Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kolumny głośnikowe stereo do rocka

Paweł Górecki

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w takim razie Nad odpada

Ukryta Zawartość

Minuta na googlach i już wiadomo że: ten ostatni nad ma 20W w klasie A, więc najprawdopodobniej nie pociągnie twoich kolumn, a już na pewno nie w tak ogromnym pomieszczeniu, chyba, że planujesz słuchać baaaaardzo cichutko... Jego sklepowa cena to 700 zł, wieć w porównaniu z marantzem PM-62 którego ci poleciłem to jest on strasznie biedny.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

myślisz że warto?

Ukryta Zawartość

wybiorę chyba jednak coś z Rotela. Więcej opinii i dość dużo pochlebnych. O marantzie pm-62 opinie nie są dobre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu masz tańszy.

Jak najbardziej warto. 65k yenów, prawie tysiąc dolarów w 1993r. To pewnie gdzieś z 4k zł 20 lat temu. Przy 700 zł za tamtego Nada, to chyba nie ma o czym mówić? Jak gra w połowie tak jak PM - 72 to ja bym dłużej nie szukał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu masz tańszy.

Jak najbardziej warto. 65k yenów, prawie tysiąc dolarów w 1993r. To pewnie gdzieś z 4k zł 20 lat temu. Przy 700 zł za tamtego Nada, to chyba nie ma o czym mówić? Jak gra w połowie tak jak PM - 72 to ja bym dłużej nie szukał.

już przestań z tym Nad'em. Właśnie nie wiadomo czy gra w połowie tak jak PM-72. A jak gra zupełnie inaczej? A ten z tej aukcji którą podałeś jest tańszy ale zarysowany.

Ukryta Zawartość

Ale przecież ci tłumaczę, że z kilkudziesięciu wzmaków do 400 zł nikt pewnie nigdy nie słyszał więcej niż 3, a jak słyszał, to z innymi kolumnami, z innym źródłem, i innymi uszami, i nikt ci nie zagwarantuje kompletnie niczego. A nawet jak ci ktoś napisze, że ten wzmak to mistrzostwo świata to zaraz drugi ci napisze, że to kompletne gówno i skąd będziesz wiedział kogo się słuchać?

Ten marantz to 14 kg solidnego japońskiego żelastwa ze średniej półki w 1993 roku, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jest co najmniej dobry, zwłaszcza za cztery stówki.

a czemu te Rotele mają być gorsze? bo ważą 4 kg mniej? Czy o co tu chodzi?

a z drugiej strony jak te 4 stówki to praktycznie zero to może kupić coś za 200zł albo i jeszcze taniej

Podziwiam, że jesteś w stanie rozróżnić kable na sprzęcie totalnie low-endowym, podczas gdy wiele osób nie słyszy tej różnicy za kilkunastokrotność ceny jaką chcesz na ten piecyk przeznaczyć. :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Słyszałem i to dość wyraźną...dlatego tak trudno mi się zecydować na jakiś wzmacniacz. Bo dla jednego rotel będzie grał tak samo jak marantz a drugi zauważy kolosalną różnicę.

miałem porównanie pionek model wyższy bo chyba 8xx i hk 980 na tych samych kolumnach i wcale nie grał gorzej od hk 980 natomiast się wyłączał przy głośniejszym graniu z suchością bym nie przesadzał

Jak można porównywać serię 500 do 800. To tak jak byś porównał Audi A3 do A6. Jeśli nie słyszałeś różnicy to kolumny ograniczały Ci możliwości wzmacniacza stereo.

Jak chcesz kupić dobry wzmacniacz do Swoich kolumn to znajdź na Allegro kogoś kto w Twojej bliższej lub dalszej okolicy sprzedaje kilka używek. Pakuj kolumny i jedź słuchać. I nie kieruj się ceną i mocą. Może się okazać, że tańszy i słabszy wzmacniacz lepiej będzie się zgrywał z Twoimi kolumnami jak ten droższy i mocniejszy.

Jak można porównywać serię 500 do 800. To tak jak byś porównał Audi A3 do A6. Jeśli nie słyszałeś różnicy to kolumny ograniczały Ci możliwości wzmacniacza stereo.

Jak chcesz kupić dobry wzmacniacz do Swoich kolumn to znajdź na Allegro kogoś kto w Twojej bliższej lub dalszej okolicy sprzedaje kilka używek. Pakuj kolumny i jedź słuchać.

kolumny były wystarczająco drogie jak na możliwości tego HK

a czemu te Rotele mają być gorsze? bo ważą 4 kg mniej? Czy o co tu chodzi?

a z drugiej strony jak te 4 stówki to praktycznie zero to może kupić coś za 200zł albo i jeszcze taniej

Ja pier**le człowieku kup sobie każdy wzmacniacz do 400 zł jaki jest na allegro to potem będziesz na forum doradzał który jest najlepszy a który gorszy.

Ja pier**le człowieku kup sobie każdy wzmacniacz do 400 zł jaki jest na allegro to potem będziesz na forum doradzał który jest najlepszy a który gorszy.

lepiej będzie gdy nie będziesz wypowiadał się w tym wątku. Nic mądrego nie masz do powiedzenia. A rady głupio-mądrych są zbędne.

Akurat Ujemny najbardziej się "naprodukował" i chciał pomóc i wydaje mi się, że ktoś inny tu jest "głupio-mądry".

Przepraszam, że się wtrącam bo nic do tematu nie wnoszę ale uważam, że powinieneś być trochę milszy.

Przejrzyj Paweł wszystkie posty i zwróć uwagę z kim prowadzisz tu "rozmowę".

Pozdrawiam.

uważam że zwroty w stylu " ja pier..le człowieku" nie są na miejscu.

Ten marantz to 14 kg solidnego japońskiego żelastwa ze średniej półki w 1993 roku, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jest co najmniej dobry, zwłaszcza za cztery stówki.

dla mnie też nie jest to żadnym uzasadnieniem. Nie uważam że jest on zły ale brać go ze względu na wagę nie chcę. Jak zapytałem o rotele to otrzymałem od " Ujemnego" odpowiedź

Z resztą nie ważne.

Wracając do tematu zdecydowałem sie na 90% na Kodę KD-261.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.