Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz z XLR do 4-4.5kzł z ciepłym brzmieniem.

Marek.S

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, pomocy! :-)

Dużo ostatnio pozmieniałem w systemie i na koniec wyszedł dźwiękowy suchar z twardą gorą i dość mocno słyszalnym brakiem 'mięcha' na średnicy.

Kolumny to JBL4343 w BiAmpingu z dwiema końcówkami Carvera - PT1800 i PT2400(bas). Jako źródło SBT z dackiem PS Audio NWD.

Nie zależy mi na wyglądzie zewnetrznym czy pilocie ale nowy pre koniecznie musi mieć wyjście po XLR, wystarczy jedna para - nie chce mi się bawić w jakiekolwiek przejściówki.

Budżet to max 4-4.5kzł.

Jbl-e napędzane Carverami + sygnał ze Squiza - może być źle....

A jakie kable?

Bo samym pre tak dużo zmienić nie łatwo, i nie będzie to neutralne (uniwersalne na przyszłość) urządzenie..

Wittold, Carvery zostały z tego powodu że praktycznie nie miały własnego brzmienia.

Sygnał z SBT idzie tylko po coax do do DACa PS Audio, SBT ma zainstalowane wszystkie mody programowe i oddzielny zasilacz.

Na górze mam Nordosty White Lightining a na dole Monster M1. IC też raczej lekko ocieplone - MIT330, Xindaki BC01 XLR i NBS Mine Serpent II XLR.

Pamiętam że w innym systemie preamp Classe dał podobny efekt - wyostrzenie i ogólne utwardzenie dźwięku.

Faktycznie kabelki niezłe, zwłaszcza MIT, Xindaków nie znam...Nordost raczej tu nie pomaga...

Chyba trzeba spróbować podpiąć lampowe pre i zobaczyć czy zmiany idą w pożądanym kierunku.

Carver robił sensowne wzmacniacze, a do SBT to ja się nie przekonam, i dobrze mi z tym;-)

pozdr i życzę znalezienia rozwiązania!

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

@wit-told, zapewne duzo ludzi nie patrzy na profesjonalne serie Carvera, blad! PT1800 i PT2400 to przepakowany TFM-75 :-)

@RAFKO

Dziekuje ale jakos Advance, Vincent, nowe YBA itp. jakos mnie nie pociagaja.

Meridian niezły, jakby się tak trafił Audio Research, lub Conrad Johnson byłoby lepiej ... (najniższy model jest na alledrogo...) ale w ciemno to ryzyko..

Accuphase C-11 za €525, opłaca się?

Może być fajnym wyborem. Miałem C-202 z tego samego okresu i podłączony pod wzmacniacz lampowy yaqin mc100b ( tak z ciekawości ) znacznie przybliżał dżwięk do typowej sygnatury brzmienia accuphase .

Ale skucha, elektronik powiedział mi dzisiaj że moja zktywna zwrotnica ma wyjście niezbalansowane, tyle że po XLR.

Przytargałem ze strychu inny preamp (dbx cx1), podłączyłem kablami MIT330S2 z przejściówką Neutrika z RCA na XLR i co....i gra muzyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.