Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego programu do odtwarzania używacie

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

Jest opcja ustawiania probkowania po cos, wiec ustawiam. Nie wiem czy bit perfect dziala prawidlowo zawsze, w przypadku regulacji glosnoscia z poziomu programu prawdopodobnie nie ma bitperfect. To jest kwestia programow, odtwarzaczy i jak one to przetwarzaja, wlasnie w przypadku regulacji poziomem wzmcnienia, cos sie zmienia.. rozumiem twoja intencje w prostym sposobie myslenia, ale mam wrazenie /z powodu braku wiedzy/ ze to nie jest jednak takie proste.

To jest bardzo proste. Albo masz bitperfect albo nie. Jeśli używasz kontroli głośności przed DAC to nie masz bitperfect. Po prostu.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

To jest bardzo proste. Albo masz bitperfect albo nie. Jeśli używasz kontroli głośności przed DAC to nie masz bitperfect. Po prostu.

To nie takie proste. Otóż w JPLAY możesz "używać kontroli głośności przed DAC" i mimo to, według autorów programów, masz "bit-perfect".

jplayv42.jpg

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

No tak. Tak powiedzieli twórcy jplay. Pozostaje mi wszystko odszczekać.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ładowanie plików do RAM nie ma żadnego wpływu na dźwięk, tylko stratą czasu.

Między procesorem a RAM są jeszcz 2 lub 3 inne cashe pamięci. Dużo szybsze niż RAM, i nic nie "pyka" i nie ma opóźnień

Uruchomiłem mpd na komputerze z 32MB RAM. Trudno tam coś załadować do RAM.

tak się troszkę podłącze bo padło hasło które mnie interesuje "Bit Perfect"

ma Linux-a Voyage + MPD do tego smartfona z aplikacją DroidMPD i tu moje pytanie jeżeli używam cyfrowej regulacji głośności w programie DroidMPD to ma Bit Perfect czy nie?

Nie. To nie jest już bitperfect. MPD "koryguje" strumień pcm i gran on ciszej. Jak sobie odpalisz jakiś edytor typu audacity to możesz sobie to sam poćwiczyć. MPD robi to jednak na zawołanie i sobie sterujesz tym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.