Skocz do zawartości
IGNORED

Tani DAT jako DAC do komputera.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to mam chyba pecha do tych Fiio. Najpierw po miesiacu w modelu D5 padlo mi Line Out (oczywiscie gwarncje gdzies zapodzialem), a wczoraj po odebraniu D3 okazalo sie ze kabel od zasialacza załamany i jak sie dotknie to odrazu rozłącza sie wszystko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do samego dziwieku moze byc. Szczegolnie wysokie sie poprawily. W porownaniu do tanigo CD playera Denona, akurat w tym przypadku 755AR jednak player i tak wyapda lepiej. Fiio ma troche stłamszoną srednice i nieco mało basu, ale mimo to, to dobre urządzenie za taka kwotę.

Ukryta Zawartość

?👈

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Fiio ma troche stłamszoną srednice i nieco mało basu, ale mimo to, to dobre urządzenie za taka kwotę.

Nieco więcej basu to ja znalazłem w Nostromo Wolf, ale to już blisko 750 złotych i wcale nie jestem pewny czy warto. ;)

Denonek 755AR nowy kosztowal ponad 2tyski i chodzi na PCM1702 wiec nie jest taki ostatni.

Co do FiiO to najbardziej poprawily sie wysokie, to slychac odrazu. Niestety srednica jest nieco wycofana.

?👈

Jak kiepskie musi być to Filo skoro naprawdę nijaki player Denona gra lepiej. Z g.. bata nie ukręcisz.

Takie bzdety to tylko z premedytacją można pisać. Dzisiaj koszt takiego D3 to ~140PLN. Nie będę się za FiiO bił :) ale Accu mógłbyś nie pieprzyć bez sensu.

Pozdrawiam.

... i przestań udawać mądrzejszego niż jesteś.

:]

A może to tylko kwestia wymiany tego, co masz aktualnie, na to - Sevenrods Dust Caps (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )?

Przeciez widzisz ze sa zatyczki juz!

Ukryta Zawartość

?👈

Takie bzdety to tylko z premedytacją można pisać. Dzisiaj koszt takiego D3 to ~140PLN. Nie będę się za FiiO bił :) ale Accu mógłbyś nie pieprzyć bez sensu.

Pozdrawiam.

... i przestań udawać mądrzejszego niż jesteś.

:]

Obrażać możesz chłopaków z podwórka jeśli sobie dadzą. Poniżej 140 PLN kupisz używanego Philipsa sprzewd potopu i daczek idzie się j...ć. Spójrz lepiej na to co sam piszesz i albo zacznij słuchać albo zamilcz na wieki.

Po co Ci DAC za 140 PLN? Myślisz że zabije dźwiękiem Twoje CD? Od karty zintegrowanej może grać lepiej ale niewiele. I tyle. Pisanie o możliwościach czegoś takiego to - delikatnie rzecz ujmując - nadużycie. Chyba że ktoś nie słyszał w życiu nic innego.

Po co Ci DAC za 140 PLN?

Napisalem jak wol w pierwszym poscie. Czy naprawde co niektorzy maja problem z rozumieniem czytanego tekstu? Chcialem tanim kosztem podniesc jakosc muzyki z PC i tyle. A ty mi najpierw wciskasz DATA za milion zlotych a potem DACa za dwa miliony. Nie potrzebne mi takie ustrojstwo do komputera co wyjasnialem sto razy. Ale nie, dalej swoje mielisz jak najety. Wiem ze sa drozsze urzadzenia i wiele lepsze, jak bede takiego potrzebowal to NAPISZE. Teraz mi ono nie potrzebne do PCeta.

?👈

Obrażać możesz chłopaków z podwórka jeśli sobie dadzą. Poniżej 140 PLN kupisz używanego Philipsa sprzewd potopu i daczek idzie się j...ć. Spójrz lepiej na to co sam piszesz i albo zacznij słuchać albo zamilcz na wieki.

Ja bym raczej nie porównywał rupieci z wystawki do nowego miniaturowego urządzenia DAC. Przecież też chodzi o wygodę w użytkowaniu i ergonomię a Ty wyskakujesz z wielkim klockiem... na co taki rupieć? Do puszczenia sygnału z kompa? Wystawić super CD na honorowe miejsce? Jeśli schować to raczej za duże.

Właśnie znalazłem na "zakupek.pl" :] reckę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W momencie jak kupowałem FiiO nie było tylu opinii co teraz. Można nawet sobie trochę "pomodzić" jak ktoś lubi.

Ukryta Zawartość

Obrażać możesz chłopaków z podwórka jeśli sobie dadzą.

Z nas dwojga to jedyną obrażającą osobą jesteś Ty. Obrażasz innych choćby takimi wypowiedziami.

Jak kiepskie musi być to Filo skoro naprawdę nijaki player Denona gra lepiej. Z g.. bata nie ukręcisz.

Poniżej 140 PLN kupisz używanego Philipsa sprzewd potopu i daczek idzie się j...ć. Spójrz lepiej na to co sam piszesz i albo zacznij słuchać albo zamilcz na wieki.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym raczej nie porównywał rupieci z wystawki do nowego miniaturowego urządzenia DAC. Przecież też chodzi o wygodę w użytkowaniu i ergonomię a Ty wyskakujesz z wielkim klockiem... na co taki rupieć? Do puszczenia sygnału z kompa? Wystawić super CD na honorowe miejsce? Jeśli schować to raczej za duże.

Przeciez nie chodzi o wypalanie ciagle plyt CD, tylko o jakiegos DACa. Mimo ze te FiiO nie jest majstersztykiem, to jakos swoje zadanie spelnia. Jezeli ktos tego uzywa jako podstawowego przetwornika to jego sprawa. Dla mnie jest za cienki, ale do komputera ktory tworzy tlo do codziennego zycia wystarczy.

?👈

Biorąc pod uwagę to jaki posiadasz sprzęt to raczej nie masz się czego wstydzić.

hehehe

;)

Powiem ci tyle ze DCD-3000 zjada tego Fiio na sniadanie jak to zwykli mawiac rozni ludzie. Domyslam sie ze Quantum 905, 907 jak 908 tez zapewne nie znasz wiec wybaczam ci twoja bufonade. Domyslam sie rowniez ze D3 robi u ciebie za podstawowe zrodlo, dlatego tak sie zbulwersowales, wiec pozostalo mi tylko ci wspolczuc. Zapewne SM80 tez nie slyszales wiec pozwol ze totalnie zignoruje twoje kolejne posty, bo nie jestes dla mnie zadnym kompanem do merytorycznej rozmowy. Myslalem ze jestes madrzejszy, ale jak widac sloma i totalny brak wiedzy wylazla z filcow szybciutko :)

?👈

Komiczny z ciebie człek :) Nic mi nie pozostaje tylko zdrowia życzyć. Bo co innego mogl bys napisac przyparty do muru? Tylko sztuczną pogardę. Na tyle cie stac... Żegnam. :) Kazdy czytający sam sobie wnioski wyciągnie z twej smiesznej osoby.

?👈

Właśnie znalazłem na "zakupek.pl" :] reckę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W momencie jak kupowałem FiiO nie było tylu opinii co teraz. Można nawet sobie trochę "pomodzić" jak ktoś lubi.

Ukryta Zawartość

Z nas dwojga to jedyną obrażającą osobą jesteś Ty. Obrażasz innych choćby takimi wypowiedziami.

Pozdrawiam.

zakupek.pl to z pewnością najbardziej profesjonalny portal recenzencki, mają nawet odpowiednią nazwę ;-) Z nas dwojga? To jesteś kobietą? Nie wiedziałem !

PS Ten starodawny Philips z wystawki roznosi daczka w każdą stronę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kukurydza uzywa D3 jako podstawowego zrodla i mysli ze wszystkie rozumy zjadl, bo ma DACa kosztem zwyklych spodni Made In Bangladesz, dlatego tak sie bulwersuje. Zakonczylem z nim rozmowe jak napisalem wyzej i zbanowalem w tym temacie, bo jak widac wyzej, jego wiedza wyczerpala sie w mig. Po raz kolejny zycze mu zdrowia i pociechy z D3.

Pozdr

?👈

Biorąc pod uwagę to jaki posiadasz sprzęt to raczej nie masz się czego wstydzić.

hehehe

;)

Tak dopiero zauwazylem ze nawet nie domysliles sie zeby wejsc w moj porfil i spojrzec co posiadam zeby moc cokolwiek komentowac, a z miejsca wszystko krytykujesz nie znajdac podstaw... pfff.

W zasadzie to cie odbanuje zebys mogl jeszcze poplakac, sam jestem ciekaw co tym razem naskrobiesz.

?👈

Tak, tak... nawrzucać i zbanować. Masz klasę i tej samej klasy sprzęt. To ostatni mój post w Twoim temacie. Nawet się cieszę, że dałeś mi możliwość pożegnania się z Tobą.

:D

Widziałem wcześniej co masz w opisie i właśnie dla tego tak napisałem a teraz dopiero potwierdziłem moje przypuszczenia, że jesteś najzwyczajniej tanim sprzedawczykiem hi-fi z wystawki na allegro. No nic, kolega Accu pewnie też (tylko, że robi w gaciach) :] więc nic dziwnego, ze te wszystkie "rupcie" walcują wszystko dookoła. Tym bardziej, że właśnie sprzedajesz te cuda.

Że też dałem się wciągnąć w tą śmieszną przepychankę z burakami.

Pozdrawiam.

Sam dałeś świadectwo tego kim jesteś i jak Cię wychowano. Ataki osobiste na każdym kroku i wmawianie komuś że jest handlarzem, sprzedawczykiem albo że to co ma jest szrotem z wystawki (nawet jeśli używka kosztuje 25 tyś PLN). Widzisz, ludzie dysponujący wewnętrzną mocą i siłą wielokrotnie większą od tej jaką jesteś sobie w stanie wyobrazić, wynikającą po części z filozofii jaką wyznają czy tej jaką na pewnym etapie swojego życia zrozumieli i zaakceptowali przyjmując do siebie, wolą się wycofać i nie wdawać się w żadne spory. Jesteś na tyle mało inteligentny że muszę Cię jednak poinformować że wszelkie bezpośrednie ataki w ich kierunku (te jawne w cztery oczy z użyciem obojętnych akcesoriów) grożą utratą życia (Twojego nie ich). Bowiem filozofia i przygotowanie jakie mają sprawia iż z jednej strony są ostoją spokoju a z drugiej śmiertelnym zagrożeniem. Każdemu takiemu nadętemu krzykaczowi rzucającemu na lewo i prawo obelgi i szukającemu zaczepki życzę spotkania z kimś takim w sytuacji zagrożenia. Ja sam zrobię dwa kroki w tył. Nie mam zamiaru wchodzić w spór z kimś kto niczego nie rozumie.

Tak, tak... nawrzucać i zbanować. Masz klasę i tej samej klasy sprzęt. To ostatni mój post w Twoim temacie. Nawet się cieszę, że dałeś mi możliwość pożegnania się z Tobą.

:D

Widziałem wcześniej co masz w opisie i właśnie dla tego tak napisałem a teraz dopiero potwierdziłem moje przypuszczenia, że jesteś najzwyczajniej tanim sprzedawczykiem hi-fi z wystawki na allegro. No nic, kolega Accu pewnie też (tylko, że robi w gaciach) :] więc nic dziwnego, ze te wszystkie "rupcie" walcują wszystko dookoła. Tym bardziej, że właśnie sprzedajesz te cuda.

Że też dałem się wciągnąć w tą śmieszną przepychankę z burakami.

Pozdrawiam.

:))) Co mi pozostało. Tylko pozałowac tego twego FiiO. Malo w zyciu slyszacles i tyle. Ja tez nie jestem mega osluchany, ale przynajmniej nie plete głupot jak nie mam o czyms pojecia. Tym sie roznimy. Kupiles kiedys ten badziew i myslisz ze jestes w nirvanie i Boga za nogi zlapales. Pozdrawiam serdecznie i na przyszlosc zycze wiecej sluchania, mniej teoretyzowania.

A, i sprawdz sobie dokladnie co sprzedaje, a co nie, bo znow manipulujesz rozmową co jest poprostu niesmacze mowiac delikatnie.

?👈

Pewnie byl by lepszy skoro nawet tani CD Player Denona brzmi lepiej. FiiO jak za ta kase jest OK, ale d... nie urywa. Sek w tym ze jest maly i wygodny w uzytkowaniu.

?👈

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Pewnie byl by lepszy skoro nawet tani CD Player Denona brzmi lepiej. FiiO jak za ta kase jest OK, ale d... nie urywa. Sek w tym ze jest maly i wygodny w uzyt

Denon znany jest i był z tego, że nawet w tańszych modelach CD wstawiał te same kostki, co w droższych, więc wyjścia analogowe często były niezłe. Po drugie o dźwięku decydują raczej opampy na wyjściu, a nie sam konwerter D/A. Warto wiedzieć, zanim z pogardą prychniemy na widok tego maleństwa, że chip WM8805 został też zastosowany np. w Arcam rDAC za 1500 zł oraz w Acousticbuoy DAC 2488 V.3 za 6 tysięcy dolarów. Porównywałem brzmienie FiiO z kilkoma DACami i owszem minimalne różnice byly, ale na pewno nie były warte wydania paru tysięcy więcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.