Skocz do zawartości
IGNORED

Posiadacze Matrix Cube - odezwijcie się !

vit67

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinię posiadaczy tego mało znanego DAC'a.

(którego jestem posiadaczem i twierdzę , że bije na łeb HUD mx-1)

Proszę o opinię posiadaczy tego mało znanego DAC'a.

(którego jestem posiadaczem i twierdzę , że bije na łeb HUD mx-1)

Regulator głośności jest cyfrowy czy analogowy?

Szczyt lenistwa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szczyt lenistwa

Ukryta Zawartość

Czytałem i nie zauważyłem by było coś napisane że kontrola jest cyfrowa lub analogowa ... tak że nie wiem, czy "szczyt lenistwa" czy bezgraniczna złośliwość Twojej osoby.

... o teraz coś znalazłem:

Note that the Cube does not act as a pre-amplifier; the analog outputs operate at a fixed volume level and are not adjustable, so it would need to be paired with a traditional pre-amp or headphone amp unless you are using the onboard amp feature.
... czyli płacimy 1000zł za coś co nawet regulatora wyjść nie ma? ... dziękuję, postoję. Zdzierstwo sięga zenitu. I pomyśleć że niedawno Matrix Mini-i można było kupić za okolice 1000 PLN (a to ma już porządny cyfrowy regulator i wyjścia zbalansowane).

Ukryta Zawartość

Czytałem i nie zauważyłem by było coś napisane że kontrola jest cyfrowa lub analogowa ... tak że nie wiem, czy "szczyt lenistwa" czy bezgraniczna złośliwość Twojej osoby.

... o teraz coś znalazłem:

... czyli płacimy 1000zł za coś co nawet regulatora wyjść nie ma? ... dziękuję, postoję. Zdzierstwo sięga zenitu. I pomyśleć że niedawno Matrix Mini-i można było kupić za okolice 1000 PLN (a to ma już porządny cyfrowy regulator i wyjścia zbalansowane).

Jest dostępny w Polsce za ok.800zł.

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

P.S to nie reklama, sam to niedawno znalazłem (czyli jednak przepłaciłem kupując z Chin ?)

Ukryta Zawartość

Jest dostępny w Polsce za ok.800zł.

(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

P.S to nie reklama, sam to niedawno znalazłem (czyli jednak przepłaciłem kupując z Chin ?)

Zważywszy na to, iż urządzenie kosztuje ok 650zł cena narzucona przez polskiego dystrybutora na poziomie 800zł wydaje się rozsądna.

Ukryta Zawartość

Zważywszy na to, iż urządzenie kosztuje ok 650zł cena narzucona przez polskiego dystrybutora na poziomie 800zł wydaje się rozsądna.

Z kąd te 650zł. za Matrix'a ?

Raz jeszcze- gdzie można kupić za 650zł (no, niby w Chinach, ale gdzie !)

Wszystkie te ''ochy achy'' są po wymianie opka ad833 na lme49860 !

800 zł jest bardziej przyzwoite od 1000 zł, jakie widziałem na allegro (sądziłem więc że po tysiąc chodzi). Inna sprawa, że to nadal sporo za DAC bez XLR i bez regulacji wyjścia. Kiedyś kupiłem za ~700zł E-MU 0404 USB - miało to regulator wyjść (kiepski bo kiepski analog, ale miało) i wyjścia TRS (inaczej wyglądające XLR, ale zgodnie elektrycznie). E-MU działało oczywiście jako samodzielny DAC. Tak że 800 zł, za zwykły DAC z jedynie wyjściami RCA, nieregulowanymi, to jednak sporo.

Ddyby miało to dobry cyfrowy regulator Volume, to 800 zł byłoby ciekawą ceną.

Matrix mini za 1422 zl? , o jasny szlag ... niezla cena , chyba przegieli:/

Dawniej był po 1200 jak pamiętam.Może to poniekąd przez słabszą złotówę? Jednak mimo wszystko wzrost (nieproporcjonalnie) duży. Inna sprawa że na allegro zdzierają za ten dac 1700-1800 PLN - to dopiero pomylenie.

Raz jeszcze- gdzie można kupić za 650zł (no, niby w Chinach, ale gdzie !)

Na przykład tutaj

Ukryta Zawartość

Urządzenie prosto z chin, za niecałe 200usd. Problem w tym że w polsce złodzieje za wszystko chcą swój vat i cło naliczać dodatkowo. Ale jak poczytasz w internecie będziesz wiedział jak to obejść. Tak więc spokojnie można kupić tego nie za świetnego daca za poniżej 700zł wliczając koszty wysyłki.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.