Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze zewnetrzne karty dzwiekowe 5.1 usb czincze

wqwqw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam mozliwe najbardziej ambitnej, dobrze brzmiacej i powaznej karty dzwiekowej do sluchania [ moze byc pro, najczesciej w takim segmencie rynku znajduje sie najlepsze i mozliwie nie drogie brzmienie ] . Dobrze zeby miala jednoczenie 5.1 . Potrzebna mi jest glownie do stereo, ale dobre kino takze chcialem sobie zbodowac . Na usb, i z wyjsciami czincz a nie jak w soundblasterach , mini jacki.

Od dawna zajmuje sie sprzetem grajacym, mam sporo kolumn i wzmacniaczy, np: nada c372 3 koncowki rotel rb 850, yamahe dsp a2, pionka vsa 1016, yamaha dsp e-800 .... kolumny np B&w 603, cm4, Focale.. , central sonus fabera i kilka innych. Mam wiele mozliwosci konfiguracji, ale ciezko jest znalezc karte ktora ma przedewszyskim grac, a nie byc produktem dla mlodych graczy i majaca pelno marketingowych bzdurek. Okolo 8 lat temu bylem na biezaco z dobrymi kartami dzwiekowymi, keidys przesluchiwalem mase soundblasterow, potem kilka powazniejszych kart, ostatecznie kupilem echo mia, ktora ma kilka wad ale ogulnie swietnie gra i ma bardzo mocny sygnal. Teraz potrzebuje dzwiekowki zewnetrznej i najlepiej jakby miala dobre wyjscia w ilosci 5 , chcialem sie pobawic w kino, ale nie z soundblasterami. Czy cos sie zmienilo przez te lata ? Wczesniej taka karta nie istniala, echo mia byla szczytem co udalo mi sie znalezc, ale 2.0 , gdyby wypuscili wersje 5.1 i usb... <marzy> ]. Mam pokoj 24 m2 dosc dobrze wytlumiony i reszte toru analogowego do testowania. Dziwiekowka ma dawac dobry sygnal wyjsciowy na kilka kanalow i wspolpracowac wmiare z windowsem zebym mogl ogladac nowe filmy w audiofilskiej :P jakosci.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Szukam mozliwe najbardziej ambitnej, dobrze brzmiacej i powaznej karty dzwiekowej do sluchania

no w takich kryteriach to może Apogee symphony I/O

a tak w ogole to może warto się zastanowić nad jakimś preampem/procesorem surround typu emotivia UMC-200

• 2 tygodnie później...

Dzięki za odpowiedz. Asus może i jest niezły, ale nie zyskuje się wiele w cenie kupując używany, za młody, po za tym nie jestem przekonany że zagra lepiej od echo mia, a jeśli już to pewnie nie będzie wielkiej różnicy, i tylko 2.0. Pojawiły się obiecujące dac e ale kosztują sporo, do porządnego kina musiałbym kupić 3 sztuki... Apogee mógłby być ale drogi. Poszukałem u firm audiofil owskich i kupiłem Procesor kina Rotel rsp 1068 za 1500zl, nowy kosztował 8k. Przetestuje go w weekend następny. Brzmienie dac a jest na poziomie nie wiem jakim, ale można mieć nadzieje czytając opisy. kupiłem też maya u5 [200zl] tylko po to żeby mieć wyjście cyfrowe [pewnie dało by się mieć taniej samo wyjście cyfrowe, ale może kiedyś przydadzą się inne cechy tej karty [np sterowniki] i średnia jakość brzmienia vs cienka z najtańszej możliwej karty z cyfrowym wyjściem] .

Rotel będzie działać jako zewnętrzna dźwiękówka, będzie miał dobre pre ampy [akurat kiedyś testowałem amplituner kina rotel rsx 1055 i testowałem preamp, dobrze go wspominam.] i to wszystko na 7 kanałów + dekodowanie kina + fajny wygląd + mogę dołączyć same końcówki + da się uaktualniać software + bedzie grać ze wszystkimi dźwiękami jakie win wydaje + inne funkcje jakie ma amplituner.... Niedługo napiszę jak brzmi taki układ, myślę że mało kto używa procesora jako karty dźwiękowej. W ogóle procesorów kina z audiofil owskimi ambicjami jest mało a jeszcze w przystępnej cenie to już w ogóle prawie nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1361-0-62058700-1380457808_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.