochę inaczej. Tzn. CCa jest klasą samą w sobie -transparentność, dokładność, niesamowite zrównoważenie w całym paśmie, naturalność barwy, rozdzielczy i dokładny bas, holografia sceny z ładnymi planami, wybrzmienia, aura pogłosowa itd.). Z żadnej innej lampy nie było takiego poczucia realizmu z winyla u mnie jak z tej. Ergo sam Amperex D-getter nie jest jeszcze kluczem do pełnego sukcesu.

Ukryta Zawartość

Jakoś tak koledzy nie rozumieją producentów którzy wiedzą że u klienta cena czyni cuda.Dostarczony produkt jest niejako wyjściowy jak auto bez klimy i szyberdachu. Inne cymesy są przeważnie za dopłatą.Błąd w audio polega na tym że producenci także z lampami puszczają klientów samopas!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Poruszasz tu ciekawy temat czy w ogóle istniały CCa robione przez Amperexa.

Gdyby to było tylko twierdzenie gościa z Ebaya, to byłaby to sprawa wątpliwa.

Dla mnie wiarygodnym katalogiem różnych odmian lamp jest:

Ukryta Zawartość

I tutaj wspomniane są pod marką Amperexa "Cca Philips Holland made for Valvo (ultra premium 6DJ8/6922) RARE yellow labels, gold pins."

Czy oferowany na Ebayu lampy to były faktycznie CCa? A to o tyle ciężko stwierdzić, że miały zmyte (lub nigdy nie miały naniesionych) wszystkie napisy. Jedynym potwierdzeniem, że wyprodukowano je faktycznie w fabryce Amperexa w Holandii był wytrawiony kod z literą delta, wskazujący na fabrykę Heerlen i 1958 rok produkcji.

Dociekałem tej kwestii u sprzedawcy, ale tłumaczenie było dość mętne.

Co do porównań to te (domniemane) CCa z D-getterem od Jarka i Amperexy Bugle Boye z D getterem od maszy grają jednak trochę inaczej. Tzn. CCa jest klasą samą w sobie -transparentność, dokładność, niesamowite zrównoważenie w całym paśmie, naturalność barwy, rozdzielczy i dokładny bas, holografia sceny z ładnymi planami, wybrzmienia, aura pogłosowa itd.). Z żadnej innej lampy nie było takiego poczucia realizmu z winyla u mnie jak z tej. Ergo sam Amperex D-getter nie jest jeszcze kluczem do pełnego sukcesu.

OK z dostępnych danych wynika że jako pierwszy symbolu Cca użył Siemens w katalogu 1962-63 to jest raczej pewne i była to selekcjonowana E88CC.Teraz wiadomo że ECC88 D-getter był robiony w latach 1956-59 i miał kod 3 literowy a od 1960 wszedł kod 4 literowy i O-getter. Wnioski wyciągnij sam :)

Aha i pierwsze D-getter miały kod malowany na górze bańki albo między pinami potem pojawił się wytrawiany na boku.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nigdzie nie mogę znaleźć w internecie zdjęcia Amperexa CCa z napisami.

Nie jest to 6DJ8 z d-getterem bo ma inna budowę.

Są za to Amperexy 6922 z d-getterem ale nie mam bezpośredniego porównania.

Może jest tak, że te CCa Amperexy to jedynie wymysł handlarzy?

Lampy Jarka mają charakterystyczne dla Amperexa szwy na bańce ale Siemensy tez je mają. Może to rebrandowany Siemens?

czy ktoś widział Amperexa CCa z napisami?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.