Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz z tych co wymieniłem ???

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowa 22mm MDF z poprzeczkami wzmacniającymi, 38litrów, fornir naturalny dąb rustical, mid-woofery Vifa M17WH-48-09 (z rozbiórki Dali450, odpowiednikiem jest Vifa M18WH-08-08), zwrotnica II rząd, cewki powietrzne, kondensatory Wima MKP.

Noru olej te wzmaki doloz 300zl i kup nowego reloopa ha 200, ostatnio sluchalem go w audiopunkcie,bardzo fajny wzmak polecam,zagral fajniej niz moj Vincent129,no choc to moze nie jest to miarodajne porownanie gdyz pozostaly sprzet byl znacznie drozszy,ale za niecalego patola to rewelka jest.

Do tego goscia co zaczał watek...miałem te wzmaki i w ciemno moge ci polecic PMA925 w porowanniu z reszta to taki "krell":):)

Yamaha bumuje basem technics jest idealny do sypialni pełnej koronkowej bielizny...

No nareszcie ktos napisał coś konkretnego.

Dziekuje :)

No właśnie miałem kiedyś Denona PMA-725 i milo go wspominam i chyba teraz sprawie sobie trgo PMA-925 ale zastanawiam sie też nad Technics SU-A900MK2 . No bo może to tylko Technics ale za to najwyższy model z tych zintegrowanych i warto by się nim zainteresować.

Zapomnij o tej padlinie (technics), chyba że dasz 300zł, to zarobisz jeszcze. Kup tego Denona 925, nie będziesz żałował. 925 miałem, technicsa odsłuchiwałem, wielu innych też, kliknij ''o mnie''.

Padlina to leży na drodze !!!

i może ty masz ją w domu !!!

słuchałeś tego wzmacniacza chodzi o technicsa dobrze zestrojonego ?????

to może ktoś Ci kiedyś zaproponuje i bużka Ci zbladnie :-)

Pozdrowienia zadufany audiofilu !!!

ps.

ciekaw jestem czy uważasz się za audiofila i co to dla Ciebie znaczy ??????

posłuchaj,pomarudz, i jak coś wybierzesz to kup a opinie to bież z dystansem !!!

serdecznie pozdrawiam

Kurcze no właśnie nie mam jak odsłuchac tego Technicsa i brałbym go w ciemno przez Allegro.

Chyba jednak sprzedam tą swoją Yamahe AX-590 i kupie tego Denona PMA-925.

Nie mam zabogatych kolumn bo tylko Scherzo 200 i nie będe szalał z bógwie jakim wzmacniaczem typu Creek i tym podobne bo to nie ma sensu.

Zastanawiam się nad zakupem tunera Sony ST-SE700"QS" bo moja Yamaha TX-580RDS jakos mnie nie zadowala :) Miał ktos z Was doczynienia z tym tunerem???

Dzidawro, jakbyś przeczytał "o mnie'' to byś się może odczepił, ja Cię nie obrażałem, a to że masz inne zdanie niż ja też Cię nie upoważnia do osobistych wycieczek. Nie wypowiadam się na temat sprzętu którego nie znam, napisałem zresztą że słuchałem obu, a Denona nawet miałem, niestety musiałem sprzedać i długo go żałowałem, a wymagania mam raczej wysokie. Odnoszę wrażenie że to Ty nie znasz Denona, więc nie możesz mieć porównania, choć może się mylę? Nikt Ci nie zabrania zamieszczenia własnej opinii, ale obrażanie kogokolwiek kto ma inne zdanie jest niskie. Poza tym co to znaczy''technicsa dobrze zestrojonego ''? Tuning jakiś? Ja pisałem o wersjach handlowych. Takich słuchałem, tuningowałem dopiero Marantza PM68 (kapitalnie wyszło) i Marantza CD63SE (jeszcze lepiej). Życzę na przyszłość opinii mniej emocjonalnych a bardziej rzeczowych i wyważonych, bo w przeciwnym wypadku nie bedą Cię tu traktować poważnie.

Noru, Creek to akurat ma sens, ale może nie teraz, po wymianie kolumn. 700QS to dobry tuner, i nowszy od Twojej Yamahy, ale może zacznij od anteny? Zreszta w tej chwili większość rozgłośni nadaje z kompa z MP3, więc nie licz na cud. Bo jak nie wydasz na tuner, to będzie początek kasy na kolumny, a to w tej chwili jest u Ciebie najsłabszy element. Powodzenia.

NIe no czemu, technics nie jest ogólnie złym klockiem w pewnych egzotycznych zestawieniach potrafi nawet dobrze zagrac moj kolega ma takie zestawienie jako zrodła uzywa slp740a i głosniki to renomowane stricte audiofilskie kolumny Tonsil Altus 110.

System gra naprawde bardzo ciekawym spektakularnym basem całkowicie uwolnionym poza jaka kolwiek kontrolą....zawsze kiedy ide do kolegi strasznie go prosze abysmy "przeszli do kuchni":):)

A tak na serioo Denon PMA925 jest klocek solidny zasilanie ma jak elektrownia, a i solidne tranzystory mocy na radiatorze (dosc sporym zreszto) tez posiada.

a co powiecie na temat Pioneerow starszych np A-616 reference i wyzszych ? A tak apropo co znaczy dopis "reference" ktory tak czesto pojawia sie przy modelach pioneera ?

Ciężka waga, bardzo solidne wykonanie,nawet niezły dźwięk, dobry materiał do modyfikacji. Trzeba koniecznie sprawdzać czy nie był nieudolnie naprawiany, bo może być kiepsko. Posprawdzać elektrolity, ewentualnie wymienić na lepsze, zbocznikować polipropylenami.

Autor wątku - z wymienionych wzmaków Denon faktycznie będzie najlepszy, całkiem przyzwoicie potrafi grać też 604 Pioneera, ale do 925 sporo jej brakuje pod wzgledem klasy dźwięku, Sonego nie znam, a Yamahę to miałem kiedyś AX-470 i wspominam ją niezbyt ciepło (wymieniłem technicsa SUA-800 na nią i jakiegoś wielkiego przełomu nie było - czyli ogólnie cienizna). Z drugiej strony to nie rzucałbym ręcznika w kwestii wzmacniaczy pokroju jak to napisałeś Creeka - coś jednak czasem mozna wyhaczyć z dobre pieniądze i nie musi to byc odrazu wpadziocha tak jak w wątku kolegi tomato.

McGyver - do niedawna miałem Dali450 i taki kierunek jaki proponujesz kolumnami na fotkach mocno mi chodził po głowie. 450 mają genialny jak na swoją "kategorię wagową" bas i bardzo przyzwoitą średnicę - braki to głownie góra. Ciekawi mnie dla czego wykorzystałeś układ D'Appolito? Jak dotąd w większości przypadków nie stwiedziłem wyższości takiego układu nad umieszczeniem tweetera na górze, no chyba że w przypadku kolumn podstawkowych umieszczonych na wysokim standzie. Jednak skrzyżowanie kopółki Dynaudio z 450 to może być niezła jazda.

Witam ponownie.

No i na wstępie chiałem podziękować za opinie.

Przytachałem dzisiaj do domu dzielonego Technicsa 800-tke -- a fuuuu nieporozumienie-jak to ma być Hi-End Technicsa no to musze powiedzieć że się nie popisali,no owszem to Altusów i Techno to może się nadaje ale do Scherzo i Soulu to napewno nie a moja Yamaha AX-590 bije go w tym na głowe.

Faktycznie swojego wcześniejszego Denona PMA-725 też dobrze wspominam i chyba kupie sobie PMA-925 i do niego ten Tuner Sony"QS" bo miałem wcześniej Tunery Denona "235" i "215" no i stanowczo stwierdzam że sa do dupy.Mam podłączone radio przez kablówke więc sygnał mam super no i zobaczymy jak spisze się Sony.

A co do pytań o Pioneery to właśnie słucham "A-656" a mój kumpel za ścianą ma "A-77X" no i powiem tak:

jak ktos chce mieć w domu małą elektrownie i rozpruwaczy kolumn to serdecznie polecam bo one są w stanie rozwalić wszystko (A-77X pobiera z sieci I TU UWAGA : 0,85kW -to chyba wszystko wyjaśnia) ale nie graja za ładnie,są mało wydajne pradowo i gdy ktoś lubi słuchac cicho spokojnej instrumentalnej muzyczki to będzie zawiedziony tak jak ja-no i dla mnie nie znośny jest brak możliwości sterowania pilotem :)

No teraz jeszcze jedno pytanie:

Jakiego CD dosztukować do tego Denona PMA-925 ???

Myśle nad Denonem DCD-425 (JEST NA FOTO) bo może to nie jest jakiś tam wysoki model ale ja słucham wypalanych na kompie płyt więc chyba jakiejs specjalnej różnicy przy porównaniu z wyższym modelem bym nie usłyszał więc po co niepotrzebnie wydawać pieniądze,zwłaszcza że kolumn tez nie mam rewelacyjnych.

Co możecie powiedzieć o CD Denona albo co ewentualnie polecacie do ok 300-350zł???

Łoooo no się opisałem jak maszynistka w prokuraturze :)))))

Odpiszcie jak możecie.

Dzięki.

[obrazekLUKASZ-167022_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a co myslicie o DENON PMA 1060? bo jest mozliwosc kupienia go za 600zl ciekawe z ktorego roku ten model?

I jak sie ma dzwiek tych Denonow Do Pioneera o ktorym wczesniej wspominalem?

Noru, kup sobie CD Marantza albo Philipsa, jak się znudzi możesz stuningować.

Zegarmistrz, na fotkach nie widać, ale kolumny są pochylone, co niweluje problem wysokości. Zresztą w układzie klasycznym w metrowych podłogówkach na kolcach tweetery byłyby nieco za wysoko. D'Appolito, bo daje lepszą stereofonię niż układ klasyczny, a ponadto nie zmusza do stosowania zwrotnicy 2,5drożnej, co daje dalsze korzyści: spójniejszy bas dzięki pracy wooferów w tej samej gałęzi zwrotnicy, bardziej nasycona średnica, bo tu pracują oba woofery, prostszy układ zwrotnicy, a więc mniej elementów w torze, i możliwość zastosowania cewki szeregowej o mniejszej indukcyjności, co ułatwia zastosowanie cewki powietrznej o bardzo niskiej rezystancji i rozsądnych jeszcze rozmiarach. Za to gniazda mam nierozsądne, można wkręcić kabel o średnicy centymetra.Kable też, miedź srebrzona 6mm^2

[obrazekLUKASZ-167030_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.