Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz z tych co wymieniłem ???

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Który z tych wzmacniaczy według Was będzie najlepszy:

Yamaha AX-590

Sony TA-FE910R

Denon PMA-925R

Denon PMA-725R

Pioneer A-604R

Technics SU-A808

może jakies Onkyo z tego typu??

Szukam czegoś do 700zł z Pilotem.

Co możecie polecić z tych co wymieniłem albo ewentualnie coś innego ???

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

/Noru z Kielc

Za 700zeta to możesz np. Marantza PM68 kupić ( i jeszcze Ci paredziesiąt złotych zostanie, za to poszukasz pilota i zgrzewki piwa ). Trzeba na okazję tylko trafić. Ale zanim coś kupisz, posłuchaj ( nawet nie po to żeby sprawdzić czy dźwięk Ci się podaba, ale po to aby sprawdzić czy sprawny jest ).

sprawdź wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

był też poprzedni na ten temat ale musisz poszukać, autor ten sam

Ukryta Zawartość

no raczej podobnie, inna kopułka, miałem je wcześniej i jest to zupełnie inny dżwięk..grają mniej czysto i mniej szczegułowo na górze,dżwięk z osłodzoną łagodną górką, inny - bardziej rozciągnięty bas i inne stereo - scena o wiele głębsza i szersza..

Bo zwrotnice mają do dupy, a w ogóle co to za projekt dyletancki jakiś, woofer co praktycznie nie przetwarza średnicy w układzie dwudrożnym z kopułką, nawet tak dobrą jak Dynaudio Esotec... Kretyństwo!

Hmmm kolumny radmora moim skromnym zdaniem graja calkiem calkiem i srednicy im nie brakuje. Moze z punktu widzenia 'fachowca' to jest kretynstwo ale nawet ze wzmakiem radmora to jest bardzo poprawny sprzet ( duzo innych zestawien przegrywa)

A ktory wzmak hmm tak sie zlozylo ze sluchalem duzo Amplifona sporo Baltba troche cayina i MF ale zawsze w innym zestawieniu. Pal55 sie przesiadl z creeka na amplifona i stal sie fanem lampy. Natepny krok to bardziej skuteczne kolumny a nastepnie tuby ;-) calkiem fajna zabawa i ciagle zmiany ( czasami za nie duze pieniadze ) i jak Ci sie podoba to nieodwracalna droga ( zobacz tuby pana Passa w watku w zakladce DIY ;-) . Cayin gral ladnie ale jakby przestrzen byla nie ta. A jak kupisz baltlaba to przyrost jakosci dzwieku bedzie ale nie spektakularny ( czasami poprawa akustyki pokoju daje duzo wieksze rezultaty) Moze jakas koncowka mocy i preamp ;-). I to chyba na tyle by bylo mojego madrzenia sie ;-)

Pozdr

Nie potrafie powiedziec. Jesli bym byl na Twoim miejscu ( wiesz czego slucham ) to najprawdopodobniej bym sie pobawil z lampa. Nasycenie fortepianu jest cudowne ;-) Wtedy podstaral bym sie o mozliwosc porownania Amplifona z Cayinem bezposrednio u Ciebie w domu. Baltlab...duzo wymaga od kolumn i np z Dynaudio moim zdaniem tylko bardzo przecietny taki sobie dzwiek. Z Tannoyami ( Rev 3 czy 4 nie pamietam) zdecydowanie lepiej (czytales moj watek o creeku i Dali 800 , jakbys to slyszal na zywo to dopiero bys sie zdziwil jak creek potrafi zagrac) A moze jakas koncowka mocy np Aleph 5 z alegro ;-) Ja mam tego Aleph 5 w wersji DYI w postaci 2 monobloczkow i jest ;-)

P

>>>Rolf, jeżeli poczułeś się obsikany to sorry, nie zamierzałem, obsikany powinien być projektant, który "wsadził co miał w magazynie".

>>>Pawelm, masz rację że gra toto przyzwoicie, ale jest to też nieoptymalne wykorzystanie bardzo dobrych przetworników które w innych konfiguracjach mogłyby dać rezultaty hi-endowe, a tak mamy tylko w miarę solidne hifi.

Rolf, pisałem już kiedyś o tym, Davis źle sobie radzi w konfiguracjach dwudrożnych, bo ze względu na rezonanse trzeba go ciąć nisko, inaczej będzie grać ostro, nieprzyjemnieniezależnie od zastosowanego tweetera. Nieprzypadkiem firma MBL te głośniki stosuje w układzie trójdrożnym ze średniotonową kopułką 75mm Dynaudio, wtedy jest optymalnie. Inne konfiguracje trójdrożne też możliwe, albo zamiast kopułki dać wstęgę mogącą pracować z podziałem na 2kHz drugi lub trzeci rząd.

U mnie Dynaudio Esotec gra w takiej konfiguracji:

[obrazekLUKASZ-165277_1.jpg] [obrazekLUKASZ-165277_2.jpg] [obrazekLUKASZ-165277_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3550-100003640 1170258670_thumb.jpg

post-3550-100003641 1170258669_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.