Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki Chord - czy znacie?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie. Dostalem jakas ksiazeczke-reklamowke. Potem pod wplywem tejze zajzalem co o Chordach-kabelkach pisza w magazynach. No i trzeba przyznac, ze wiecej niz entuzjastycznie, szczegolnie o interconnectach.

Czy ktos ma kable Chord i jakie sa Wasze opinie.

pzdrw

soso

PS

Chord od kabli nie ma nic wspolnego z Chordem od elektorniki.

https://www.audiostereo.pl/topic/10464-kabelki-chord-czy-znacie/
  • Redaktorzy

Wiem tylko, że brytole je po prostu kochają. Znakomite opinię, zwłaszcza o droższych modelach, ale te droższe wcale nie są szczególnie drogie. I ten wygląd, Anthem np...

Od prawie 10-ciu lat mam w swoim drugim systemie interkonekt Chord Cobra.

Wpasował mi się w system idealnie - ożywia cokolwiek nudnawego Marantza CD-72.

Ponieważ wiele lat już minęło od kiedy go nabyłem, więc nie bardzo jestem w stanie

dać recenzji prównawczej, ale pamiętam że grał dobrze ze wszystkimi innymi moimi

klockami i nie mogłem się do niczego przyczepić. Jako budżetowy kabelek bił na

głowę droższe od niego Monstery, ustępował wyraźnie tylko mojemu interkonektowi

no.1: unikatowemu DPA Black Slink, który jest po prostu fenomenalny.

W sumie: otwarty dźwięk, nic nie wycina, niczego też nie łagodzi na siłę.

Zdecydowanie polecam do mniej wysublimowanych systemów!

Dzieki za wpisy.

W sumie dobilo mnie co innego - niemieckie Stereoplay wklada cabelki Chorda w swym rankingu pomiedzy dwa razy drozsze innych renomowanych firm. No i to mnie troche zastanowilo. Review uzytkownikow z USA sa takze entyzjastyczne co w przypadku ocen kabli jest niemal ewenementem. Tak wiec zaczalem sie interesowac. Szczegolnie interconnecty wygladaja na warte uwagi choc kabelek do kolumn takze ma dobra prase. No i wszystko jest relatywnie tanie. Szkoda tylko, ze nie sa populrne w Polsce bo zasiegnalbym wiedzy u zrodel.

pzdrw

soso

*Dobilo mnie* bo o Chordach malo sie mowi i nagle po przeczytaniu ich ksiazeczki reklamowej i potam idac tym tropem roznych opinii okazuje sie, ze moze krecac sie w obrembie popularnych marek cos tracimy. A ceny a kontekscie ocen sa w przypadku Chorda bardzo atrakcyjne.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.