Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo tx sr-608 i do tego Eltax Discovery

crazybiker85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich . Ostatnio wpadl mi w rece taki zestaw . Dodam ze te eltaxy, to sa tylko frontowe glosniki i tak sa tez podpiete . I tu sie zaczynaja moje problemy poniewaz nie posiadam instrukcji do tego Ampli i nie wiem czy to wina glosnikow czy ja poprostu nie jestem w stanie tego ustawic aby w miare dobrze to gralo . A chodzi oto ze w zasadzie nie ma górnych czestotliwosci .Probowalem przestawiac rozne funkcje , mam ustawione stereo i do tego recznie ustawilem Equalizer . Ale niestety zamiast grac w pelnym zakresie to to poprostu dudni . Jako ze moja wiedza jest prawie zerowa w temacie, prosilbym o jakies sugestie . pozdrawiam

Witam,

na początek przywróć amplituner do ustawień fabrycznych,a później ustaw wszystko manualnie z pominięciem automatyki.

Koniecznie tez sprawdź czy nie masz uszkodzonych głośników wysokotonowych.

Pozdrawiam,

P.S.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam ,sprawa wyglada nastepujaco . Zresetowalem ampli , poustawilem recznie i dalej to samo . Wiec wzialem i sprawdzilem za pmoca baterii 1,5v czy te wysokotonowce zyja .... no i trzeszcza , wiec powinny byc ok . Nastepnie wzialem odpialem reszte glosnikow w kolumnach i puscilem na samych wysokotonowcach i dopiero przy prawie maksymalnej glosnosci ledwo cos tam slychac . Czy to moze oznaczac ze zwrotnice sa uszkodzone? Jak to sprawdzic? .Dodam ze te kolumny kupilem uzywane z allegro i mialy byc 100% sprawne .

sprawdz czy nie amsz ustawionegio bi amplingu. Wydaje mi sie ze on sie nie wyłacza przy zerowaniu ustawień.

sprawdz czy glosniki graja po wpieciu ich nie jako fronty a jako Bi-amping z tyłu. To sa podajze glosniki surround back.

• 5 tygodni później...

Witam , kolumny jednak okazaly sie uszkodzone . Tak ze wrocily do sprzedajcego , a na ich miejsce weszly Taga tav 606 v3. I tu jest moje kolejne pytanie , bo sluchalem ich z innym modelem Onkyo i dlatego postanowilem je kupic. I o ile na tamtym ampli wszystko gralo fajnie w stereo , tak u mnie brakuje niskich tonów . Cz ktos moze mi podpowiedziec jak ustawic ten moj ampli zeby to gralo bardziej dolem?

Wszystko fajnie ale do podlaczenia w Bi ampingu to musze miec przeciez drugi wzmacniacz, ktorego ja nie posiadam . Bas mam podbity do +10dB tak samo treble . Na equalizerze mam wszystko wszystko podbite maksymalnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.