Skocz do zawartości
IGNORED

Który dac do ~1000 zł wybór

Rafał_50417

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chce kupić daca. Cena ~1000zl. Czy lepiej kupić nowego czy używanego? Jeśli nowy to który: nostromo 3h,4 itp. czy audinsta? Jeśli nostromo to który bo jest dużo wersji? Aha i poboczne pytanie, tak aby nie zaśmiecać: Czy podepne tego daca z moimi kolumnami genius 1250X, skoro tam mam kabel zakończony jack`iem a nie 2 rca. 2 Rca mam podpięte w głośniki. I jeszcze: Czy warto do takich kolumn dokupić sub aktywny?

Witaj,

zacznę od Twojego ostatniego pytania o subwoofer - to zależy jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, czy korzystasz z kolumn jako monitorów bliskiego pola. Osobiście najpierw zdecydowałbym się na zakup przetwornika i wtedy zobaczył, czy rzeczywiście subwoofer będzie konieczny.

Z podłączeniem nie ma żadnego problemu, są przewody łączące gniazda RCA i mini-jack.

Jeśli źródłem dźwięku będzie komputer, spójrz sobie na przetwornik M2Tech HiFace DAC (http://q21.pl/m2tech-hiface-dac.html). To małe, ale bardzo zaawansowane urządzenie, oferujące w swoim przedziale cenowym moim zdaniem wybitny dźwięk.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, dajemy także możliwość wypożyczenia urządzenia do przetestowania we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

(...) Osobiście najpierw zdecydowałbym się na zakup przetwornika i wtedy zobaczył, czy rzeczywiście subwoofer będzie konieczny. (...)

@ Q21

Czy ty się dobrze czujesz?!

Widzę że z tego żyjesz, ale bez przesady.

======================

@ Rafał_50417

Za 1 tyś. kup używane zestawy głośnikowe. Monitory, albo małe podłogówki w zależności od tego czy masz mało/dużo masz miejsca w pomieszczeniu.

Ilości basu daciem nie zmienisz, na pewno nie na tym etapie. Najpierw kup przyzwoite kolumny i wzmacniacz do nich, za tyś jesteś już coś w stanie wyrwać. To wniesie zdecydowaną różnice, dac nie.

Nie słuchaj się Q21 ten człowiek oszalał.

Jeśli odczuwasz niedostatek w ilości basu możesz dokupić suba, a najlepiej zmienić głośniki na małe podłogówki.

“Kejseren er i garderoben!”

1. Chora cena

2. Zasilanie z USB

3. Zerowa funkcjonalność

W skrócie ten produkt to szukanie frajera, z 300zł zł mógłby kosztować. I dlatego pogratulowałem "wciskania" na oślep uprawianego przez q21.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bez audiofilskiego bełkotu

Używam i polecam

Ukryta Zawartość

Cześć.

Na zagranicznych forach jest trochę informacji. Na polskojęzycznych nie ma w ogóle. Czy ktoś miał styczność z takim DAC?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć.

Na zagranicznych forach jest trochę informacji. Na polskojęzycznych nie ma w ogóle. Czy ktoś miał styczność z takim DAC?

Ukryta Zawartość

Nie polecam, ewentualnie jakby się planowało większość elementów wymienić w nim na porządne. Tani dac i tani dźwięk, z tego co wiem też często trzeszczący potencjometr, ale akurat model którego słuchałem był ok.

Z mojej strony radziłbym posłuchać Audio-gd NFB-15.32, Audio-gd ma naprawdę solidnie zrobione urządzenia dodatkowo zyskuje się całkiem solidny wzmacniacz słuchawkowy. Z tego co wiem jest możliwość wypożyczenia urządzenia od polskiego dystrybutora. Swoją drogą to zastanowiłbym się tez nad wymianą głośników bo nawet najlepszy dac nie poprawi zbytnio dźwięku ze słabych kolumn

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Poszukaj używanych przetworników MHDT Lab.

Ja po dłuższej przerwie odpaliłem Havanę i efekt jest taki, że:

1/ Bogu dziękuję, że jej jednak nie sprzedałem.

2/ gra tak cudnie, że już drugi dzień nie mogę się oderwać od głośników

Dźwięk po prostu głaszcze słuchacza.

Absolutna gładkość, nieprawdopodobna kultura no i to "dopalenie", głębia, spokój, które oferuje jedynie lampa.

Polecam przetworniki Non-Oversampling MHDT Lab z w pełni dyskretnym układem wyjściowym opartym na podwójnej triodzie. Przyjemność słuchania jest nieprawdopodobna.

Oczywiście przetworniki z oversamplingiem będą dokładniejsze i bardziej dynamiczne ale muzykalność NOS-Dac'ków sprawia, że można się w tym brzmieniu zakochać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.