Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz zintegrowany do Monitor Audio RX2

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

powiedzcie mi tylko do czego są te dwa wyjścia czy wejścia po lewej stronie okrągłe z dziurkami po środku.

Jest to wejście typu XLR (symetryczne, zbalansowane).

Zastanawia mnie to dlaczego roksan ma 2 lata gwarancji a arcam 5...

Bo tak po prostu ustalił producent czy też dystrybutor. Nie świadczy to o niczym, a zdecydowanie może być wabikiem dla potencjalnych kupujących :)

jakimi kablami podpięlibyście ten wzmacniacz z głośnikami MA RX2?

Najlepiej dobierz takie, by długością pokryły odległość pomiędzy wzmacniaczem a kolumnami ;)

Dobrze chyba zdecyduję się na tego caspiana powiedzcie mi tylko do czego są te dwa wyjścia czy wejścia po lewej stronie okrągłe z dziurkami po środku.

jakimi kablami podpięlibyście ten wzmacniacz z głośnikami MA RX2?

Zastanawia mnie to dlaczego roksan ma 2 lata gwarancji a arcam 5...

Taśmy Jantzena dają radę :)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Według Was lepiej jest zrobić tak jak mam podłączone a i b czy po prostu wystarczają pojedyncze wyjścia we wzmacniaczu tylko wtedy trzeba jakiś lepszy kabel...

Łącząc wzmacniacz z kolumnami przy użyciu dwóch kabli nie potrzebujesz mieć podwójnych wyjść we wzmacniaczu. Ten sam efekt uzyskasz podłączając obydwa kable do tego samego zacisku (wyjścia) we wzmacniaczu. Podwójne wyjścia głośnikowe potrzebne są tylko wtedy gdybyś miał podłączoną druga parę kolumn do nagłośnienia innego pomieszczenia.

Od siebie mogę dodać, iż połączenie z Roskanem oraz Primare jest bardzo trafione i brzmi wybitnie. Caspian, Kandy, I21, I22 - każdy z tych wzmacniaczy spełni twoje wymagania. DAC zdecydowanie polecam nabyć oddzielnie. Przykładowo DACMAGIC - i to ten stary.

Czy to ten?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dokładnie ten, jest to wręcz wybitny przetwornik i osobiście bardzo żałuje, że CA poszło do przodu i zaprzestała produkcji właśnie tej konstrukcji.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Dokładnie ten, jest to wręcz wybitny przetwornik i osobiście bardzo żałuje, że CA poszło do przodu i zaprzestała produkcji właśnie tej konstrukcji.

a ten

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.