Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Przez kilkanaście godzin puszczali tylko ten jeden utwór?

Wyglada na to ze ten kawalek maja ulubiony, kolejny film i znowu to samo to jakies deja-vu normalnie ;)

Jest jeszcze jeden filmik z tym samym systemem i tez ta sama muzyka.

Wydaje mi sie ( ale tego juz nie jeste pewien ) ze jak bylem w tym pokoju w tym roku to tez lecial ten sam utwor. ;)

Na duza tez niekorzysc samego TotalDAC-a przemawiaja te dwie prezentacje w Monachium.

To jest chyba ubiegloroczna przezntacja , bo w tym roku kable Bibacord, wzmaki Engstrom i Engstrom oraz Total Dual dac graly z Kawero Chiara i to byl jeden z moich wyborow, nawet zainteresowalem sie wzmakami i korepsondowalem z firma .

Konto w trakcie usuwania

Wyglada na to ze ten kawalek maja ulubiony

Pewnie,że mają jakiegoś hita,to normalne.

I Twój pech,że nie można znaleźć czegoś innego :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

bo w tym roku kable Bibacord, wzmaki Engstrom i Engstrom oraz Total Dual dac graly z Kawero Chiara i to byl jeden z moich wyborow,

Mariusz wybacz ale ja naprawde nie wiem co Ty widziales w tym systemie, brak rozdzielczosci na maksa tam byl. Dla mnie porazka wystawy

I Twój pech,że nie można znaleźć czegoś innego :)

A ja uwazam ze mi sie poszczescilo wlasnie bo to dosc wyraznie pokazuje jakosc systemu a posrednio DAC-a.

Barwe, szczegolowosc, precyzje, szlachetnosc dzwieku, wypelnienie.

Tak to pamietam.

Ja w ogole to jestem fanem glosnikow Kawero Chiara, jeszcze ich zle grajacych nie slyszalem a z lampami bylo duzo bardziej w moim guscie. niz z ss na AS.

Konto w trakcie usuwania

szczegolowosc, precyzje

???

Obawiam sie Mariusz ze mamy jednak zupelnie inne gusta :(

No ale sorki, co jak co, ale precyzji i szczegolowosci to tam nie bylo wcale. Zreszta to nie tylko moja opinia ;)

Roznice sa naturalne i wcale mnie nie dziwia. Stasiu uznal zestaw mbl za dzwiek wystawy, na mnie nie zrobil sonicznie wrazenia zaden z dwoch prezentowanych zestawow, a jak juz to ten tanszy.

Roznych rzeczy szukamy w muzie.

W tym roku na AS MBL z kolei mi sie spodobalo.

Prosze nie brac moich opinii za jakas wskazowke, sluchac trzeba i warto samemu.

Konto w trakcie usuwania

tasiu uznal zestaw mbl za dzwiek wystawy, na mnie nie zrobil sonicznie wrazenia

Po przemysleniu sprawy to chyba jednak bardziej podobal mi sie ten gramiak drewniany z jonofonami, nie pamietam nazwy. A z tego co wiem, Mariuszowi tez sie podobal wiec jest jakas wspolna plaszczyzna porozumienia sonicznego...Z wielu pokoi razem tez wychodzilismy spojnie okreslajac dzwiek jako malo ciekawy wiec...No ale sorki prezentacja z totaldacem dla mnie zupelnie nieudana. Chociaz bylo czuc potencjal zrodla troche, to jednak calosciowo jak dla mnie cienko.

Tak to bylo ciekawe audiofilskie przezycie, wracalismy tam. 2 razy.

Glosniki Acapella, nazwe gramiaka mam gdzeis, ale mi ucieklo.

Juz mam, to gramiak rowniez Acapella, jego nazwa to Laudatio.

Konto w trakcie usuwania

Moim zdaniem upraszczasz Sylwek, potrafi pieknie zagrac, ale wnioskow ostatecznych nie ma co wyciagac.

Wystawy to jest jedna z fajniejszych rzeczy w tym hobby - mozna pogadac z konstruktorami czy pasjonatami, potem juz siedzimy w swoich pieczarach a na wystawach jest kontkat z rownie zakreconymi , to mile.

Konto w trakcie usuwania

Mylisz dwie zupełnie różne kwestie. Piszesz, że miło się spotkać, pogadać itd i to jest prawda. Ale to nie ma nic wspólnego z odsłuchami. Co wystawa to tak sprzeczne opinie i wrażenia, że jedynym wnioskiem jest iż odsłuchy tam są bez sensu! Jak to może być, że roku temu Audio Tekne było super, a w tym roku porażka? Jak to jest możliwe, że w Monachium np Magico grają słabo, a potem w innym miejscu jest bardzo dobrze. Takich przykładów jest dużo.

Tak bywa , to prawda, ale kazdy doswiadczony audiofil traktuje wystawy jako wstep do ewentualnej blizszej znajomosci ze sprzetem a nie ostateczne kryterium.

Tak czy inaczej bywaja zarowno spektakularne sukcesy , jak i porazki na wystawach. Jest to tez miejsce , gdzie mozna posluchac sprzetow , ktorych nigdy w domu sie miec nie bedzie, jak chocby wyzej wspomniany Acapella Laudatio TT.

To poszerza audiofilskie horyzonty.

Na marginesie trzy fotki z Monachium : 1- z gramiakiem, o ktorym mowa,2- zestawem dla autora watku - zeby bylo na temat - Metronome z glosnikami Kharma :) oraz 3- zestaw, o ktory sie ze Stasiem spieramy,

Calkiem zapomnialbym o Ani na swieta !

Specjalnie dla niej - Zepter :)

Pucio- Pucio :)

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Specjalnie dla niej - Zepter :)

Pucio- Pucio :)

Mariusz napisz jak ten Total Dac sprawdził się u Ciebie i ... czy udało się Tobie w ogóle go uruchomić bez pomocy P.Vincenta ;)

Możesz spróbować również PCM z płyty CD czy tylko te Twoje plikowe suchary hajresy ?

P.S.

Święta już tuż , tuż ugotuj więc coś dobrego żonie na Twoim Zepterze ;)

Ja bardzo lubie pcm z plyt cd, ale zripowanych.

Nie moge podac sygnalu z napedu cd na zewnetrzny dac.

Bardzo wiele moich ulubionych plyt to 16/44,1.

Przejrzalem instrukcje, wystarczy wybrac nr 4 na pilocie jako wyjscie cyfrowe usb i powinno zagrac.

W teorii prosto, okaze sie w praniu czy rzeczywiscie.

Konto w trakcie usuwania

Nie moge podac sygnalu z napedu cd na zewnetrzny dac.

To wyjście S/PDIF BNC nie działa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość cybant

(Konto usunięte)

Marslo

Jak się Tobie sprawdza pod gramiakiem platforma PAB?............czy posiada ścisłą dedykację pod gramofon?

Czyżbyś sugerował , że masowego gramofonu nie można umieszczać miękko zawieszonych platformach?

Też o tym słyszałem .

To jest wg mojej wiedzy wejscie cyfrowe z transportu zewnetrznego na dac.

Ta cala gorna sekcja to sa rozne wejscia cyfrowe, korzystalem i z aes/ebu i bnc i na stale z usb.

Sorry , autokoretka po sprawdzeniu, to jest rzeczywiscie output spdif.

Czlowiek sie uczy cale zycie:)

Czyli teoretycznie powinienem moc podac sygnal z transportu cd/sacd na zewnetrzny dac, nigdy tego nie probowalem z La fontaine.

Nie na darmo nazwali ja music center.

Konto w trakcie usuwania

Czyżbyś sugerował , że masowego gramofonu nie można umieszczać miękko zawieszonych platformach?

Też o tym słyszałem .

Po dyskusjach z Wladkiem Skrzypczakiem zdecydowalem sie na taka dedykowana do gramiaka platforme z brzozowej sklejki, ktora sie sprawdzila na jednym z AS.

Nigdy tego nie zalowalem ale tez nie probowalem innych platform.

Jest duzo lepiej, niz na golym stoliku, to mi wystarcza, stopki mosiezne na szwedzkich lozyskach.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Po dyskusjach z Wladkiem Skrzypczakiem zdecydowalem sie na taka dedykowana do gramiaka platforme, ktora sie sprawdzila na jednym z AS.

Nigdy tego nie zalowalem ale tez nie probowalem innych platform.

Jest duzo lepiej, niz na golym stoliku, to mi wystarcza, stopki mosiezne na szwedzkich lozyskach.

Sam jestem ciekawy jak to faktycznie jest ...

Czytałem , że ciężkie gramofony powinny stać na takim samym podłożu.

Może ktoś ma takie doświadczenia.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czlowiek sie uczy cale zycie:)

A zdążysz jeszcze ? ;)

Czyli teoretycznie powiniem moc podac sygnal z transportu cd/sacd na zewnetrzny dac, nigdy tego nie probowalem z La fontaine.

Zaryzykował bym stwierdzenie ,że możesz nawet spróbować zrobić to praktycznie ;)

Masz napęd VRDS i nigdy nie próbowałeś go jako transportu płyt CD na zewnętrznego dac - a ?

Po dłuższym zastanowieniu może lepiej nie próbuj bo jeszcze zmienisz zdanie co do plików ;)

P.S.

To co Ty podłączyłeś do Metronome C8 ?

Tylko Aurendera ?

Mariusz napisz jak ten Total Dac sprawdził się u Ciebie i ... czy udało się Tobie w ogóle go uruchomić bez pomocy P.Vincenta ;)

Możesz spróbować również PCM z płyty CD czy tylko te Twoje plikowe suchary hajresy ?

P.S.

Święta już tuż , tuż ugotuj więc coś dobrego żonie na Twoim Zepterze ;)

W kuchńi to ja jestem od zmywania i od smieci:)

No i wino moge otworzyc...

Co do tego vrds to na pewnotrzeba bedzie sprobowac, sam jestem ciekaw wynikow.

Gdyby nie kolega paavloff, w ogole bym na to nie wpadl:)

A zdążysz jeszcze ? ;)

Zaryzykował bym stwierdzenie ,że możesz nawet spróbować zrobić to praktycznie ;)

Masz napęd VRDS i nigdy nie próbowałeś go jako transportu płyt CD na zewnętrznego dac - a ?

Po dłuższym zastanowieniu może lepiej nie próbuj bo jeszcze zmienisz zdanie co do plików ;)

P.S.

To co Ty podłączyłeś do Metronome C8 ?

Tylko Aurendera ?

Tak , tylko w te strone tj z W 20 do Metronome po aes ebu i jesli dobrze pamietam przez Bada usb do spdif.

To drugie bylo u mnie lepsze jesli dobrz pamietam, musialbym przejrzec wczesniejsze posty w tym watku, zeby sie nie pomylic.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Co do tego vrds to na pewnotrzeba bedzie sprobowac, sam jestem ciekaw wynikow.

Ja już wiem jaki będzie wynik ;)

Karpia na święta już nie kupuj wystarczy ,że potem spojrzysz w lustro ;)

A zdążysz jeszcze ? ;)

Nauka w ''nowych''rzeczy w ''naszym wieku '' działa stymulująco nie wolno się poddawać

ja dlatego uczę się programowania i...........na razie nic nie działa:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.