Skocz do zawartości
IGNORED

żużel - niby 4 kółka w lewo !

kazek680

Rekomendowane odpowiedzi

dzizaz.... ide do znajomych, gadaja o zuzlu... ide na spacer pelno myszek miki na murach, koszulkachm nawet dziecie w piaskownicy maja zabawki w "barwach".... jade autem, szaliczki falubazu na tylnej szybie..... wchodze na audiostereo i zuzel...... i jak tu uciec od tego? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

trzeba było wybrać niebieską tabletkę .

Skoro tak nie przepadasz za żużlem to w ramach protestu zostań pierwszym zielonogórzaninem który będzie kibicował w finale Toruniowi :)

Swoją drogą macie tam porządny marketing .

Hehehehe

A co ludzie mają ubrać na siebie i o czym gadać w Zielonce?? może szalik Legii warszawskiej?? po prostu grozi wam majster Polski - mało??? co byś jeszcze chciał? jak rozumiem jesteś fanem piłki kopanej - to przejdź sie po angolni w sobotnie popołudnie, usiądź w hiszpańskiej czy włoskiej knajpce. Zobacz sobie w zagłębiu Ruhry co się dzieje jak Dortmund wpada na mecz do Szalke.Wszyscy tym żyja i tylko na to czekają.I nikomu nie przeszkadza dziadek z wnuczkiem z czapkami na głowach z logo miejscowych. Po prostu na Polskiej ziemi piłka stała się zbyt groźna dla zwykłego sympatyka ( i nie piszę tu specjalnie kibica ) który przypadkiem pomyli wyjścia ze stadionu. Wyniki też nie nastrajają do wielkich uniesień.

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Z Czewą to będzie piekielnie trudno - Madsen kicha, Vacul kicha, Janowski wielka niewiadoma chyba na teraz to tylko Janek potrafi zawalczyć na torze ( chyba że walnie 2 taśmy - i tak go kochamy ). Jednak sami widzicie że coraz bardziej mecze zaczynają być rozgrywane przy zielonych stolikach - wykluczenie Szuminy??? kara dla wprasowanego w bandę przez Miedziaka Sajfudinowa?

Teraz prezesi ( bodajże poza Bydzią - bo kto tam ma sie stawiać? ) postawili się Ekstralidze Żużlowej, PZMotowi i GKSŻ że jak tak dalej będzie to nie wystartują rozgrywki w przyszłym sezonie. A sami kedys prezesi oddali te rozgrywki w ich ręce. Polskie piekło.

Pozdr

Widzisz, trochę patrzę inaczej na te kontrowersyjne decyzje. Na Unibaxie zawieszono wszystkie psy za dwa mecze, ale jako kibicowi wolno mi spojrzeć na to z drugiej strony. Początek i teksty Dzikowskiego do swoich zawodników typu "dojażdzajcie do bandy nie dając się napędzać" . Wiesz , w żużlu znaczy to tylko jedno. Co do Miedziaka? Identyczna historia z Łagutą, ten chciał wsadzić Miedziaka w bandę pierwszy. Poza tym łaguta to bardzo nie fair jeżdżący zawodnik ale nikt wcześniej na to nie zwracał uwagi a tylko efekt że tak się skończyło wywołało burzę. Przejechanie Emila innym motocyklem spotęgowało makabryczność tej sytuacji. Ale on sam przez lata jeździł jak wariat, przypomnij sobie jak Andersena wysadził za bandę. Tylko nie był to półfinał SE więc nikt się tak nie rozwodził. Można by wyjść z założenia że to goście rozpoczęli walkę na śmierć i życie. Wykluczenie Przedpełskiego, ok ale nawet komentatorzy uśmiechali się że Czaja mógł się utrzymać gdyby tylko chciał. Wykluczeni Golloba , niestety słuszne ale powiedź mi jaki zawodnik nie zmiótł by Holty, a trafiło na najlepszego technicznie zawodnika na świecie /IMHO/ w dodatku przy wyniku gwarantującym finał. Mecz drugi i moim zdaniem słuszne wykluczenie, nie można robić sobie jaj i kłaść się na tor, o defekcie nie ma mowy. Zerwany łańcuszek sprzęgłowy a koło dalej napędzane /widoczna szpryca do końca/ . Czym jeśli napęd poleciał? Podła zagrywka po przegranej na 5:1 i najbardziej kontrolowany uślizg jaki w życiu widziałem , a chodzę na mecze od dzieciaka czyli 27 lat. Ja to odbieram jako zwykłe kłamstwo w dodatku w kiepskim wydaniu. Tłumaczenie tez dyskopatią, wiesz mam w domu osobę 8 lat z tym problemem , znam go na wylot z kilkoma operacjami. Zawodnik którego boli kręgosłup nie hula jak strzałka chwilę potem po parkingu. W dodatku ten uśmieszek i machanie łapką do kibiców w stylu uratowałem 4 punkty. Sędzia ostrzegał obie drużyny że nie będzie tolerował niesportowego zachowania, więc Szumina sam sobie jest winien. Zależy więc z której strony patrzysz. Co najwyżej można powiedzieć że obie strony mają coś na sumieniu ale na pewno Czewa nie wykazała się sportowym zachowaniem. Fakt , jeden z brutalniejszych meczów jaki widziałem, atmosfera bardzo zła i jazda zawodników jakby mieli ostatni bieg w życiu, po jednej i po drugiej stronie.

Hehehehe

A co ludzie mają ubrać na siebie i o czym gadać w Zielonce?? może szalik Legii warszawskiej?? po prostu grozi wam majster Polski - mało??? co byś jeszcze chciał? jak rozumiem jesteś fanem piłki kopanej - to przejdź sie po angolni w sobotnie popołudnie, usiądź w hiszpańskiej czy włoskiej knajpce. Zobacz sobie w zagłębiu Ruhry co się dzieje jak Dortmund wpada na mecz do Szalke.Wszyscy tym żyja i tylko na to czekają.I nikomu nie przeszkadza dziadek z wnuczkiem z czapkami na głowach z logo miejscowych. Po prostu na Polskiej ziemi piłka stała się zbyt groźna dla zwykłego sympatyka ( i nie piszę tu specjalnie kibica ) który przypadkiem pomyli wyjścia ze stadionu. Wyniki też nie nastrajają do wielkich uniesień.

I to jest dziwne , byłem na meczu Polska Kostaryka ma MŚ w Niemczech i w całym mieście świetni Polscy kibice, pełne knajpki naszych kibiców, super kulturalna zabawa, a Niemieccy u siebie wtedy mieli starcie z Policją i demolka w mieście. Myślę że cały pic to ta banda przygłupów kiboli w każdym klubie których nie interesuje piłka, potem strach iść z rodzina na mecz. W żużlu jest inaczej , zwłaszcza za granicą na GP , super kibice, liczy się tylko żużel i zabawa.

Nareszcie ktoś merytorycznie pisze

Risto wiesz dobrze że na riderzy dzielą sie na takich co zostawiają miejsce przy bandzie i na takich którzy nie patrza w prawo. Dzikowski w swojej karierze przejechal po plecach Bogusia Nowaka ( sadzając go do końca życia na wózku, nomen omen w meczu z Tarnowem ) więc jego gadki do ciśnieniu do bandy są fakt strasznie nie na miejscu. Zachowanie Łaguty - katastrofalne, Miedziaka też. Ale i rok temu Saletra AJ-ja docisną piekielnie. Takie to warioty. Nasz Januszek raczej w bandę nikogo nie pcha. Strasznie mi żal że nikt takich właśnie sytuacji raczej inaczej nie interpretuje. Co do Szombierskiego to mam do sędziego wielkie pretensje że w półfinałach podją taką decyzję - sami kutasy wymyślili żółtą kartkę. To po co chłopa wywalać do końca meczu?????? Dać upomnienie i wystarczy. Instytucja upadku na 4 miejscu jak kolega jest na 3 jest znana od dawna. Bo jak sie chcemy czepiać to popatrz na starty Jarka Hampla - facet sie czołga do startu jak nic. Sędziowie to toleruja choć nie maja prawa - zawodnik ma stać NIERUCHOMO. A nasz ukochany rodzyneczek jednak już manetke popuszcza i w momencie puszczenia taśmy jest ten meterek z przodu. Długo by deliberować

Pozdr

Risto a Ty z krzyżakowa?

Piękny stadnion macie--- tylko jak Crispi w półfinale( decydującym o IMŚ) zakładadał się na mendę i z powtórki wyrzucili Pedersena a teoretycznie był z przodu czy to też było OK??? Sam dobrze wiesz że walka na torze to jedno a zielone stoliki to drugie.

Pozdr

Ja

Risto a Ty z krzyżakowa?

Od urodzenia :) Wiesz kłamie ten kto oburza się tak naprawdę na ostra walkę , za to kochają kibice speedway. Choc czasem jest to niesmaczne i zarówno Miedziak jak i Grisza powinni dostac żółtą. Sully do lekkich charakterów nie należy, Hampel stary cwaniak i szkoda że czasem brakuje mu tej odwagi żeby przytrzymać gaz. A co do Koldiego, szkoda że on czasami nie pojedzie ostrzej , bo kiedy jest w gazie to jeden z moich ulubionych zawodników jeśli chodzi o widowiskowość. Niektóre mijanki poezja. Niestety słaby psychicznie co sam często o sobie mówi, szkoda bo talent niesamowity a poza tym bardzo poukładany gość.

Piękny stadnion macie--- tylko jak Crispi w półfinale( decydującym o IMŚ) zakładadał się na mendę i z powtórki wyrzucili Pedersena a teoretycznie był z przodu czy to też było OK???

Sam miałem wątpliwości, albo nawet pewność że Holder będzie wykluczony, ale nie sądzę aby decyzja była ustawiona, natomiast z pewnością zagrały emocje i sympatie do Holdera lub antypatie do Nickiego które z pewnością mogły zawarzyć na decyzji. Ale mocno zbliżona była teraz sytuacja z Gollobem ale tylko w kontekście możliwości reakcji zawodnika wyprzedzonego. Obaj mieli nikłe szanse uniknąć gleby. Obaj z tyłu wykluczeni.

Risto

Też miałem pewność że Holder zostanie wykluczony . siedziałem w pierwszym łuku miałem tą sytuację 20 metrów przed sobą obejrzałem ją jeszcze dodatkowo w domu kilka razy . Z Gollobem bym tego nie porównał bo Holder dwukrotnie uderzał w Dzikusa i o ile pierwsze uderzenie ,, mogło być niecelowe " o tyle drugie już było poprawką żeby się zmieścić przy krawężniku natomiast Dzikus wywracał się nie po kontakcie tylko chwilę po i dlatego sędzia mógł w duchu Fair-Play dać chłopakom szanse roztrzygnąć tytuł nie przy stoliku a na torze i ja bym się z nim zgodził . Dziki mógł się utrzymać ale wiedział kto go stuka i odegrał w pełni kontrolowany kabaret . Sędzie mógł spokojnie wykluczyć Holdera wówczas Dziki zdobyłby tytuł tak jak my w tym roku finał .

Kazek

sytuacja analogiczna Szumina mógł dostać żółtą w imię ducha walki zespołu ( chodź to byłby dla niego akt łaski za ta parodię którą odwalił na torze ) wkur... się bo obaj wypaczyli nam mecz a w dodatku taka wygrana dumy nad osłabionym nie przynosi .

zmieniłbym przepis ze przy prowadzeniu na 5:1 zawodnik jak nie zejdzie z toru przerywając go to wyścig jest zaliczany niezależnie na którym okrążeniu to się dzieje ( poza pierwszym łukiem ) na 5:1 chyba że lekarz orzeknie że zawodnik nie mógł zejść bo nie nadaje się do dalszej jazdy i nie bierze już udziału w zawodach to wówczas powtórka we 3 . Skończyło by się kombinowanie .

Nasz Januszek to super facet, miły, skromny i poukladany. Tylko czasem głowa nie ta. Mój kumpel z roboty nawet wymyślił taka teorię że przed meczem jak już Janusz wybierze silnik lub maszynę to natychmiast należy mu pochować wszystkie śrubokręty i klucze. Bo nawet gdy jest wszystko Ok to biorąc przykład z Golloba zaczyna kombinować i jest kicha. Miałem okazję oglądać w parku maszyn w Tarnowie jak gościliśmy Leszno ( w sezonie jak Janusz wrócił z Leszna do Tarnowa ) zachowanie Hampelka i Koldiego. Jarek zjeżdzał z toru z 3 punktami, oddawał mechanikom maszynę mówiąc jedno zdanie . Potem sobie siadał w boksie i w spokoju czekał na cdn. A Janek szalał , kręcił czym się dało itd. W efekcie Jarek zainkasował prawie 20 pkt a Jasiek skończył chyba na 7. Tak strasznie chcielibyśmy żeby miał spokojna głowę. Bo jak idzie maszyna to faktycznie jego wywijasy sie kapitalnie ogląda. Ale młody Przedpełski i Duzers też podobnie sią kleją do motocykla -- 3mam kciuki za tych chłopaków bo to faktyczne talenciaki

Pozdr

Ja

Cze

Gospodarze nie popuszczą. Zobaczymy. Natomiast zobaczymy też co wymyślą panowie w garniturach przed nowym sezonem żeby jeszcze bardziej skomplikować taką prostą dyscyplinę sportu która atrakcyjnością na stadionach broni sie sama.

Ja

Panowie są zdolni a zima długa więc od 2014 w nominowanych 2 może zacząć jeździć w lewo a 2 w prawo papier wszystko przyjmie nawet ludzką głupotę .

Zdolni są też trenerzy i sami zawodnicy tylko obcokrajowcy czasem kręcą głowami jaki ten Polski naród zdolny w kombinowaniu .

Ja przez zimę trzymam kciuki za przelotowe tłumiki ale tutaj klika obcokrajowców sprytniejszych od nas nie da sobie zmniejszyć dochodu .

Nie wiem kto jest odpowiedzialny za przyznanie homologacji ( myślę że FIM ) ale wiem jedno że nasi panowie (w garniturkach)w tym sporcie na arenach międzynarodowych nie mają zbyt dużo do powiedzenia.

Ja

Tak dziś o 3 miejsce będą emocje , finał tylko do odjechania

Żużel na wesoło

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powinni Toruń wymazać z żużlowej mapy polski !

Ukryta Zawartość

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ale numer. Cieszy brąz. A jaja w zielonce to jakaś paranoja. Mam nadzieję że Toruń zostanie surowo pokarany

Ja

• 2 tygodnie później...

Dziś Jarek będzie uciekał przed Pukiem a Tai który miał być dostarczycielem punktów odbierze Koronę . Szkoda że kontuzje wykluczyły tyle rajderów z akcji .

• 1 miesiąc później...

Torpeda u nas .Jest dream team . Każdy mecz o wszystko bo margines błędu przy minus 8 punktach jest niewielki . 4 jeźdźców z GP ciężko będzie sezon pełnym składem odjechać .

Coś mam czuja że dojdzie jeszcze jeden rezerwowy dobrej klasy, nauczeni doświadczeniem drugi raz błędu nie popełnią. Ale paka straszna trzeba przyznać. Jak by jeszcze Woźniak do Was poszedł to pół drużyny było by bydgoskiej :)

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Chyba sie mówi teraz o Sówce z Rzeszowa. |Ale i południe sie ładie dozbroiło Buczek za Janowskiego ---- może przy Cieślaku zaskoczy. Problemem może być Madsen który ponoć flirtuje ze Zdunkiem. Toruń ma straszną pakę ale na pewno Zielonka , Leszno , Tarnów na swoich torach im się bez walki nie oddadzą

Ja

Coś mam czuja że dojdzie jeszcze jeden rezerwowy dobrej klasy, nauczeni doświadczeniem drugi raz błędu nie popełnią. Ale paka straszna trzeba przyznać. Jak by jeszcze Woźniak do Was poszedł to pół drużyny było by bydgoskiej :)

Podobno u Was się upierają i nie oddadzą Woźniaka. Toruń ma ciśnienie bo jeśli chcą odrobić 8 pkt, to mimo dream temu trzeba biegi juniorskie wygrywać, gwarancji że Przedpełski pojedzie jak w tym sezonie tez nie ma, trzeba pamiętać /a znam to z dobrego źródła bo znam ojca Pawła/ że Paweł w dużej mierze jeździł na idealnych motocyklach Sullivana. To że Paweł o kasę na sprzęt nie musi się martwić to jest pewne, ale czy spasuje tak sprzęt jaki miał?

Poza tym skład genialny, każdy z piątki seniorów mógłby by liderem w jakimkolwiek klubie ekstraligowym , ale najważniejsze że to widowiskowo wręcz na krawędzi jeżdżący zawodnicy, na Motoarenie będzie kawał żużla.

Jeśli wszyscy będą zdrowi i cali to na Motoarenie widowisk raczej nie będzie. 60 do 30 i do domu

Ja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.