Skocz do zawartości
IGNORED

Za jaką kwotę można kupić coś wyraźnie lepszego od Audinst HUD-mini?

Maciek1988

Rekomendowane odpowiedzi

za 2-3 razy większą kwotę kupisz coś co może mieć więcej wejśćwyjść i być ładne. Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to ODAC (objective dac) - oszczędzisz kilkaset złotych, nie płacisz za "audio voodoo", ani za "kota w worku", bo urządzenie zostało wielokrotnie przetestowane wzdłuż i wszerz.

chyba że chcesz ładne pudełko i modną obudowę - wtedy weź cokolwiek co poleci człowiek z podpisem "branża" - czym droższe tym lepiej

Jeżeli nie koniecznie z wejśćiem na słuchawki to mam na sprzedaż:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo dobry dac....

Ukryta Zawartość

?

Jeżeli nie koniecznie z wejśćiem na słuchawki to mam na sprzedaż:

Ukryta Zawartość

bardzo dobry dac....

Jak to audio-gd dźwiękowo stoi? napisz coś więcej. Nie sprawdził się w metalu? Porównywałeś z czymś?

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nie z żadnym innym typowym dackiem nie porównywałem (tylko z kartą muzyczną) , ale do takiej muzyki jak ja słucham to lepszy na pewno byłby inny dack (poza tym potrzebuje wejścia na słuchawki...) , co do napisania czegoś więcej to...:

Ja mam nfb 3.33 i ogólnie jestem zadowolony...:

Od razu pisze że moja opinia będzie napisana w sposób dość...ogólny i małoprofesjonalny , bo na sprzęcie sie jakoś specjalnie nie znam - jestem prostym człowiekiem dla którego ma to codziennie grać i tyle!

Co do brzmienia jego to.... no cuż gra to ogólnie neutralnie...., na początku jak otwarłem pudełko zaleciało mi typowym "zapachem chińszczyzny" ale.... okazuje sie ,że dac jest solidnie zrobiony, ma bardzo stabilne i nieślizgające się nóżki, grubość blachy jest odpowiednia, zdjąłem obudowe , żeby tylko zrobić zdjęcie "na żywo" i w środku to wygląda jak hmmm... jakiś dobry mały wzmacniacz ,a nie dac.... -ma 4 kondensatory po 3300uf, 17 kondensatorków po 1500uf i kilka jeszcze mniejszych , ma zasilacz o mocy 34va - ale jest on nie taki mały.... na oko wydaje sie jak by miał z 50-60va....-czyli dość solidna budowa wg mnie...., jedyna wada to....że nie ma go w kolorze srebrnym , no ale trzeba jakoś przeżyć....

Z uwagi ,że nigdy nie miałem stycznośći z praktycznie niczym podobnej klasy co ta "karta" - znaczy się dac, bo przed nim miałem tylko: integre Realtek ALC892, creative audigy se i audiotrak prodigy 7.1 hifi i to do tego audiotraka moge sie odnieść coś pisząc...:

Gdy pierwszy raz podłączyłem daca to posłuchałem kolejno piosenek we flac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I na początku wydawało mi się, że... gra tak samo jak audiotrak 7.1 hifi ,ba! nawet myślałem ,że gorzej...., ale cóż - teraz po paru miesiącach tak se słucham i słysze ,że to "ustrojstwo" jakoś gra i to całkiem nieźle! -teraz faktycznie ten audiotrak nie ma szans z tym dac -kiem , ano bo niskie tony gra bardzo żwawo i nie ma mowy ,żeby bas sie przeciągnął choć odrobine...., na audiotraku to niekiedy niskie tony lubiały "zamulić" , dac owy ma dobre tony wysokie , bo aluminiowe kopułki w moich głośnikach nigdy nigdy nie zasyczą , na audiotraku zdażało się zwłaszcza przy wyższej głośnośći ,że delikatnie zapiaszczone wysokie tony były... co do średnich tonów to po prostu są takie jak mają być -czyli bardzo dobre jak dla mnie i tyle! Naprawde ten dac gra muzyke taką jaka powinna być - czyli dobrze rozróżnia poszczegulne instrumenty np perkusje, gitary itp , niekie tony też są świetnie zrużnicowane i odpowiednio żwawe .Tak, że owy dac w żwawej muzyce jak na moje ucho i mój budżet - sprawdza się ciekawie....- gra ogólnie bardzo czysto, dac posiada także jakieś tam przełączane filtry cyfrowe - czy coś w tym stylu - ja tam różnic nie słysze między przełącznikiem ustawionym na 1,2,3 bo pozycje od 4-9 to albo nie słychać dźwięku wcale ,albo szumi mi tylko w głośnikach... to chyba wina tego ,że w sterownikach daca ustawiłem se 32bit/192khz ,

zauważyłem także ,że im głośniej się słucha to ten dac coraz bardziej "zostawia w tyle" mojego byłego audiotraka...., podejrzewam ,że to samo zrobił by ze wszystkimi asusami essence itp..

ponadto w takim dacu nie trzeba zmieniać wzmacniaczy operacyjnych , do poprawy brzmienia - bo pewno by to nic nie dało...., ale także ,że ich w środku nie ma ! - to dobrze (no dobrze jest coś co wygląda jak op-amp i jest na płytce ze złączem usb - ale widze ,że jest to przyklejone do podstawki - tak że nie ma co grzebać...).

Daca testowałem także w kilku popularnych grach w które lubie grać: world of tanks, saints row 3, assasin creed 3, just cause 2 i w każdym tytule słychać dźwięki idealnie - nic nie przerywa i dźwięk nie sprawia problemów - ustawiłem daca jako domyślne urzoądzenie dla windowsa i nie ma żadnych problemów wszędzie dźwięk słychać (bo bałem sie ,że będą problemy np. w you tube, allplayer, bestplayer itp)- ale nie wszystko bez zarzutu !

W komplecie z dackiem jest kabel usb o długośći ok 1,2-1,3m - co mi wystarcza i zasilający do podłączenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

W obliczu tego:

Z uwagi ,że nigdy nie miałem stycznośći z praktycznie niczym podobnej klasy co ta "karta" - znaczy się dac, bo przed nim miałem tylko: integre Realtek ALC892, creative audigy se i audiotrak prodigy 7.1 hifi

To:

podejrzewam ,że to samo zrobił by ze wszystkimi asusami essence itp.

jest o tyle zabawne co bezpodstawne :D

nie z żadnym innym typowym dackiem nie porównywałem (tylko z kartą muzyczną) , ale do takiej muzyki jak ja słucham to lepszy na pewno byłby inny dack (poza tym potrzebuje wejścia na słuchawki...) , co do napisania ...

Dzięki za opinię.

Dac grał po czasie lepiej bo analogowe elementy potrzebowały odpowiedniego czasu pracy na wygrzanie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 3 tygodnie później...

Dragonfly też jest świetny a zupełnie o nim zapomniałem

Nowa generacja Dragona. Producent drastycznie obniza cene. Dotychczas byl dostepny za 250 Euro, obecnie w cenie 150 Euro. Poprawione wlaczenie i wzmocnione zasilanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [tt_news]=2204&cHash=d373833a90

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 5 tygodni później...

Od dłuższego czasu planuję zakup DACa do mojego laptopa i już od dawna jestem zdecydowany na Audinst HUD-mini. Ale może jednak za większe pieniądze mogę kupić coś wyraźnie lepszego? Zastosowania różne: muzyka z internetu (Spotify, Wimp i podobne, ale również YouTube, pliki mp3 itd.), pliki FLAC (zgrane z moich własnych płyt, więc nie "gęste", choć odsłuchów takich plików na pewno nie wykluczam!).

Audinst kosztuje ok. 400 zł. Czy za 2, 3 razy większą kwotę kupię coś zdecydowanie lepszego do moich zastosowań? Szczególnie interesuje mnie sprzęt nazwijmy to "przyszłościowy", to znaczy taki, do którego z powodzeniem będę mógł podłączyć również naprawdę bardzo dobre słuchawki. Dopiero zaczynam kompletowanie mojego sprzętu audio.

Oprócz polecanych przez forumowiczów urządzeń, ja od siebie polecam iFi iDAC-a. Dużo na jego temat zostało już napisane, ma wszystko, czego potrzebujesz. Jest droższy niż Audinsta, ale wart swej ceny.

Oprócz polecanych przez forumowiczów urządzeń, ja od siebie polecam iFi iDAC-a. Dużo na jego temat zostało już napisane, ma wszystko, czego potrzebujesz. Jest droższy niż Audinsta, ale wart swej ceny.

chyba że chcesz ładne pudełko i modną obudowę - wtedy weź cokolwiek co poleci człowiek z podpisem "branża" - czym droższe tym lepiej

• 1 rok później...

odświeżam temat

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Używany rdac, do tego zasilacz, nie koniecznie za 6 stów, za 100 wystarczy.

Sprawdziłem, żadnej używki rdac na aukcjach.

Coś innego?

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z Włoch? A jak ja tam pojadę, by mordę obić - jak oszuka?

Edit: cena niezła, ale jam ci taki nie światowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.