Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Yamaha RX-V373. Do 2000 zł

petie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Yamahę RX-V373. Poszukuję kolumn podłogowych do 2500 zł(będę szczęśliwy jak zamkną się w 2k) - w przyszłości(2-3 miesiące) sukcesywnie chcę rozbudowywać do 5.1. Pokój 18m(6x3 - głośniki staną na węższej ścianie) Zastosowanie to po równo konsola, muza, filmy. Muzyka najróżniejsza od klasycznej, po metal i techno. Wcześniej miałem wysłużone ALTUS-y chyba model 75 (kupione jeszcze w latach 80). Przeglądałem mnóstwo wątków i zaczynam się w tym wszystkim gubić. Ostatnio oglądałem:

Tonsil Maestro II 180

JBL ES80 lub 90

JB Studio 190

Roth Oli 40

Yamaha NS-F160 - suchałem w markecie podpięte do 373

Aha - i kolumny muszą być czarne.

Z góry dzięki za propozycje.

Pozdrawiam

Pierwsze moje pytanie,dlaczego kupiłeś tak kiepski słaby model amplitunera KD,do tego szmelcu chcesz inwestować parę tyśięcy.Nie ma sensu to tak jak tuningować malucha co byś nie zrobił to i tak mocy nie ma.

Ampli do kina domowego to nie odrzutowiec, ten model podstawowy wystarczy do swoich kinowych zadań. A jeśli chodzi o kolumny to ja kupiłem w zestawie z tym kinem głośniki 5.1 prism i nie narzekam ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

To kup Tannoy Mercury V4. W zeszłym roku widziałem je w Media Markt za 1500 zł. Tylko nie wiem, czy są czarne. A że amplituner słabiutki, to fakt. Jednak i tak z tymi kolumnami będzie dużo lepiej niż z Altusami. Chyba, że zamiast nowych kupisz jakieś używane. I nie koniecznie Tannoye. To wydasz połowę Twojej ceny.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Witaj,

budżet jaki chcesz przeznaczyć na zakup nowych kolumn pozwala na wybór modeli, które klasową będą znacznie lepsze niż Twój amplituner, tak więc po złożeniu całego zestawu zdecydowanie sugeruję zmianę amplitunera na coś lepszego.

Biorąc jednak pod uwagę aktualną konfigurację, uniwersalność oraz wielkość pomieszczenia, moim zdaniem bardzo dobrą ofertą będzie zestaw Indiana Linia Nota 550 (http://q21.pl/indiana-line-nota-550.html), chociaż na Twoim miejscu zakupiłbym cały zestaw Indiana Line Nota 555 (http://q21.pl/indiana-line-nota-555.html) a budżet który zostanie (które miałbyś w przyszłości wydać na pozostałe elementy zestawu kolumn) przeznaczyłbym na lepszy amplituner.

Co ważne przy kolumnach Indiana Line, są to zestawy, które grają łagodnie, ciepło, dobrym środkiem i fajnym, nisko schodzącym basem co w połączeniu z amplitunerami kina domowego daje wyrównany, pełny dźwięk.

Przemyśl sprawę, w przypadku pytań jestem oczywiście do dyspozycji. Serdecznie zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu,

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Aha - i kolumny muszą być czarne.<br />

Nie są czarne,za to bardzo dobre kolumny zarówno do stereo i kina domowego.

Modele serii Avance 5xx zgrywały się z wszelakimi wzmacniaczami / amplitunerami Yamahy!

Możesz negocjować cenę,wynika z opisu sprzedającego.

Zostanie w kieszeni trochę kasy na wzmacniacz ,będziesz posiadał i kino i stereo.

http://allegro.pl/avance-omega-caly-zestaw-okazja-polecam-i3465361182.html

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 12 Sierpnia 2013 - trolling
Ukryte przez misiomor, 12 Sierpnia 2013 - trolling

Muzyka najróżniejsza od klasycznej, po metal i techno.

buhahhahahaha przecierz to wątek na zaczepkę !!!!!!!!!!!!! kto ozdrowych zmysłach słucha muzyki klasycznej i techno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale jaja

Rozglądnij się też za Magnatami. Magnaty też dobrze zgrywają się z Yamahą. Lepiej będzie jak pogonisz ten wzmak i kupisz sobie coś w stereo. Jak sprzedaż ampli dołożysz resztę kasy i kupisz sobie dobry zestaw za tą kasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.