Skocz do zawartości
IGNORED

Klub winylowej płyty wolny od banów.

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż poradzę kochani, kiedy mnie jest żal każdego człowieka który błądzi. Taką mam dewiację:-) Może z wiekiem człowiek staje się bardziej wyrozumiały i nieskory do ocen kategorycznych.

Wasze podejście również jest uzasadnione i równoprawne.

Serdeczności. Włodek.

Ja płakać też nie zamierzam , ale coś zabawnego się skończyło... I tylko tego mi troszkę żal. Zrobi się u Ciebie tłok , masza !:) Ale , ja nie o tym chciałem. Powiedzcie mi , proszę - gdzie sprawdzić , czy dany tytuł ukazał się kiedykolwiek na winylku. Oficjalnie , rzecz jasna. Pytam dlatego , bom w ubiegłą niedzielę trafił na kilka płyt. Hassell & Eno - wiem , jest tego sporo. Ale na przykład :Craig David "Born To Do It" i Van Morrison "Magic Time" - głowę dałbym sobie uciąć , że tytuły te nigdy się na winylu nie ukazały. No i teraz byłbym bez głowy , psiamać :) Kupiłem zresztą. Pozdrawiam - Jacek.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Powiedzcie mi , proszę - gdzie sprawdzić , czy dany tytuł ukazał się kiedykolwiek na winylku.

http://www.discogs.com/artist/Craig+David#t=Releases_Albums&q=&p=1

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No to żeby wrócić do tematu wątku, następna propozycja płytowa z mojej kolekcji - Charles Mingus - Mingus Ah Um (Sony Records ‎ SRCS 9201)

http://www.youtube.com/watch?v=6sfe_8RAaJ0

No to żeby wrócić do tematu wątku, następna propozycja płytowa z mojej kolekcji - Charles Mingus - Mingus Ah Um (Sony Records ‎ SRCS 9201)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

swietna

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o Mingusa, to dla mnie jego szczytem jest "Tijuana Moods".

Jacku, jak nie znajdziesz na discogs, to wcale nie znaczy, że to pirat.

Mnóstwa tytułów tam nie ma.

Jacku, jak nie znajdziesz na discogs, to wcale nie znaczy, że to pirat.

Mnóstwa tytułów tam nie ma.

Nigdy nie "użytkowałem" tej strony. Nie czułem potrzeby , mając swój winylowy świat. I troszkę - kompaktowy;) I - jakkolwiek czasami trudno jest (było) odróżnić pirata CD , tak różnica między wydaniem OK, a tym z piwnicy w wersji winylowej - jest oczywista !:) Śmiałem się , odwiedzając niektóre sklepiki w Paryżu - nagle zawalone rzadkimi Tomami Waitsami i Zeppelinami w wersjach mint i we wszystkich możliwych kolorach :)) Dziękuję , strona się przyda , bo wciąż mam zamiar nabyć kilka albumów w wersji "czarnej". Zawsze myślałem , że podczas królowania kompakta - winyl został zupełnie zaniechany. Okazuje się , że nie. Pozdrawiam - Jacek.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cierpliwie wyczekuję na jutrzejszą dostawę kolejnych trzech japończyków od Rafała :)

No to już są. Zaszła tylko pomyłka z mojej strony z wersją okładki Colemana Hawkinsa.

Wydanie, które przysłał mi Rafał wg dostępnych źródeł internetowych... nie istnieje 02icon_mryellow.gif

Bo to pirat pewnie jest;)

Co do Mingusa - bardzo dobrze brzmi wydanie MoV tej płyty (ah,um), choć mam porównanie tylko do składanki made in germany. Dla zainteresowanych warto też polecić jego, hm, "fikcyjną autobiografię", aczkolwiek ostrzegam, że to dość specyficzna literatura:)

U mnie ostatnio głównie klasyka na celowniku, póki ceny są niskie, udało mi się kupić box Ashkenazy'ego z Chopinem 15LP za 90zł, ogólnie cennik płyt z klasyką naprawdę jest przystępny, a to porządne wydania, Decca, DG, EMI etc.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Najdroższa używka Harmonia Mundi z alle w stanie NM (bo mało kto słucha muzyki dawnej) wyszła mi 30zł a raz kupiłem set 5 sztuk za 45zł :)

Klasyka rzeczywiście jest jeszcze tania. Nawet dobre wydania.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja mam z Media Marktu i też jest to jedna z najlepiej grających płyt jakie posiadam.

MOV?

Jak możecie to wspominając o ciekawszych wydaniach piszcie labele i ich numery.

Będzie z pożytkiem.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wzięło mnie na Yamamoto :)

Dawno nie słuchałem, czas przelecieć zbiory od początku.

Tsuyoshi Yamamoto Trio - Live In Montreux (Nippon Phonogram TBM(P)-5019)

http://www.youtube.com/watch?v=iz1IpZuspEs

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Obecny! Japoński CBS PSS-49 z A.D. 1963r. :)

Nie drażnijcie mnie.

Zapomniałem byłem :)

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Najdroższa używka Harmonia Mundi z alle w stanie NM (bo mało kto słucha muzyki dawnej) wyszła mi 30zł a raz kupiłem set 5 sztuk za 45zł :)

Klasyka rzeczywiście jest jeszcze tania. Nawet dobre wydania.

I to święta prawda jest, abstrakcyjne ceny to często pobożne życzenia sprzedających. Leży takie coś dwa lata i nikt nie kupuje... a w międzyczasie, pojawia się kilka sztuk za grosze.

Są też wyjątki, spróbujcie kupić tanio suity wiolonczelowe Bacha w dobrym wykonaniu.

Yes . MOV. I Brubecka znowu dorzucili.

To chyba widziałem:

Ukryta Zawartość

Chyba masz to ode mnie :)

Ukryta Zawartość

Tak, tak.

Jeśli chodzi o Tsuyoshi, to ma on na koncie kilka świeynych płyt.

Misty , Live at the Misty (chyba ze trzy są o tym tytule), Blues to East, Midnight Sugar albo Blues for Tee-rewelka.

Wszystkie drogie jak cholera i ciężko dostępne.

Albo posłuchaj Maćku tej płyty -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Yamamoto.... mmmm.... dla mnie też : jakość dźwięku powalająca :)

To jest to wydanie FIM?

1 czy 2 płytowe? Ja zamówiłem jedno płytowe bo na to 2xLP 45rpm wąż mnie w kieszeni pokąsał :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.