Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI WZMAK do Tonsil ALTUS 300

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

no ale chyba zgodzisz sie ze mna ze skrzyneczka na glosnik musi miec troche litrow zeby osiagnac odpowiednia akustyke a czasami te wspolczesne niektore zestawy wydaja mi sie za male jesli chodzi o pudlo pod glosnik

misiowiec

A powiedz jakich kolumn oprucz altusów wogole słuchales, bo po twoich wypowiedziach mozna odnieść wrazenie, że oceniasz wszystko tylko na podstawie podanych przez producenta parametrow. Powtarzasz tu jakies stereotypy w rodzaju mała skrzynka=kiepski bas itp. a słuchałes może 3 zestawów na krzyż. Odejdz od kompa i idz do jakiegos salonu posłuchac paru skrzynek, potem opisz nam tu wrazenia.

po czesci masz racje apropo odsluchu sluchalem JBL, Quadrala, YAmo i duzo zestawow KODY i dziwiek mnie absolutnie nie zadowalal zamalo dynamiki zamalo wyostrzonego sopraniku i zbyt plytki plaski bas nie tykalem sie natomiast wysokobudzetowych konstrukcji i innych polskich film procz Tonsila / takze mozecie cos polecic do odlsuchy bede sie wybieral w tym tygodniu do Warszawy wiec czekam na propozycje ? Przypomian ze dziwek ma byc mocny dynamiczny z ostra gora i mocnym glebokim basem naprawde glebokim na srednim mniej mi zalezy / Typ muzyki elktroniczna d'n'b , techno , i oczywiscie rockowa ,spokojna klimatyczna w mniejszym zakresie

-> misowiec

w takim razie posłuchaj głośników Paradgima, np. serii Monitor, Performance, czy Studio. Powinny Ci się podobać :-)

link do dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tam masz namiary na sklepy itd...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

misiowiec, mysle ze powiniens skontaktowac sie z forumowiczem o xywie wzmachol - obaj macie bardzo zblizone preferencje brzmieniowe, wiec moze razem cos wykombinujecie. I pamietaj, ze cyfry w tabelkach i napisy na przednim panelu NIE GRAJĄ.

ten Paradigm jesli chodzi o prametry i wogole wyglada przeswietnie :) oczywiscie zeby nie sugerowac sie cyferkami sprobuje go jeszcze odsluchac jest tylko maly problemik ja poszukuje kolumn w przedziale 1000-1500zl a te zestawy ktore mnie tma interesuja zaczynaj sie od 3000zl :D

Witam,

Może ktoś wie jakiej przestrzeni potrzebują kolumienki Paradigm Studio 20v3, żeby poprawnie zagrać ? Chodzi o to, że ponoć u nich obficie z niskim basem i w małych pomieszczeniach może być problem z dudnieniem. Metr od bocznych i 30cm od tylnej ściany wystarczy ?

Pzdr

I love the sound of crashing guitars

->zyzio

Dzięki zyzio, mam coraz lepszy humor, 50cm dam radę wydusić :-)

A jaka szerokość bazy ? Chcę postawić kolumienki w 14m2 pokoju (ewentualne przeróbki w przyszłości do 15m2), ma to grać z Creekiem 4330.

Jeszcze raz dzięki :-)

I love the sound of crashing guitars

• Redaktorzy

E, widac przecież że equalizacja ma być w tzw. wannę. Proponuję w charakterze prawego Quadral Qlx, a lewego Jamo z serii Cornet. Wypadkowa powinna dać podbity bas (Q.) plus kłujące wysokie (J.). I po krzyku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.