Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za ok 5kzł do kolumn Zaph'a SR71 i zlampizowanego cd?

Tehtoril

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o NAD c375 i Harpie Mini to muszę powiedzieć, że u mnie ten wzmacniacz poległ w porówniu z Krell KAV300i. Miałem możliwość bezpośredniego porównania.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

To jednak inna kategoria sprzętu.

Krell ( jak był nowy) kosztował ponad dwa razy tyle co NAD i do tego jest absolutnie wybitnym wzmacniaczem. Podobnie jak NAD w swojej cenie.

Zgadza się Panie Jurku. Rozmawialiśmy na ten temat:)

NAD na pewno nie jest zły, miałem przez długi czas model C372, ale za podobna cenę lepiej zakupić Krella KAV300i w dobrej formie (co nie jest łatwe).

A no właśnie, miałem kiedyś dwa zmostkowane Nady 370 plus do tego Dynaudio było naprawdę nieźle, zachciało mi się lampy Nady sprzedałem za przysłowiowe grosze. W międzyczasie wymieniłem pięć wzmacniaczy lampowych, kilka par głośników i nadal jestem w dupie bo nie mogę dobrać idealnych głośników do Manleya przynajmniej w przedziale 6-12kzł na więcej mnie nie stać a może nie te głośniki słuchałem.

pozdrawiam,

Paweł

Nie znam Manleya, mi się udało bardzo dobrze spasować Phasta (KT66) z Usherem Dancer Mini-2, gra to bez wysiłku w +60m2, jest i dynamika i barwa :-) łatwe do ustawienia. Używka w dolnym przedziale Twojego budżetu no i wysoki WAF :-)

Dzięki serdeczne za podpowiedzi :)

Już nabyłem Xindaka P-AM (II) i jestem naprawdę mocno zaskoczony tym, jak może grać sprzęt za te pieniądze! :)

Dzięki serdeczne za podpowiedzi :)

Już nabyłem Xindaka P-AM (II) i jestem naprawdę mocno zaskoczony tym, jak może grać sprzęt za te pieniądze! :)

Jak trochę odsłuchasz napisz swoje spostrzeżenia bo też mam te kolumny od niedawna i wzmacniacz Roksan Kandy MKIII i zastanawiałem sie czy moze byc lepiej moze Roksan Caspian a moze ten Xindak? Pozdrawiam

• 4 miesiące później...

czy zastanawiales sie nad Roksan Kandy K2 lub Musical Fidelity A 3.5 , A 5 w cenie 5 tys napewno sie zmiescisz

Miałem u siebie MF A5CR i mimo swojej mocy przegrał ze starym rotelem rhb-10.

Nie jest to zły wzmak, ale MF gra dzwiękiem który trzeba lubić.

Takie uporządkowane granie bez pazura.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.